Bomboane cu alune si migdale

22 comentarii
Bomboane cu alune si migdale
Bomboane cu alune si migdale , desrt rapid cu ciocolata si fructe uscate

Astazi am primit de la sotul meu niste inimioare de ciocolata si am zis sa ii fac si eu o surpriza asteptandu-l acasa cu aceste bomboane cu alune si migdale. Tare rapid se fac iar alunele si migdalele usor prajite dau o aroma minunata. Lui Cris i-au placut foarte mult, drept dovada ca mai sunt doar 2 bombonele din 10.

Ingrediente – Bomboane cu alune si migdale

  • 150 g zahar
  • 130 g migdale
  • 70 g alune de padure
  • 1/2 portocala medie (doar sucul)
  • 150 gr ciocolata neagra pentru glazura
  • 6-8 linguri apa

(Eu am injumatatit cantitatile si mi-au iesit 10 bomboane. La jumatate din cantitatile de mai sus am folosit exact 4 linguri de apa si respectiv 35 ml suc de portocala.)

Mod de preparare – Bomboane cu alune si migdale

Prajim alunele si migdalele intr-o tigaie atiaderenta neusa.

bomboane-migdale si alune (6)

Le lasam sa se raceasca si apoi ori le macinati foarte fin, pentru o crema mai fina, ori le taiati mai grosolan ca sa simtiti alunele si migdalele cand muscati din bomboane.

Punem zaharul si apa intr-o craticioara, pe foc mic.

bomboane-migdale si alune (2)

Amestecam continuu si cand face bulbucei si zaharul este complet topit,

bomboane-migdale si alune (4)

dam la o parte de pe foc si adaugam alunele si migdalele taiate sau macinate,

bomboane-migdale si alune (5)

amestecam bine siropul cu mixul de alune si migdale si adaugam si sucul de portocala treptat amestecand incontinuu.

Rezulta acest amestec,

bomboane-migdale si alune (1)

pe care il punem din nou pe foc mic si amestecam pana lichidul se evapora complet (in jur de 10 minute). Daca macinati fin alunele si migdalele, atunci crema devine mai compacta si mai frumoasa, daca le lasati taiate mai mare, crema finala arata cam asa

bomboane-migdale si alune (10)

Lasam crema sa se raceasca, dar cat inca este calduta o scoatem pe un fund de lemn sau un plan de marmura si formam un carnacior patrat din care taiem bucatele cam de 2/2 cm,

bomboane-migdale si alune (8)

Le lasam sa se raceasca complet (in frigider).

Maruntim ciocolata si o topim la bain-marie, iar in momentul in care s-a topit bagam cate un cubulet de bomboana in ciocolata (craticioara cu ciocolata o tinem in bain-marie) iar apoi il scoatem si il punem pe hartie de copt, punem cate o aluna pe fiecare patratel si lasam la rece  sa se intareasca ciocolata.

bomboane-migdale si alune (7)

Si sectiune:

bomboane-migdale si alune (9)

Pofta buna!

22 Comentarii

  1. CristinaK

    Cat de bine arata bombonele, Laura! 🙂

  2. Cristina draga multumesc muuuult ca iti plac!! Pozele sunt groaznice pentru ca era tarziu, lumina cam chioara iar aparatul meu cand da de culori inchise nu mai stie ce sa faca. In realitate arata mult mai bine. Pup pup!!

  3. Cristina...

    arata foarte bine. cat de curand am sa le fac si eu!
    😀
    Felicitari! Esti foarte talentata

  4. Diana Musteata

    Laurici, felicitari pentru aceste bombonele superbe. Poate vii cu o poza pe forum la “Ciocolata”, cred ca o sa le placa tuturor.
    Nici la targul de ciocolata n-am vz asa bumbonici minunate ca ale tale. Ce bine e sa stii sa gatesti, nu-i asa?
    Diana Musteata (www.ardei-iute.ro)

  5. Vai ce bune trebuie sa fie.
    Arata super!

  6. Laura vin si eu cu nota: un 10 grandios si maret!!!! Arata delicios sectiunea iar intregi arata de parca acum le-ai scos din cutie. Imi plac ff mult! Te pup draga mea surioara!

  7. Diana draga mea iti multumesc muuuult pentru aprecierile tale dar pe mine asa rau m-a enervat calitatea pozelor incat nu am vrut sa le postez initial dar Cris (sotul meu)mi-a spus ca ar fi pacat sa nu le postez pt ca sunt extraordinar de gustoase. Parca ar fi cumparate. Astazi sau maine cel tarziu le postez neaparat pe ardei. Am fost si sunt inca destul de ametita de ritmul de viata de aici si inca nu mi-am intrat in normal.
    Te pup si ne vedem cu siguranta la topicul “Ciocolata”.

  8. Nico multumesc tare mult ca iti plac si sunt intr-adevar delicioase. Eu pentru invelisul de cioco am folosit o parte cioco amara (70% cacao) si o parte cioco lapte cu ardei iute. Sucul de portocala le da un gust usor acrisor iar in combinatie cu alunele, migdalele si ciocolata amara usor picanta sunt intr-adevar suuuuper. Eu o sa le refac de sarbatori cu siguranta.

  9. Scumpa mea surioara multumesc din inima pentru nota. Venind de la tine inseamna enorm pentru mine.
    Asa m-am suparat ca nu mi-au ieist pozele cum vroiam dar a fost vina mea ca m-am apucat tarziu de ele si am ajuns pe la 9 seara sa fac poze. In realitate aratau muuult mai bine. Pup pup scumpi mic si poate esti maine pe mess sa mai vorbim.

  10. Cristina draga mea iti multumesc ca iti plac. Abia astept sa le incerci pentru ca sunt convinsa ca iti vor iesi muuuuuuuuult mai bine decat mie. Te pup!!

  11. Excelente!Merita numele de praline,nu bomboane!
    Le-am trecut deja pe lista mea pentru dulciurile de Craciun!
    Merci,Laura!

  12. Iti multumesc mult Maya draga. Sa stii ca erau muuult mai dragutele in realitate dar din pacate ori nu stiu eu sa fac poze ori aparatul meu s-a dus naibii!! Te pup

  13. LAURA DRAGA, NOTA 10 E PREA MICA PENTRU BUNATATILE PE CARE LE FACI! 10 CU F. MULTE++++RI !AM FACUT SI EU IERI BOMBOANELE ,DAR CU NUCI PRAJITE IN CUPTOR SI MARUNTITE (NU PREA TARE)SI CU SIROP DE VISINE(FACUT DE MINE)! ,SI JUMATATE LE-AM INMBRACAT IN CIOCO.ALBA SI JUMATATE IN CIOCO.CU LAPTE! VREAU SA SPUN CA SANT "FENOMENALE",AU UN GUST "DIVIN", TOT LA CUTIA CU BONBOANE MA GANDESC, DAR NU VREAU SA MANANC PREA MULTE CA….MA FAC DE 100 KG. ABEA REZIST SI EU SI SOTUL! MULTUMESC MUUUUULT DE TOT PT. TOATE RETETELE TALE(M-AU INSPIRAT DE F.F.MULTEORI).TE PUP!!

  14. Lucia draga mea cred ca au fost o nebunie avand in vedere ingredientele folosite. Neaparat le voi incerca si eu in varianta asta pentru ca sunt convinsa ca sunt dementiale. Te pupic cu drag si iti multumesc tare mult ca le-ai incercat!!

  15. felicitari, Amalia! esti o bucatareasa desavarsita! am multe de invatat de la tine

  16. Draga Madalina imi esti datoare cu un miel de Paste pentru ca m-ai botezat!! Te pupic cu drag!!

  17. Splendid! O adevarata ispita pentru o zi de post! Spune-mi, te rog, Laura draga, creme de alune si migdale se intareste bine? Eu as vrea sa umplu niste oua de ciocolata, am vazut reteta la Lissa si ea a facut o crema din nuci caramelizate cu frisca si gelatina si le-a umplut, dar eu aici nu am smantana si nici gelatina praf,doar foi si nu prea ma descurc cu ea. Se paote face si frisca dintr-o crema de lapte, dar deocamdata nu ma descurc cu limba si nu ma bag sa fac decat ce stiu. In concluzie, crezi ca ar merge umplute ouale de ciocolata cu aceasta crema a bomboanelor tale? Te pup cu drag!

  18. Mulyumesc din suflet, Laura! Uite, aici sunt Ouale de ciocolata ale Lissei: , o adevarata bucurie pentru pitici! Te pup cu drag!

  19. Draga mea Ionela nu cunosc din pacate ouale Lissei care sunt absolut convinsa ca sunt o nebunie de gust si arome dar poti umple cu aceasta compozitie si oua de cioco si bombonele numai ca te sfatuiesc sa macini fin de tot migdalele. Te pupic cu drag!

  20. Le-am incercat si eu cu nuci macinate mai mare si au iesit foarte bune! Ce-i drept,m-am chinuit putin la invelit in ciocolata ca nu am avut un vas mic,mic ca sa afund cubuletele,s-a mai dus putin din nuca in ciocolata,dar cate am reusit sa fac au fost splendide! Te pup cu drag!

  21. Anastasia

    La noi le zice griliaj sant deliciosi, dar ce-i drept ca nu fiecare le poate manca. depinde si de sanatatea dintilor pentru ca sant foarte crocanti, mie imi plac tare mult…. ce bine ca-mi permite dantura :))

  22. Laura draga

    ti-am incercat multe retete si ti-am mai scris eu cuvinte de apreciere si cu alte ocazii:) insa cautand sa fac ceva de dulce pentru un eveniment, am “frunzarit” site-ul din nou si am revazut mai multe retete deosebite.
    Cu toata sinceritatea, iti spun ca ai site-ul cel mai frumos din domeniu.
    Am vazut mai multe insa bucatele, organizarea, prezentarea, modestia si caldura cu care faci totul, razbat clar din site si iti confera titul mentionat mai sus:)

    Nu sunt neaparat adepta cuvintelor mari, insa am simtit ca trebuie sa spun asta si sa stii cat este de apreciata munca si atitudinea ta!

    Cristina

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.