Drob de miel

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Retete culinare – Drob de miel, retete de Pasti

Drob de Miel - Retete de Pasti

Reteta pentru drobul de miel este o reteta traditionala romaneasca, fiind unul dintre preparatele din miel specifice sarbatorii de Paste. Exista si in alte bucatarii traditionale preparate asemanatoare drobului de miel romanesc, cea mai cunoscuta fiind reteta de haggis scotian (este mai condimentat decat drobul nostru si este fiert in stomac de oaie, nu copt).

De data asta am avut organe de miel din belsug, 2 kg, si chiar daca ma gandisem la inceput sa fac drobul numai din jumatate din cantitatea totala am zis pana la urma sa fac unul mare si inalt pentru ca sotul meu adora drobul si stiam sigur ca se va manca. Nu am avut prapur, dar l-am facut cu pesmet si a fost delicios.

Eu fac drobul exact ca mama mea, adica nu dau prin masina de tocat organele, ci le toc marunt cu cutitul. De obicei nu puneam usturoi in drob dar intr-o conversatie recenta cu soacra mea am aflat ca ea pune si cateva codite de usturoi verde si datorita lor drobul va avea un usor gust picant. A avut dreptate si pot spune ca anul acesta am facut cel mai bun drob de pana acum. Multumesc mamicilor mele dragi!

Ingrediente – Drob de Miel (tava de 35×40 cm)

  • 2 kg organe de miel
  • 8 oua mari
  • ceapa verde din belsug (cu cat e mai multa cu atat va iesi mai delicios drobul)
  • codite de usturoi verde (de la vreo 4 legaturi de usturoi)
  • patrunjel proaspat din belsug
  • marar proaspat din belsug
  • sare
  • piper
  • ulei
  • pesmet

Daca nu tolerati carnea de miel puteti face acest drob cu organe de pui: inimi, pipote, ficat si piept de pui. Anul trecut asa am facut drobul si a fost fff bun.

Mod de preparare

1. Curatam organele de miel cu grija. Ficatul il taiem in bucatele mai mici, rinichii ii spintecam in doua, plamanii ii taiem in bucatele mai mici si ii intepam cu furculita , inima o taiem in doua si o curatam de sangele aflat in interior. Le spalam bine bine si le punem la fiert in apa cu sare. Avem grija sa amestecam destul de des pentru ca ficatul fiind greu are tendinta sa coboare la fund si daca nu suntem atenti se poate prinde.

2. Cand toate organele sunt fierte, le scoatem cu o paleta si le lasam sa se raceasca dupa care le tocam marunt in mici cubulete.

Drob de miel-maruntire organe

3. Tocam verdeata foarte marunt, batem ouale intr-un vas separat cu o furculita si le adaugam organelor tocate.

Drob de miel-compozitie

4. Adaugam sare si piper si amestecam foarte bine pana la omogenizarea compozitiei. Tapetam cu ulei si pesmet o tava mare, adaugam drobul si il bagam in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 1 ora.

Drob de miel - introducere in cuptor

5. Daca doriti, puteti pune pe deasupra putin pesmet dar va garantez ca iese perfect si fara pesmet deoarece ouale din aluat vor forma o crusta la suprafata drobului.

6. In momentul in care vedem ca drobul se desprinde singur de pe marginile formei si este rumen, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca dupa care il portionam si il servim.

Drob de miel - final portionare

[stextbox id="info"]

Sfat

Ca sa nu obtineti un drob uscat, puneti foarte multa verdeata iar daca doriti un drob bine legat care sa se taie frumos puneti 4-5 oua mari la 1 kg de organe.

[/stextbox]

Va doresc Pofta buna si Sarbatori Fericite in continuare!

Sumar
Voteaza reteta
Nume Reteta:
Drob de miel
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
5 Based on 5 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Elena Toma

    Minunat drobul facut de tine! O sa pun si eu o reteta, dar eu folosesc multe verdeturi. Asa am "mostenit" reteta, dar cred ca o sa incerc si varianta ta, ca sa fac diferenta. Multumesc de urari si de vizita. Hristos a inviat!

  2. dintimisoara

    Arata intr-un mare si minunat fel , drobul construit de tine , Laura! Mi-am amintit de acasa , vazand pozele astea!
    Sti ce ma enerveaza la drob? Ca trebuie sa il tai bucatele si cat mai uniforme….in rest…sa mai imi dea Dumnezeu o gura in plus pe chip , ca as manca cu amandoua asa bunataturi! :)

    • oana-br

      poti sa dai prin masina de tocat…si scapi de nervi!!!verdeata multa:ceapa,usturoi(bulbi si frunze)marar si patrunjel!!!

  3. Laura

    Pfuuui ce bine arata! Eu prefer dat prin masina dar nu asta conteaza in fond ci aromele si imbinarea de gusturi. Pfuiii, imi faci pofta si pana la amiaza nu am voie.

  4. Laura

    Adevarat a Inviat Elena draga mea!! Tare ma bucur ca iti place drobul meu. Si eu am mostenit reteta de la mami a mea numai ca ea taie organele mult mai finut. Eu cam eram in pana de timp pentru ca am gatit sambata absolut tot. De obicei imi dadea sotul meu o mana de ajutor dar de data asta a fost la servici si am facut singurica tot. Te pupic cu drag si astept reteta ta de drob!!

  5. Laura

    Dintimisoara draga mea pe mine m-a apucat o disperare cumplita cand am vazut mormanul de organe de tocat si desi sunt o fire rabdatoare dupa vreo ora de tocat marunt si frumos am inceput sa le toc putin cam maricel dar tot bun a fost. Mie tare mult imi place drobul cu organele tocate la cutit. Te pupic cu drag!!

  6. Laura

    Miha draga mea multumesc mult pt urare!! Sper sa fi avut un Paste minunat alaturi de cei dragi! Te pupic!

  7. Laura

    Vai ce scumpa ai fost Laura draga mea!! Eu ador sa vad bucatelele de organe in drob. Dar asa cum spuneai si tu nu conteaza cum il facem atata timp cat este gustos iar drobul e bun bun buuuun indiferent daca e tocat la cutit sau dat prin masina. Pupicei cu drag!!

  8. Lia

    Hristos a inviat !

    Drob executat impecabil.
    Eu nu am rabdare de chinez,tai o parte din organe,iar pe restul le dau prin masina de tocat.
    Asa ca brava tie !

  9. Alina Stefanescu

    Hristos a inviat! Este prima mea zi la birou dupa o mini vacanta in zona Bucovinei . . .superb si nu prea am chef de munca. Draga Laura, vreau sa iti spun ca biscuitii au iesit nemaipomeniti. Am mancat pana si eu care nu consum cacao sau ciocolata de nici un fel, niciodata. Cat despre tortul cu crema de piersici nici nu mai vorbesc. A iesit extraordinar de gustos si foarte aspectuos pentru ca m-a chinuit talentul si am facut niste floricele superbe. Imi era teama ca se vor strica pe drum, dat fiind faptul ca eu le-am transportat cu masina de la Constanta la Suceava, dar au stat la rece pe drum si au fost bine ambalate. Mai sa nu taiem tortul pentru ca toata lumea facea poze cu el ca cu Mos Craciun. Delicios! In sfarsit m-am lamurit si eu ce este acel marshmallow (si cat am mai mancat cand eram mica), e foarte distractiv de lucrat cu el iar rezultatul e minunat. Vreau sa fac si eu drobul tau pentru ca in Bucovina am mancat un drob fara urma de verdeata. Era atat de tare si "indesat" incat trebuia sa il inghiti cu apa. Oricum in week-end il incerc pe al tau pentru ca sunt sigura ca o sa ma reusita garantata. Sper ca ai avut un Paste minunat, alaturi de sotul tau. Te pup!

  10. Laura

    Adevarat a Inviat Lia draga mea!! Sambata ma apucase si pe mine disperarea cand am vazut ce morman de organe aveam de tocat. Mai ales ca sambata am gatit absolut tot ce am pus pe masa de Paste si dupa am facut curat. De la 8 dimineata pana la 8 seara nu cred ca am facut mai mult de 2 pauze…Te pupic cu mare drag si ma bucur ca iti place drobul meu.

  11. Laura

    Adevarat a Inviat draga mea Alina!! Cat ma bucur sa aud ca au ajuns biscuiteii si tortul cu bine la destinatie si ca v-au placut. Si eu am refacut tortul pentru Paste dar nu pentru noi ci pentru o familie cu doi copilasi care au ramas incantati de fondant.
    La noi Pastele a fost foarte placut si linistit numai ca ne-a lipsit tare mult familia si atmosfera de sarbatoare de acasa. Poate la anul ne ajuta Dzeu sa avem timp sa mergem acasa macar de Sarbatori.
    Draga mea, anul acesta mi-a iesit un drob absolut impecabil si asta datorita faptului ca am pus multa verdeata proaspata asa ca daca vrei sa il faci duminica pune cat mai multa verdeata pentru ca ea da gust si o consistenta umeda drobului. Te pupic cu mare mare drag si iti multumesc ca ai trecut pe la mine!
    Iti doresc o zi usoara si daca incerci drobuletul te astept sa imi spui cum ti s-a parut.

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


+ 6 = 14

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.