Supa crema de fenicul (reteta simpla italiana)


Supa crema de fenicul, reteta delicioasa si simpla de supa

supa crema de fenicul farfurie

Supa crema de fenicul, o reteta italiana cu bulb de fenicul, cartofi si ceapa. Reteta de supa cu fenicul, ingrediente si mod de preparare pas cu pas. 

Prima reteta din acest an este aceasta delicioasa si sanatoasa supa crema de fenicul (Foeniculum vulgare). Dupa mesele bogate de sarbatori chiar avem nevoie de o supa de legume, nu-i asa? Pentru ca ador supele crema, le fac cu diferite ingrediente, iar de data aceasta ingredientul principal este feniculul.

Sa va spun sincer, prima data cand l-am gustat, nu mi-a placut. Nu mai tin minte in ce combinatie l-am mancat pentru prima data, stiu doar ca nu mi-a placut deloc. Am zis sa ii mai dau o sansa, am cumparat un fenicul si am facut o salata minunata, cu portocale, nuci si un dressing de vis (promit sa vin cu reteta cat mai curand). Asta se intampla acum vreo 8 ani si de atunci am inceput sa introduc in bucataria mea aceasta minunata leguma.

Feniculul are un miros foarte placut, iar aroma seamana cu cea a anasonului sau a lemnului dulce. Folosit crud, in salate de exemplu, are o aroma mai puternica, poate nu pe gustul tuturor, dar in supele crema sau in preparatele la cuptor sunt convinsa ca va veti indragosti de el.

Fenicul, beneficii pentru sanatate

Feniculul contine 17% vitamina C din valoarea necesara zilnic, potasiu si acid folic. Fibrele alimentare continute de aceasta leguma ne ajuta sa ne mentinem colesterolul in limite normale, ajuta la buna functionare a colonului, iar cel mai important nutrient din fenicul este anetolul, un ulei esential care ajuta la reducerea celulelor tumorale.

Cum alegem un bulb de fenicul proaspat?

  1. Greutatea trebuie sa fie proportionala cu marimea. Deoarece feniculul contine un procent mare de apa, trebuie sa il cantarim. Cu cat un fenicul cantareste mai mult, cu atat contine mai multa apa si, in consecinta, cu atat este mai proaspat.
  2. Bulbul trebuie sa fie alb, lucios si compact, fara pete maronii. Daca sunt prezente si frunzele, acestea trebuie sa aiba o culoare verde vie si sa nu fie ofilite.
  3. Un fenicul proaspat are un miros deosebit, asemanator cu cel al anasonului.

Va recomand sa incercati aceasta supa crema chiar daca nu ati gustat niciodata feniculul. Iar daca si voua va plac supele crema, iata mai jos alte cateva retete:

Supa crema de fenicul – Ingrediente (4-6 persoane)

  • 500 g fenicul (cantarit dupa curatare)
  • 400 g cartofi rosii (cantariti dupa curatare)
  • 1 ceapa alba
  • 1,5 l supa de legume/apa
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • crutoane (pentru servit)
  • ulei de masline (pentru servit)
  • parmezan (pentru servit)

Supa crema de fenicul – Preparare pas cu pas

  • Eliminam tulpinile verzi ale fenicului si primul strat de foi exterioare, doar daca acestea sunt patate si dure.

Eu am avut un fenicul foarte proaspat si nu am curatat primul strat.

  • Taiem cca 1 cm din partea inferioara (de la cotor), apoi taiem bulbul in bucati potrivite si le spalam sub jet de apa rece.
  • Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in cuburi potrivite. Curatam ceapa si o tocam potrivit.

legume supa crema

  • Punem uleiul intr-o oala, adaugam ceapa tocata si o sotam pe foc mic pana se inmoaie.

ceapa sotata supa crema

  • Adaugam cartofii si feniculul, amestecam bine si mai lasam pe foc cca 2-3 minute.

fenicul supa crema

  • Punem supa de legume/apa, adaugam sare si piper proaspat rasnit si fierbem supa crema cca 40 minute sau pana cand legumele sunt fierte complet.

supa crema de fenicul fiarta

  • Stingem focul, scoatem legumele din supa si le punem intr-un vas inalt. Adaugam initial 1-2 polonice de supa si pasam cu blenderul vertical.
  • Adaugam supa pana cand obtinem consistenta dorita.

Eu am folosit toata supa si am obtinut o consistenta suficient de cremoasa astfel incat sa nu se inmoaie imediat crutoanele.

  • Punem supa crema in farfurii, adaugam crutoanele, cateva bucatele mici de parmezan si putin ulei de masline.

Daca nu adaugam parmezan, aceasta supa se poate manca si in post.

supa crema de fenicul detaliu

  • O gustam cu pofta, este foarte foarte buna aceasta supa crema de fenicul!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Supa crema de fenicul
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Un comentariu la “Supa crema de fenicul (reteta simpla italiana)

  1. Nicoleta spune:

    Absolut delicioasa. Eu nu ma dau in vant dupa supele crema cat despre fenicul este pentru prima data cand gatesc si mananc. Cu siguranta voi mai gatii!! Multumesc pentru reteta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor