Semifreddo de cafea


Semifreddo de cafea, desert italian racoros de vara

Semifreddo de cafea
Semifreddo de cafea, desert rece de vara

Astazi va invit sa incercati un delicios semifreddo de cafea, perfect pentru zilele calde de vara. Sotul meu este pur si simplu indragostit de acest semifreddo, asa ca eu il fac si iarna, nu ma opreste frigul de afara sa ma delectez alaturi de cei dragi cu acest minunat desert rece cu cafea. Laptele condensat din aceasta reteta de semifreddo ii asigura o cremozitate deosebita. Reteta de astazi este foarte simpla si rapida iar rezultatul mai mult decat savuros. Daca nu gasiti lapte condensat in magazin, pe blog va asteapta o reteta simpla si rapida. Il puteti folosi cu succes pentru aceasta reteta si pentru alte retete dulci care au printre ingrediente laptele condensat.

Ingrediente Semifreddo de cafea (pentru 6 forme medii de silicon)

  • 180 ml lapte condensat indulcit
  • 1 lingura plina cafea solubila
  • 50 ml lapte rece
  • 250 ml smantana lichida indulcita pentru frisca

Mod de Preparare Semifreddo de cafea

  • Eu am folosit cafea solubila pe care am dizolvat-o in 50 ml lapte rece. Puteti folosi cafea solubila, nesquick, cafea solubila din orz  etc.
  • Intr-un vas, punem cafeaua, amestecata cu laptele rece, si laptele condensat.
  • Separat mixam frisca foarte bine. Incorporam cu grija  frisca mixata in amestecul de lapte condensat si cafea.

Semifreddo de cafea mixare

  • Mixam la viteza minina semifreddo-ul pentru 2-3 minute. Cand incepe sa capete consistenta ne oprim din mixat si umplem complet formele de silicon sau de aluminiu.

Semifreddo de cafea in forma

  • Le bagam la congelator pentru 3-4 ore dupa care le scoatem cu grija din forme, pudram semifreddo cu putina cacao si il servim.

Semifreddo de cafea detaliu final

Pofta buna si zile racoroase!!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Semifreddo de cafea
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)

76 comentarii la “Semifreddo de cafea

  1. Andreea spune:

    Desi zilele astea nu prea sunt prietena cu dulciurile, semifreddo tau este demential si foarte simplu de facut! Felicitari, draga mea, si iti multumesc pentru reteta. Pup dulce.

  2. Anonymous spune:

    Lucia din Arad..suuuper reteta, am lapte condensat dupa reteta ta si maine o voi face,am si forme exact ca ale tale…o voi face cu un super expresso(hii.hi)Pupicei muuulti !!!

  3. DiaMar-bucataria galbena spune:

    Este grozav.Deja mi s-a facut pofta.Am sa-l prepar si eu.Lapte condensat am facut.Laura eu am deschis de curand blogul,si daca ai vrea,as dori sa te alaturi si tu la mine si sa ma urmaresti.Multumesc.Pupici.

  4. Anonymous spune:

    Si eu am forme ca ale tale. 🙂 Spune-mi, te rog, daca folosesc lapte condensat din conserva trebuie sa il fierb inainte ca sa fie mai gros sau nu e nevoie?
    Multumesc!
    Ioana

  5. Anonymous spune:

    Laura,reteta pare foarte buna,dar nu are zahar deloc?!
    As dori sa o incerc si eu,dar nu cu cafea, merge oare si cu zmeura ?

  6. Laura spune:

    Valerie, I love cofee semifreddo too and tiramisù is one of my favorite desserts! Yesterday I made a chocolate tiramisù without eggs. It was fantastic!! Very soon I will put the recipe on the blog.
    Kisses!!

  7. Laura spune:

    Andreea scumpa, ma bucur tare mult ca-ti place. Nici eu nu am mai facut nimic dulce in ultima perioada dar semifreddo asta mi-a placut la nebunie!
    Pup cu drag!!

  8. Laura spune:

    Dia draga mea, bine ai venit in blogosfera!! Te-am vizitata si mi-a placut mult ce am vazut la tine. Cu mare drag voi urmari blogul tau de acum inainte!!
    Pup cu drag, bafta multa si multumesc ca-ti place reteta!!

  9. Laura spune:

    Ioana draga mea, nu trebuie sa il fierbi, il folosesti asa cum e. Si eu am folosit tot lapte condensat de la cutie.
    Pup cu drag!!

  10. Laura spune:

    Welcome to my blog, Nana!!
    Google translator is a little bit funny when translate a recipe from one language to another.
    So I prefer to translate this recipe for you. It's more safe!:))
    You need:
    180 gr sweetened condensed milk
    50 gr coffee
    250 gr heavy cream

    In a bowl, whisk together the coffee with the condensed milk and set aside.
    In another bowl, whip heavy cream until is firm, then fold into the coffee mixture. Pour into little silicon form and freeze until firm (about 3-4 hours).
    Serve with sweetened cocoa.

    Kisses!!

    • MariusNZ spune:

      Laura draga, Te rog tradu „sweetened condensed milk” cu lapte condensate INDULCIT deoarece se gaseste si neindulcit in comert. In plus, smantana pentru frisca e cel mai ades neindulcita, se adauga zahar cand o bati. In plus, si aici e problema, zaharul din laptele condensate si din frisca nu vor anula amareala data de o jumatate de borcan de cafea solubile. Sigur e vorba de 40 de grame? Un borcan intreg are 100 de grame. In alte retete se vorbeste de o lingurita sau de o lingura. Oricum, eu am facut-o asa cum ai scris tu (dar am indulcit frisca) si am pus totul la congelator Sa vedem ce iese de aici.
      O zi placuta si… alte, multe retete.

      Marius

  11. Laura spune:

    Anonim, nu are zahar pentru ca laptele condensat si frisca sunt dulci si deci nu mai este nevoie de zahar.
    Sigur ca poti face si cu zmeura. In acest caz, adaugi 50 gr frisca in plus si adaugi zmeura la sfarsitul prepararii.

  12. Alice spune:

    Laura, m-ai nenorocit ! :)) acum sigur nu mai dorm bine citeva nopti tot gandindu-ma la semifreddo asta al tau
    pupicei :))

  13. Laura spune:

    :))))) Alice scumpa, ma bucur tare mult ca-ti place!!
    Cu mare drag te-as invita la un semifreddo daca am sta mai aproape una de cealalta!!:(((
    Pup cu drag si un weekend placut iti doresc!!

  14. adela spune:

    Laura draga si aceasta reteta este super buna(ca toate retetele incercate) si super rapida!Dintr-o portie si jumatate mi-au iesit 11 bucati in formele de Wilton.Desi nu prea las eu comentarii sa stii ca te urmaresc zilnic si saptamanal fac cel putin o reteta de la tine, aluaturi in mod special.Multumesc pentru tot efortul depus in executarea , explicarea si prezentarea de exceptie a retetelor!

  15. Anonymous spune:

    Laura,tin sa-ti multumesc pentru reteta.Te-am intrebat acum citeva zile daca trebuie cumva si zahar si mi-ai spus ca nu pentru ca laptele condensat e dulce.Ieri am facut semifredo si a iesit SUPER BUNNNN…..Rapid, simplu,delicios.Miine o sa-ncerc sa-l fac si cu zmeura.

    • Laura spune:

      Betty scumpa, tare mult imi place cafeaua. Daca nu beau cafea dimineata, nu ma simt bine toata ziua.
      Pup cu mare mare drag!!

  16. teodora spune:

    Nu cred ca am mancat ceva mai bun decat acest semifredo. Am avut o cutie de lapte condensat (nu stiu de ce nu se gaseste si pe la noi) si am folosit-o toata. Am crezut ca o sa fie prea multa cantitate, dar m-am inselat. Am sa fac lapte condensat dupa reteta ta si am sa incerc un semifredo si cu fructe de padure.Multumesc pentru retetele deosebite (din care am facut foarte multe) si iti doresc multa sanatate. Toate cele bune!!

    • Laura spune:

      Teodora draga mea, tare ma bucur ca ti-a placut. Nici in Italia nu se gaseste usor lapte condensat asa ca ori de cate ori ajung in Germania, am grija sa imi cumpar o cantitate mai mare.
      Pup cu mare mare drag si multumesc ca l-ai incercat!!

  17. Paradis spune:

    Gata, destul cit am salivat la acest semifreddo.Maine e ziua lui :)happy birthday semifredoo…dieta sa-si vada de treaba :).Multumesc Laura.

  18. bianca spune:

    salut laura, ma bucur ca am gasit aceasta reteta de semifreddo. am mancat in italia semifreddo de fistic si era absolut delicios.. dar banuiesc ca nu avea doar ingrediente naturale pentru ca mirosea destul de puternic a fistic- dar oricum l-am savurat asa cum era. as vrea sa te intreb care este diferenta dintre inghetata si semifreddo (ma refer la pregatire mai ales) si daca se poate face semifreddo si fara lapte condensat?
    daca incerci vreodata semifreddo de fistic, sa pui neaparat reteta!

    numai bine!

    • Laura spune:

      Bianca, draga mea, din pacate multe din dulciurile din comert au coloranti si potentiatori de gust.
      Nu stiu cu ce ai putea inlocui laptele condensat in aceasta reteta. In cazul in care nu gasesti de cumparat, am doua retete de lapte condensat pe blog. Poti incerca reteta asta:

      Cu siguranta voi posta si un semifreddo de fistic si neaparat pasta de fistic speciala pt dulciurile reci. O am pe lista de luni de zile.
      Pup cu mare drag!!

  19. laura spune:

    Buna ziua.
    Am si eu o intrebare rugaminte:). : Cum pot face un frosting pentru muffins?:D. Abia am inceput sa fac dulciuri, iar muffins imi ies cel mai bine:P.

  20. Alina spune:

    I have made your dessert. Mniam mniam:) its very delicious:) You can see this one on my blog. Thank you very much:)

  21. Ioana Mester spune:

    Laura draga,
    am facut aseara Semifreddo – ul … E de-men-ti-al!
    Cremooos, racoros, aromat, nu e dulce deloc, numai bun pentru o vara fierbinte!
    Multumesc frumos pentru reteta, keep up the good work!
    Ioana

    PS. Am folosit cafea solubila, iar pentru laptele condensat am folosit reteta ta cu lapta praf, varianta a doua (cea la care ai pus link in reteta de semifreddo).

    • Laura spune:

      Ioana, draga mea, sa iti fie de bine!! Si eu ador reteta asta pentru ca e simpla si rapida iar rezultatul delicios si racoros.
      pup dulce si multumsc ca ai incercat reteta!!

  22. diamond spune:

    draga Laura, acum m-am apucat sa fac desertul. ma lovesc de niste dileme: 50 gr. cafea solubila? adica praf sau 50 ml cafea gata facuta? la fel si cu frisca lichida e vb despre 250 ml, nu? multumesc mult pupici

    • Laura spune:

      Diamond, scumpa, mii de scuze ca am ajuns cu raspunsul atat de tarziu. Este vorba, asa cum am scris si in reteta, de 50 gr cafea solubila care se amesteca cu 50 gr lapte rece.
      Frisca am cantarit-o in grame, nu in mililitri. In ml ar veni cca 245-246 frisc lichida.
      Pup cu drag!!

  23. Ángeles spune:

    Laura, fata frumoasa si eu am o dilema, hihihihi. Cat timp o pot pastra la frigi? Eu sunt fan nr 1 inghetata de cafea si as vrea sa fac reteta ta ( in cantitate mai mare ca am borcan de 720 gr de lapte condensat) si sa o pastraz la congelator sa o mananc ca pe inghetata. Deci as putea sa o tin la congelator si sa scot doar cat mancam o data? Te pup de o mie de ori, esti o scumpa !

    • Laura spune:

      Angeles, scumpa mea, sigur ca-l poti tine mai mult timp la congelator. Chiar si o luna dureaza fara nici o problema.
      Insa, te sfatuiesc sa il pui in forme individuale ca sa scoti din congelator numai ce se mananca in momentul respectiv.
      Pup cu drag!!

  24. ana maria spune:

    Draga Laura,
    Cred ca am gresit, dar totusi: in loc sa adaug frisca in lapte, am adaugat laptele in frisca, drept urmare frisca a redevenit lichida si asa a si ramas. Dupa ce am dat la congelator, rezultatul a fost un fel de inghetata foarte tare si plina de ace de gheata. Asta am gresit sau trebuia sa insist cu mixarea dupa amestec? Nu riscam sa se taie frisca daca amestecam prea mult? Multumesc

    • Laura spune:

      Ana Maria, draga mea, trebuie sa adaugi frisca in lapte si sa o incorporezi cu grija, amestecand de jos in sus. Aerul format in timpul amestecarii si ulterior al mixarii la viteza foarte foarte mica, confera aluatului o cosnsitenta pufoasa care se mentine si dupa congelare.
      Nu-ti face probleme, frisca nu se taie atata timp cat o mixezi la o viteza foarte mica si numai pentru 2-3 minute, nu mai mult.
      Pup dulce dulce!

  25. alina spune:

    Buna, am facut semifreddo, am respectat reteta, dar mi-a iesit complet inghetat, oare de ce? la cafea eu am dizolvat cateva pliculete de ness in 50 ml lapte, oare aici am gresit? gustul a fost super bun, dar inghetat tun:)
    Felicitari pentru retete si inventivitate!

    • Laura spune:

      Alina, draga mea, frisca trebuie incorporata cu foarte mare grija in amestecul de lapte condensat si cafea, astfel incat compozitia finala sa fie inca pufoasa si sustinuta. Iti recomand, daca-l mai incerci, sa inclini un pic vasul in momentul in care incorporezi frisca, astfel incat sa poti observa daca nu cumva ramane cafea pe fundul vasului. Cafeaua trebuie sa fie absolut perfect inglobata in compozitie.
      Te pupic.

  26. suzane spune:

    EXTRAORDINARA !!!!!! O inghetata super fina,deliciosa.Am facut lapte condensat dupa reteta cu lapte praf. Reteta este extrem de simpla,nu ai cum sa gresesti ceva daca urmezi pasii.MULTUMESC !Vreau sa incerc cu capsuni.

  27. ana bica spune:

    delicios acest semifreddo.l-am facut pentru prima data si am avut emotii,dar a iesit super.Multumesc pentru reteta,Laura..:)

  28. MariusNZ spune:

    Am faxcut reteta, m ultumesc frumos. Se pare ca stergi comentariile negative sau care nu te ridica in slavi, asa e? Comentariul meu de acum cateva zile in care imi exprimam parerea ca 40 de grame de cafea solubila e cam mult, a fost sters… oare de ce? Acum am vrut sa vad daca mi-ai raspuns, ca sa pot clarifica reteta pe data viitoare, dar nu am gasit nimic. Semifreddo-ul meu a iesit frumos, buna consistenta, buna culoarea dar incredibilde amar. Imi mentin parereaca cele 40 de grame ar trebui sa fie de… ness tare, deci 40 de grame de cafea lichida, nu 40 grame de cafea solubila, care inseamna 1/2 borcan de cafea! E cam mult. Parerea mea. In rest, toate cele bune, si lasa pe blog si criticile daca vrei sa fie un blog real, nu fals. Multa sanatate si fericire si… retete bune!

    • Laura Adamache spune:

      Marius, nu am sters comentariul tau anterior, nu am avut timp sa il public. Cu mama la ora asta in spital, crede-ma ca nu am nici cel mai mic chef de moderat sau rapsuns la comentarii. Pe blogul meu comentariile sunt intai moderate si apoi publicate manual. Fac acest lucru cand am timp. Ca sa nu mai existe alte confuzii, am inlocuit gramele cu 1 lingura plina de cafea solubila. In felul acest eliminam orice neintelegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor