Scallion Pancakes

41 comentarii

Retete culinare de post – Scallion Pancakes

Scallion Pancakes detaliu

Scallion pancakes sau mai simplu pancakes sarate cu ceapa verde sunt originare din China si spre deosebire de american pancakes  acestea sunt facute dintr-un aluat cu o consistenta care ne permite sa le intindem in foi subtiri.

Sunt absolut divine si desi reteta poate parea un pic migaloasa, merita cu siguranta sa le incercati macar o data. Sunt convinsa ca si voi va veti indragosti de aceste delicioase pancakes.

Ingrediente – Scallion Pancakes

  • 400 g faina
  • 250 g apa clocotita
  • codite ceapa verde (de la 2 legaturi)
  • sare
  • ulei de susan/ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

  • Dam apa intr-un clocot, apoi stingem focul. Adaugam apa fierbinte treptat in centrul fainii si amestecam cu o lingura de lemn pana cand aluatul capata consistenta, apoi il framantam pana cand devine elastic.
  • Infasuram aluatul in folie alimentara si il lasam pe masa intre 30-45 minute.

Aluat scallion pancakes

  • Dupa 45 minute scoatem aluatul din folie, il pudram cu putina faina si il rupem in bucati de cca 100 g. In prima faza, aplatizam fiecare bucata, pe masa usor pudrata cu faina, apoi le intindem in foi foarte subtiri, cca 2-3 mm maxim, cu facaletul.
  • Fac o mica paranteza sa va spun ca mainile din poza sunt ale sotului meu si poza respectiva a fost si ea cu peripetii. Pentru ca vroiam neaparat sa se vada cat de subtire trebuie sa fie foaia l-am rugat pe Cris sa ma ajute si sa o tina in fata geamului ca sa pot sa fac o poza cat de cat clara. Cristi are 1, 92 si eu 1,68 asa ca l-am rugat sa se aplece putin si sa tina capul intors ca sa pot sa fac poza buclucasa stand cu aparatul peste umarul lui. Am observat mult prea tarziu, ca in casa vecina era o batranica agatata de geam care ne privea atat de socata incat logic ca am terminat imediat sedinta foto.

Preparare pancakes sarate cu ceapa

  • Dupa ce am intins foaia o ungem cu o pensula, cu ulei, o pudram cu sare si cu coditele tocate de ceapa verde.

Pancakes pudrat cu sare si cozi ceapa

  • Rulam foaia pe lungime si strangem bine capetele si o rulam din nou in forma de cochilie.

Forma scallion pancake

  • Pudram suprafata de lucru cu faina, aplatizam cochilia cu palmele si apoi o intindem cu facaletul la o grosime de 3-4 mm

Pancakes intins in foaie

  • Incingem bine de tot o tigaie antiaderenta, o ungem foarte putin cu ulei si adaugam primul pancake.
  • Prajim fiecare scallion pancake, la foc mic, cate 3-4 minute pe fieare parte.

Pancakes prajite in tigaie

  • Le servim calde sau reci.

Detaliu scallion pancake

  • Eu le-am feliat si le-am servit langa tzatziki. O nebunie si mi-au placut tare mult ca se desfac in foite.

Pancakes Scallion sectiune

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Scallion Pancakes
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
4.51star1star1star1star1star Based on 16 Review(s)

41 Comentarii

  1. Desi am mancat bine azi si sunt f satula, mi-ai facut o poftaaaaa de numa! Pana la urma le-ai facut si marturisesc ca arata delicios! Foarte ciudat faptul ca desi nu te chinui sa faci aluatul “foite” el se desface ca atare! E chiar o reteta inedita si cred eu super buna. Imi plac atat de mult ca am sa le prepar cu siguranta! Te pup de mii de ori !!!

  2. Marcela S.

    Arata tare bine Laura. Cu siguranta o sa le fac si eu in weekendul asta. Aluatul pare ca seamana cu cel de la placintele mele cu visine. O sa vad eu cand o sa le fac, cum se comporta.Ma bucur sa vad ca ai revenit cu retete noi.Iti doresc bafta in noua tara. Te pup.

  3. Ce priceputa esti! Un vot de 5 stele, de la mine.

  4. Inisor scumpi mic tare mi-ar place sa le facem o data impreuna si sper sa avem ocazia asta!! Sunt bunute bunute si sa stii ca si eu m-am mirat de cat de exfoliate au iesit. La suprafata foitele sunt crocantele. Buneee rau!! Pup pup!

  5. Marcela draga mea ma bucur enorm ca iti plac. Ma duc rapid sa vad placintelle tale cu visine desi stiu ca o sa mor de pofta dupa ce o sa le vad. Visine nu am mai mancat de 1 an jumatate si ironia sortii e ca aici am gasit de cumparat dar nu am cuptor!!!! Te pup si abia astept sa-mi spui cum ti-au iesit.

  6. Didona draga esti o scumpa!! Multumesc din suflet pentru stelute si pentru ca-ti plac pancakes-urile!! Te pup.

  7. SI mie mi-ai facut o pofta…maaaaaaaaaaaaaaaaare de tot!Arata super turtele astea!Trebuie facute! 🙂

  8. Multumesc muuuult de tot Maya ca iti plac. Asa bune au fost..numai ca eu am mancat una calda si cu mare pofta si un pic mi-au cazut greu. Data viitoare mananc mai usurel.

  9. Laura ce pofta mi-ai facut ,uite la noi se face ceva asemanator dar dulci,inainte de rulare se ung tot asa cu ulei si se presara zahar,se intind si se prajesc la fel,le zice reitose…sunt delicioase ,dar nu m-am gandit pana acum sa fac si in varianta sarata,am sa incerc ,te pup !

  10. Lissa draga mea tare mult iti multumesc ca mi-ai spus ca se fac si in varianta dulce. De ceva zile ma batea gandul sa le fac dulci, unse cu unt topit si pudrate cu zahar vanilat si cu ceva nuci usor prajite si fin macinate. Cred ca ar iesi tare bune. Te pup si multumesc tare mult ca iti plac.

  11. Cred ca sunt super gustoase turtitele astea. Ai idee daca merg si cu ceapa verde de la congelator? Ca nu prea am mai vazut cruda…
    Haioasa inamplaera cu batranica :)) Nu va “vizioneaza” mai des de atunci?

  12. Sunt tare bunute Edith draga! Sa stii ca eu zic ca merge sa le faci cu ceapa congelata . A mea a fost pe jumatate inghetata pentru ca fara sa imi dau seama am dat frigiderul la 5 si a doua zi ceapa era inghetata dar s-a dezghetat in timp ce o tocam asa ca am scurs-o bine bine si nu am avut delo probleme cu aluatul.
    Daca ai vedea ce figura a naibii are batranica asta de vizavi…zau ca nu am vazut o batranica atat de antipatica ca asta. Si da, toata ziua sta pe geam si se uita spre apartamentul nostru ca nici nu-mi mai vine sa scot capul afara!!

  13. Salut din nou,tot Carmen,
    Am bifat reteta de pancakes, s-a facut,e super gustoasa!!! Doar s-o fac din cand in cand, altfel pui la kilograme…Am o idee si vreau sfatul tau:daca as sari etapa cu facutul aluatului si intinsul(mai ales!),si as cumpara niste aluat pt.placinta(baclava) gata preparat???Are cam aceeasi compozitie,si doar sa-l ung cu ulei,etc…apoi aceleasi etape mai departe?Cred c-o sa incerc!Pa.

  14. Ma bucur draga Carmen ca ti-au placut dar asa cum ai spus merg facute din cand in cand pentru ca sunt pline de calorii!!
    Am citit cu atentie intrebarea ta si daca te referi la aluatul foietaj care se foloseste pt baclava si sarailie nu cred sa mearga deoarece este un alt tip de aluat care este foarte sensibil si nu merge prajit in tigaie. Eventual sa le incerci la cuptor unde s-ar putea sa iasa dar din nou nu garantez nimic pentru ca eu nu am incercat.
    Cu toate astea m-ai facut taaare curioasa si daca totusi incerci sa imi spui si mie te rog cum ti-au iesit.
    Te pup si sa va fie de bine!!

  15. Buna,
    Nu ma refer la foietaj (puff pastry),ci la cel pt.placinte (phyllo dough) (f.subtire),cel care merge si la pachetelele chinezesti! Am sa incerc sambata,cand am mai mult timp liber. Stiu ca este sensibil, si trebuie lucrat repede ca se usuca, dar si cu aluatul acesta, ai putin de lucru…Te tin la curent! Pa.

  16. Uite am facut aceste placintele!!sint f.bune si gustoase!eu le-am condimentat cu sare de mare ,piper,boia iute! marar verde+ceapa verde!super bune ,alta dfata fac dinportie dubla sau tripla!imediat prajesc nodinii si vin cu comentariul!pa o zi buna!

  17. Cramen draga ai reusit sa le faci? Sunt tare curioasa cum au iesit cu phyllo. Te pup!

  18. Mariana scumpa tare ma bucur ca le-ai incercat. cu boia cred ca au fost o nebunie. Te pup si sa imi spui cum au iesit nodinii desi nu ma indoiesc ca o sa-ti iasa perfect!! Te pup si spor la trebuta!!

  19. Buna! Cu toate ca urmaresc blogul tau de mult timp, am mai pus in practica retete mai uzuale, care, cu numele, se regasesc si prin alte locuri – dar nu ies in evidenta 😛 Astazi, totusi, a fost piesa de rezistenta, si de aceea ma simt nevoita sa-mi scot palaria in fata ta – am incercat ceva mai neobisnui, mai neconventional, deci nu ceva traditional. Aceste "clatite" au iesit pur si simplu demential, eu am preparat aluatul, iar sotul s-a ocupat de intins, uns, umplut, roluit si iar intins; singura diferenta este ca eu le-am facut cu ceapa tocata fin, fin si cu masline naturale maruntite. Pur si simplu nu am avut cuvinte, nu ne asteptam sa iasa ceva asa de bun. Felicitari si sa ramai mereu la fel de surprinzatoare! Pup!
    Alex

  20. Cat ma bucur draga Alex ca ti-au placut!! Iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale si te mai astept cu mare drag pe la mine!! Te pup!!

  21. Ultimul comentariu pt noaptea asta, reteta aceasta mi-am notat-o pt maine,mai ales ca e de post! Voi pune si marar pe langa ceapa verde ca am din belsug in gradina, slava Domnului! De mult ma tenta sa fac o paine cu ceapa, iar aceasta reteta ma incanta si mai mult! Nu prea imi place ca trebuie sa le prajesc, dar nu ma indoiesc ca vor fi tare bune! Inca o data iti multumesc din suflet!

  22. Foarte bune, le-am facut si le-am si mancat, pe loc, fierbinti! Minunate! Mi-a placut mult sa manuiesc aluatul, eu le-am facut mici, mi-au iesit 14 si le-am intins usor cu facaletul, dar si mai mult mi-a placut sa turtesc cu mana cochiile, sa pocneasca sub mana mea si apoi sub facalet! Multumesc mult, Laura!

  23. Ionela draga mea tare ma bucur ca ti-au placut!!! Si noua tare mult ne plac. Te pupic cu drag!!

  24. Acest preparat imi aduce aminte de vacantele petrecute in Ardeal la bunici. Bunica mea facea asa ceva, numai ca varianta dulce a acestor clatite. Aveau si o denimire speciala, "rătişe". In loc de ceapa, bunica mea le presara cu zahar obisnuit, si apoi aplica exact aceeasi procedeu ca si tine (le rasucea in acelasi mod).La prajit, zaharul se topeste, si pe alocuri se si caramelizeaza. Sunt delicioase. Merita sa incercati!

    PS. Nu uitati sa puneti si putina sare in aluat! Stiti cum e cu "sarea in bucate"!

  25. Laura,eu am facut de multe ori reteta aste si e foarte gustoasa!Nu am sa;lvat la mine reteta si voiam s-o fac azi,dar uite am gasit-o!Fac acu si te invit si pe tine!Multam inca o data!
    Pupici!

  26. Amariei Mirela

    Buna, Laura. Am incercat si eu reteta, dar…am gresit ceva de la bun inceput pentru ca alauatul mi-a iesit fff moale. Nu puteam sa il desprind de pe degete. De ce oare? Am folosit faina normala.

  27. Mirela draga mea, singura explicatie ar fi ca nu ai calculat foarte bine faina. Ai cantarit-o cu un cantar?
    Pupici si imi pare rau ca nu ti-a reusit!

  28. Bunica mea din Bihor facea o placinta exact asa dar punea pireu de cartofi in loc de ceapa. Era buna si satioasa

    • Laura, draga mea, ce idee minunata. Cred ca erau absolut delicioase!
      Pup cu mare drag!

  29. Buna, Laura! ma gandeam sa fac acest fel pancake, dar sa pun si branza pe langa cozile de ceapa. Ce zici, ar trebui sa las aluatul un pic mai gros, nu atat de transparent in procesul de intindere a foii?

    • Olivia, sigur ies delicioase si cu niste branzica pe langa ceapa.
      In acest caz, alege o branza cu o consistenta solida (burduf, telemea, branza de oaie, etc) si nu pune foarte multa pe foi.
      Nu iti recoamnd sa intinzi foaia mai groasa pentru ca s-ar putea sa nu se patrunda cum trebuie.
      Sfarama cu mana branza si pune-o pe intreaga suprafata a pancakes-ului, apoi ruleaza foaia si cu foarte multa blandete, intinde-o cu facaletul.
      Ti-am recomandat tipurile de branzica de mai sus pentru ca toate trei au un gust puternic si de aceea nu o sa fie nevoie sa folosesti multa branza pentru a obtine un gust echilibrat.
      Pup cu drag si spor!!

  30. multumesc mult pentru sfat, Laura! cu singuranta voi incerca cat de curand si voi posta cum au iesit! 😀

  31. varlan gabriela simona

    Buna draga Laura,reteta de scallion pancakes arata foarte bine si imi imaginez cat de gutoase pot fi,maine fiind zi de post vreau sa le incerc si eu.Am o intrebare in aceasta reteta pot sa folosesc 300 de gr.de faina alba si 100 de gr.de faina cu cereale?Se pot coace in cuptor scallion pancake?te pup si te imbratisez cu drag,Simona.

    • Draga mea, poti folosi 300 g faina alba si 100 g faina cu cereale, dar nu stiu cum ies la cuptor. Nu le-am incercat pana acum coapte.
      Poti incerca sa coci una si daca iese bine, le coci si pe celelalte.
      Pup cu drag!

  32. Mi-a lasat gura apa !!!!!!! pentru diseara aveam in plan sa fac grisine cu dovleac….dar …. cred ca schimb meniul :))) Multumesc de retete Laura !!! De foarte multe ori m-am inspirat din ce postezi tu pe site si de fiecare data mi-a iesit totul super-gustos!!!

    • Draga mea, tare ma bucur ca-ti plac retetele mele!
      Pup cu drag si te mai astept pe la mine!

  33. DRAGA LAURA O IDEE -CAUTA LA MAGAZIN FAINA TURCEASCA–ÖZBASAK–ARE O CAMILA PE PUNGA CARE DUCE IN SPATEUN SAC SI PE SAC SERIE NR.1 este f buna pentru baklava ,strudel si pt ce a ce faci aici — aluatu se face doar din faina ,sare si apa calduta ,se framinta se intinde cu sucitorul se unge cu ulei –nu mult –se acopera –20min–se lasa sa stea –pe o masa se pune o fata de masa dim bumbac –(nu plastic) se presara faina –se pune coca la mijloc si se intinde cit vrei de suptire –marginea groasa se rupe –se face asa cum faci tu

    • Viky, draga mea, multumesc tare mult pentru sfat. Din pacate, nu am nici un magazin turcesc pe langa mine.
      In Italia sunt foarte putine magazine de acest gen.:(
      Pup cu drag!

  34. foarte bune au iesit!!acum le-am terminat de facut si de mancat in acelasi timp:) cum se coace da-o incoace:)) acum ti-am descoperit blogul si imi place tare mult!am sa mai incerc si alte retete!spor in continuare 🙂

  35. Toate retetele tale sunt delicioase! Esti cea mai tare Laura

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.