Chec cu albusuri si nuci (fara unt, reteta simpla)


Chec cu albusuri, fara unt si galbenusuri, cu nuci si ciocolata

chec cu albusuri si nuci felii

Chec cu albusuri si nuci, fara unt si galbenusuri, reteta simpla si rapida, pas cu pas. Chec pufos cu nuci macinate, ingrediente si mod de preparare.

Dragilor, sincer va spun ca acest chec cu albusuri si nuca este unul dintre cele mai pufoase si delicioase checuri facute pana acum. Daca aveti toate ingredientele in casa, nu mai stati pe ganduri, mergeti si il preparati pentru ca sigur o sa va placa. Desertuile fara galbenusuri, doar cu albusuri, sunt foarte lejere, indicate mai ales pentru cei mici. Nu folosim unt in aceasta reteta, nici lapte, doar ulei si apa. Nucile pot fi inlocuite cu alune sau migdale, daca doriti, dar mie checul cu albus si nuci imi aminteste de copilarie pentru ca era una dintre delicioasele prajituri facuta de mami.

Daca nu stiti ce sa faceti cu albusurile ramase dupa prepararea altor retete, va invit sa incercati acest minunat desert cu albus si nuca. O sa vedeti cat de repde se face si cat este de delicios. Eu l-am ornat cu putina ciocolata neagra topita si cu granule de fistic, dar este la fel de delicios daca il pudrati cu zahar pudra vanilat.

Iata mai jos alte retete cu albusuri. Sunt toate foarte simplu de facut si foarte gustoase. Click pe titlul retetei si veti fi redirectionat pe pagina cu ingrediente si mod de preparare:

Chec cu albusuri si nuci – Ingrediente (1 forma de chec rotunda 22 cm/1 forma dreptunghiulara chec 22 cm)

  • 180 g albusuri (cca 6 albusuri)
  • 180 g faina
  • 50 g nuci macinate fin
  • 150 ml apa
  • 150 g zahar tos fin
  • 100 ml ulei de arahide/floarea soarelui
  • 5 g praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • ciocolata neagra+granule fistic (pentru ornat checul)

Chec cu albus si nuca, fara unt si galbenusuri – Preparare pas cu pas

  • Pentru inceput, prajim nucile intr-o tigaie antiaderenta, neunsa, pentru cca 1-2 minute, la foc mic spre mediu. Le amestecam continuu, astfel incat sa nu se arda. Le scoatem imediat din tigaie si le lasam sa se raceasca complet.

nuci prajite chec

  • Dupa ce s-au racit, le macinam fin.
  • Punem intr-un vas faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate.

chec cu albus preparare

  • Intr-un vas separat punem apa, zaharul si uleiul si amestecam.

ingrediente lichide chec albus

  • Punem albusurile intr-un vas, adaugam un varf cutit sare si le mixam pana cand nu mai cad de pe paletele mixerului.
  • Punem ingredientele solide peste cele lichide si amestecam pana la omogenizare.
  • Adaugam albusurile si amestecam cu un tel, de jos in sus, pana cand le inglobam perfect in compozitia checului.

preparare chec cu albus

  • Punem compozitia in forma tapetata cu unt si faina.

chec cu albusuri preparare

  • Coacem checul, pe treapta a doua a cuptorului, incalzit la 180°C, functie traditionala (caldura de jos si de sus) pentru cca 30-35 de minute sau pana cand suprafata se rumeneste uniform.

chec cu albusuri tava

  • Scoatem checul din cuptor, il lasam sa se raceasca cca 10 minute in tava, apoi cu grija il rasturnam pe un gratar unde il lasam sa se raceasca complet.
  • Dupa ce s-a racit il ornam cu ciocolata neagra topita si granule de fistic sau simplu, doar cu zahar pudra vanilat. Il feliem si il gustam cu multa pofta. Este un chec foarte pufos, iar nucile prajite ii dau un gust de vis.

Chec cu albusuri si nuci detaliu

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chec cu albusuri si nuci
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor