Muffins cu nuca de cocos


Retete culinare – Muffins cu nuca de cocos

Muffins cu nuca de cocos- sectiune

Zilele trecute m-am ciocnit de o punga de fulgi de nuca de cocos deshidratati in dulap si cum trebuiau consumati, am facut repede acesti deliciosi si foarte pufosi muffins cu nuca de cocos. Nu stiu ce dulciuri rapide faceti voi in zilele de vara, chiar mi-ar placea sa-mi spuneti, dar eu fac foarte des muffins. Doua dintre retetele de muffins pe care le ador sunt muffins cu portocale si ciocolata si muffins cu mure. Acum am trecut pe lista si aceasta delicioasa reteta de muffins cu nuca de cocos.

Ingrediente – Muffins cu nuca de cocos (9 bucati)

  • 200 g faina
  • 100 g fulgi de cocos deshidratati
  • 125 g zahar
  • 240 ml lapte
  • 120 ml ulei
  • 2 oua medii
  • 1 plic de praf de copt
  • 100-125 g ciocolata neagra/lapte
  • 60-70 g fulgi de cocos (pt tavalit)

Mod de preparare

  • Punem intr-un vas, in ordinea urmatoare: ouale, uleiul, laptele, zaharul, fulgii de cocos si faina amestecata cu praful de copt, ulterior cernuta. 
  • Amestecam pana la completa omogenizare, nu mai mult.
  • Tapetam forma de muffins cu hartiute si le umplem pe trei sferturi cu aluat.
  • Coacem muffins in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 20-25 minute, sau pana cand suprafata este uniform aurie.

Muffins cu nuca de cocos- preparare

  • Tavalim fiecare muffins, usor caldut, prin ciocolata calduta topita la bain-marie si apoi prin fulgi de nuca de cocos.
  • Ii lasam sa se raceasca putin, eu i-am gustat imediat, si ii servim.

Muffins cu nuca de cocos - detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Muffins cu nuca de cocos
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 67 Review(s)

47 comentarii la “Muffins cu nuca de cocos

  1. Coroliuc Adriana spune:

    Laura, zi-mi, te rog, cate briose ti-au iesit din cantitatea aceasta de aluat? dupa reteta de muffins cu mure mi-au iesit la fix cum ai scris tu. si vreau si aceasta reteta s-o incerc 🙂

    • Laura spune:

      Si eu!! Chiar sunt indragostita de ea.Si cand te gadesti ca in urma cu cativa ani, nu o suportam.:))
      Pup cu drag fata frumoasa!

  2. Cristina Marcu spune:

    Draga Laura,

    Fulgi de cocos si ciocolata… „suna” delicios! 🙂
    O intrebare am: putem inlocui uleiul cu unt de 82% grasime? Daca da, in ce cantitate?

    Multumesc,
    Cristina

  3. Coroliuc Adriana spune:

    le-am facut astazi! au iesit delicioase! aluatul era prea lichid si am crezut ca n-o sa-mi iasa 🙂 sunt moi si foarte pufoase! ms mult pt reteta!

    • Laura spune:

      Adriana, draga mea, aluatul este lichid si in niciun caz nu mai trebuie adaugata faina.
      Ma bucur tare tare mult ca ti-au placut!

  4. Mihaela S spune:

    Laura,cand spui amestecam ingredientele te referi la mixat? Adica folosim mixerul sau o simpla spatula de lemn?Multu’!

    • Laura spune:

      Draga mea, nu avem nevoie de mixer. Le amesteci cu o lingura pana cand se omogenizeaza toate ingredientele, nu mai mult.
      Cu cat amesteci mai mult, cu atat risti sa obtii niste muffins cu o consistenta mai densa.
      Pup!

  5. Ana spune:

    Buna!
    Azi as vrea sa le incerc dar din pacate nu am hartiute speciale in casa. Ca sa nu mai stau sa tai din hartie de copt normala as vrea sa le fac fara hartie. Se poate? Trebuie sa ung forma sau e suficient uleiul continut de aluat pentru a nu se lipi? Multumesc si spor in continuare!

  6. doina spune:

    draga Laura,

    i-am facut ieri, au iesit foarte buni. deja s-au evaporat 🙂 . am facut foarte rar muffins, pt ca de obicei ieseau oarecum uscati, dar reteta asta este exact asa cum ai descris-o. sunt moi, gustosi si se prepara foarte repede. asadar, reteta merge la colectie 🙂 ! multumim!

  7. Alina R spune:

    Eu care nu iubesc foarte tare nuca de cocos am savurat cu mare pofta acesti muffins…iam facut cu ciocolata alba pt ca asa aveam in casa…azi vreau sa mai fac o portie, de data asta pun ciocolata neagra…mersi pt retete sunt de mare ajutor .

  8. Andreea spune:

    Sunt absolut delicioase!!!! Le-am incercat astazi si au iesit o nebunie, am mancat jumatate din ele, fara sa mai apuc sa le trec prin ciocolata 🙂

  9. monica spune:

    Buna, tocmai ce am terminat de gustat briosele, imi place mult reteta, dar data viitoare sigur am sa mai pun niste zahar in plus, pentru ca nu se simte deloc, si o esenta de cocos. Ciocolata de deasupra am pus-o amaruie si mare greseala am facut…merge ori cu lapte, ori alba (avans in vedere ca aluatul de briose nu a fost dulce, si ciocolata amaruie, nu a fost tocmai un deliciu:).) Oricum imi place mult ca ies pufoase, si cresc frumos in cuptor, fiecare le face apoi dupa propriul gust:D Multumesc pt reteta

    • Laura spune:

      Draga mea, ii poti congela dupa ce i-ai copt si s-au racit bine.
      Cand vrei sa ii servesti, ii scoti din congelator si ii lasi sa se dezghete la temperatura camerei. Dupa ce s-au dezghetat, ii poti incalzi in cuptorul preincalzit la 100°C, pentru cca 10 minute.

  10. Anca spune:

    Am făcut multe din rețetele de brioșe de pe site si astea sunt unele dintre preferatele noastre. Eu am folosit jumătate din cantitatea de zahar din rețetă si pot spune ca fetele mele (mici) nu s-au plâns. Sunt foarte bune cu mai puțin zahar iar rețetă este foarte simpla.
    Felicitări laura!

  11. Cristina D. spune:

    Laura,
    Superbi muffins! 🙂 am indraznit sa ii pregatesc pt prina data musafirilor. Fii sigura ca i.am cucerit 🙂
    Am facut 2 portii si au iesit 30 de bucati. Iar mie mi.a ajuns 100 gr. de ciocolata 70% cacao. Oare ce s.a intamplat?;-) am avut niste oua destul de mari.

    Delicioase! Multumesc de inspiratie. Inca iti pazesc dreptul de autor fata de vecinele mele curioase!;-)

  12. monica spune:

    Super delicioase, eu nu am mai pus ciocolata deasupra:) (mi-au iesit 12 bucati) te pup si astept cu nerabdare retete noi.

  13. GinaP spune:

    Cele mai bune si usor de facut! Eu am improviat putin ,din comoditate, si am pus in ele,inainte sa le bag in cuptor, bucatele de ciocolata,fulgi de migdale sau bucati de nuci! Delicioase!

  14. constantin spune:

    O mica greseala… „…si faina amestecata cu praful de copt, ulterior cernuta.” Cred ca ati vrut sa scrieti anterior cernuta

  15. Aura spune:

    Pentru ca suntem in perioada postului am adaptat reteta si am facut acesti muffins fara lapte si fara oua. Un mar taiat feliute, inmuiate 15 min pe foc cu un pic de apa si apoi pasate cu furculita au inlocuit cele 2 oua, iar laptele de cocos a luat locul laptelui de vaca. Nu stiu cum ar trebui sa iasa reteta originala, dar eu am obtinut rapid niste muffins rumeniti, pufosi, deliciosi! Inca o reteta pe care o adaug la retetele de post cu care nu dau gres. Multumesc, Laura!

  16. Loredana spune:

    Delicioase, pufoase, nu foarte dulci. Si chiar fara a fi date prin ciocolata si cocos sunt foarte bune; date sunt excelente. Multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor