Cupcakes cu vanilie


Cupcakes cu vanilie, un desert minunat pentru cei care iubesc vanilia

Cupcakes cu vanilie

Cupcakes cu vanilie se numara printre dulciurile mele preferate. Ador aroma de vanilie, mai ales cand este combinata cu un aluat pufos ca al acestor delicioase cupcakes.

Ingrediente – Cupcakes cu vanilie

  • 115 g unt moale (82% grasime)
  • 130 g zahar
  • 3 oua
  • 1 pastaie vanilie
  • coaja de la o portocala/lamaie (facultativ)
  • 210 g faina
  • 5 g praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 60 ml lapte

Cupcakes cu vanilie – Mod de preparare

  • Mixam zaharul cu untul moale pana se tranforma in crema dupa care lasam mixerul deoparte si lucram cu o lingura de lemn.
Cupcakes cu vanilie
  • Adaugam pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare.
  • Adaugam semintele pastaii de vanili si coaja rasa de portocala sau lamaie, faina amestecata cu praful de copt si sarea si amestecam de jos in sus, cu grija, pana la completa omogenizare.
cupcakes-vanilie-aluat
  • La sfarsit adaugam laptele, amestecand cu grija.
Cupcakes cu vanilie
  • Umplem formele de muffins, tapetate cu unt si faina sau hartii de muffins, si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15 minute.
Cupcakes cu vanilie
  • Servim o portie mare de cupcakes cu vanilie, pudrate cu zahar vanilat sau cu putina ciocolata topita.
Cupcakes cu vaniliePofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cupcakes cu vanilie
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 48 Review(s)

55 comentarii la “Cupcakes cu vanilie

  1. Laura spune:

    Hello Phanitha!!! Thank you so very much for your beautiful words about my blog and pictures.
    If you want to translate for you one of my recipe please tell me and I will translate it.
    Thanks again and hope that you will visiting my blog in the future!

  2. Mihaela spune:

    Am incercat si eu de 2 ori reteta aceasta dar nu au crescut briosele 🙁 nu erau deloc pufoase, am respectat pasii tai inclusiv temperatura de coacere…eu am pus o lingurita rasa de praf de copt si inca o jumatate, poate trebuia mai mult praf de copt?
    Multumesc

  3. Laura spune:

    Imi pare tare rau ca nu ti-au reusit, Mihaela!:( Daca vrei sa le mai incerci pune 1 lingurita plina de praf de copt, nu rasa, si inca jumatate de lingurita tot abundenta.
    Te pup.

  4. Mihaela spune:

    Am mai incercat si cu mai mult parf de copt, au crescut dar nu mi-au placut 🙂 poate sunt eu prea pretentioasa 🙂 .. in schimb am facut reteta ta de muffins cu mure 🙂 eee alta viata, pufoase, au crescut frumos, deloc inecacioase, super reteta 🙂 am facut doar 1/4 din reteta ca am vrut sa fac doar pt cea mica dar totusi am incercat in 3 variante: simple, cu afine de la congelator si cu nutella 🙂 am combinat putin retetele, adica am pus coaja de portocala pentru ca imi place f mult aroma si o lingura de zeama de portocala… gustul este nemaipomenit, multumesc pentru aceasta reteta minunata, usor de facut atunci cand ai invitati pe nepusa masa 🙂

    Pupici!

  5. Denisa Costin spune:

    Ahhh ce bataie la mine pentru muffinsurile astea!:))Le-au placut enorm la ai mei, iar tata, cum ii mare pofticios nu mi-a lasa niciuna! Dar le-am refacut in cealalta zi si sunt incredibile!yum yum.Imi place enorm de mult bloggul dumneavoastra, retele au un succes incredibil la mine in familie^_^

    Va Multumesc

  6. madalina spune:

    absolut delicioase,imi place ceea ce faci,fiindca faci bine ,la mai multe postari iar noi sa beneficiem de ele,multam

  7. Gabriela spune:

    Buna Laura,

    In seara aceasta am facut pentru prima data muffins..am ales reteta ta de muffin cu vanilie in care mi-am permis sa inglobez ciocolata rasa…vreau sa spun ca mi-au iesit deliciosi…multumesc de reteta si sa stii ca o sa incerc si altele. Imi place ca explici foarte bine pasii si ai si imagini…te pup si astept noi retete 🙂

  8. Brighila Elena spune:

    De-abia astept sa le incerc,ador vanilia.Am facut si cheesecakul acela cu lapte de cococ,bestial dar pacat ca nu am mai gasit lapte de cocos,dar am inlocuit cu lapte condensat si am rasnit fulgii de cocos si i-am lasat la hidrata in lapte si pe urma am incalzit laptele,a iesit si asa ,as manca cocos non stop

    • Laura spune:

      Elena, draga mea, tare ma bucur ca ti-a placut cheesecake-ul.
      Pup cu drag si sa-mi spui cum au iesit si aceste cupcakes.

  9. lidia spune:

    este exact reteta pe care o folosesc de doi ani,si totdeauna mi-au iesit super bune–=;acum de revelion iar voi face ptr.fetita mea

  10. Ioana Bloju spune:

    Minunate!!!! Le-am facut si eu si au iesit pur si simplu minunate!! Pufoase, crescute si aromate. Pitica mea de 1 an si 4luni a mancat cu mare placere dimineata cu lapte!!!

  11. Madax spune:

    Daraga Laura
    iti multumesc pt retetele minunate si pozele deosebite!!
    Cred ca asta e cea de-a 4a reteta de briose de pe blogul tau, deja am facut o pasiune pt ele.
    Sunt excelente si rapide pt musafiri!!

  12. irina spune:

    sunt delicioase! pufoase, nu foarte dulci, exact pe gustul meu. e doua oara cand le fac, prima data nu am apucat sa le gust, acum am zis ca merit sa le gust, ramane reteta preferata: simple, usor de pregatit si foarte gustoase! azi voi face din nou senzatie cu ele la serbarea de Mos Craciun!

  13. Amalia spune:

    Le-am facut si eu,sunt delicioase si foarte pufoase,doar ca eu am adaugat bucatele de ciocolata in interior.Imi plac retele tale si te urmaresc cu drag!

  14. Ludmila spune:

    Buna,

    Am incercat reteta aceasta dar nu au crescut 🙁 … Ma intrebam daca este cumva de la faptul ca nu mentionezi ca praful de coptar trebui stins ? Ce parere ai ?

    Merci,
    Ludmila

    • Laura Adamache spune:

      Draga Ludmila, in aceasta reteta praful de copt nu se stinge. Se amesteca direct cu faina si, daca doresti sa te asiguri ca va fi distribuit uniform in aluat, faina se cerne. In contact cu laptele din aluat, praful de copt va incepe sa actioneze.
      Ai verificat termenul de garantie al prafului folosit de tine?

  15. Micheles Sorin spune:

    Multumesc pentru reteta ciupcakes cu vanilie au iesit super bune chiar daca am inlocuit untul cu margarina sunt pufoase chiar nu ma asteptam la o reteta atit de simpla si un timp atit de scurt sa fie asa pertfecte, chiar pot spun reteta perfecta !Multumesc si un bravo mare !!!

  16. Dascălu Paul spune:

    Bună , Laura ! Voiam să te întreb cum pun compoziția pentru brioșe în forme ? Sunt nou între ale Bucătărie și încă am de învățat ?

    • Laura Adamache spune:

      Draga Paul, dupa ce asezi hartiutele in forma de muffins, le umpli cu ajutorul unei linguri normale de bucatarie.

  17. andreea spune:

    Laura, cum faci de nu ti se taie crema cand adaugi ouale? De doua ori le-am incercat (amestecat cu mixerul si cu lingura) si de fiecare data s-a taiat.

  18. DianaB. spune:

    Buna, Laura! Ca proaspata mamica incerc multe retete pentru bebelusa mea si vreau sa iti marturisesc ca 80% sunt ale tale. Imi plac foarte mult briosele dar vreau sa te intreb daca pot folosi bicarbonat de sodiu in loc de praf de copt si in ce cantitate? Te imbratisez cu drag. <3

  19. steluta spune:

    Da .eu am facut reteta,au iesit super, doar ca albusul la m batut separat pt volum .cu bicarbonat am incercat eu dar au iesit inchise la culore si cu gauri.nu ies bine .Va poop si spor la treaba.Multumim de idee!

  20. Beni spune:

    Prima oara cand am facut cupcakes a fost aceasta reteta, de atunci au trecut vreo 5 ani si nu am mai incercat altceva. Uneori mai adaug fructe de padure.

  21. Ioana spune:

    Bună ziua! Am făcut această rețetă de mai multe ori și sunt foarte gustoase. Iubitul meu este mare fan 😀. Dar de fiecare dată întâmpin o problemă atunci când pregătesc aluatul, și anume: când adaug ouăle peste unt se taie compoziția. Nu știu care ar fi secretul. Am făcut și cu ouă de la frigider, și cu ouă lăsate de seara până dimineața la temperatura camerei, și cu ouă de țară, și cu ouă cumpărate. Întotdeauna aceeași problemă. De fiecare dată le-am copt și au ieșit bine, doar că în pozele dumneavoastră observ o compoziție omogenă, frumoasă, legată și mă întreb unde greșesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor