Piadine Turcesti Lahmacun


Piadine turcesti lahmacun

Lahmacun este o specialitate tipica Orientului Mijlociu, consumat cu precadere in Turcia.

Delicioasele Lahmacun, sunt compuse dintr-un aluat subtire si un topping format din carne de vita sau miel, legume (rosii, ceapa) si condimente (patrunjel, coriandru). Seamana oarecum cu vestitul kebap care nu

Ingrediente aluat – Piadine turcesti Lahmacun

  • 450 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 7 gr drojdie uscata sau 20 gr drojdie proaspata
  • 280 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei masline sau de floarea soarelui

Ingrediente umplutura

  • 500 gr carne tocata vita/miel
  • 2 cepe mici
  • 3 rosii decojite si tocate marunt
  • 1 ardei mic rosu iute
  • 1 lingura mare de patrunjel/coriandru tocat
  • sare
  • piper
  • ulei masline de uns

Mod de preparare aluat

  • Aluatul l-am facut la masina de paine. Daca il faceti manual, procedati ca la un aluat de paine. Trebuie sa stea la crescut cam o ora.
  • In timp ce aluatul dospeste, facem umplutura.

Mod de preparare umplutura

  • Tocam ceapa marunt si o calim in 3-4 linguri de ulei, adaugam ardeiul taiat feliute subtiri, patrunjelul tocat si rosiile decojite si tocate.
Piadine turcesti lahmacun
  • Dupa cca 5-6 minute, adugam carnea tocata, o condimentam dupa gust cu sare, piper si eventual niste boia iute.
Piadine turcesti lahmacun
  • Amestecam bine si o lasam pe foc mic pentru cca 15-20 de minute. Stingem focul si o lasam sa se raceasca.

Asamablare lahmacun

  • Rasturnam aluatul pe planul de lucru pudrat cu destula faina, il impartim in patru portii egale.
  • Intindem prima portie de aluat intr-o foaie nu mai groasa de 2-3 mm, o punem in tava (eu nu am tapetat-o dar daca vreti puteti pune foaie de copt) si o ungem bine cu ulei. Deasupra foii, punem un sfert din umplutura.
Piadine turcesti lahmacun
  • Coacem primul lahmacun in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 12-15 minute (nu mai mult).
  • NU trebuie sa se bronzeze. Daca o lasati mai mult o sa fie mai greu de rulat.
Lahmacun - piadine turcesti picante
  • Dupa ce am copt toate cele patru piadine Lahmacun, le rulam si le servim cat sunt calde (se pot manca si reci sau reincalzite).

Piadine turcesti lahmacun

Noua ne-au placut teribil de mult. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

3 comentarii la “Piadine Turcesti Lahmacun

  1. Laura spune:

    Cred ca pana la urma incerc pe rand retetele tale. Am facut piadinele pentru masa de amiaza, eu le-am pus si un sos de smantana-iaurt-usturoi langa. Absolut mortaleeee! Ai un blog nemaipomenit si retete pe masura!

  2. Laura spune:

    Vai ce draguta ai fost Laura draga mea!! Iti multumesc tare mult ca iti place bloguletul meu iar sosuletul tau imi face rau cu ochiul asa ca o sa-l incerc cand le voi reface. Te pupic cu mare drag!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor