Cuburi pentru supa (reteta italiana cu oua si parmezan)


Cuburi pentru supa, o reteta delicioasa cu oua si parmezan

cuburi pentru supa detaliu

Cuburi pentru supa cu oua, parmezan si patrunjel, o delicioasa reteta italiana pentru supele clare de pasare, vita sau supa de legume. Reteta pas cu pas de cubulete pentru supa.

Am mancat aceste minunate cubulete intr-o supa de gaina, undeva in Abruzzo, intr-un mic restaurant. Am fost cucerita imediat de gustul delicios pe care il imprumuta aceste cuburi supelor. De atunci le-am introdus si eu in bucataria mea si cand vreau sa schimb clasicele galuste de gris, fac aceste patratele.

In Abruzzo poarta numele de zuppa reale, pasta reale sau pasta imperiale si se fac de obicei de sarbatori, dar si pentru recuperarea rapida a celor care au suferit o operatie sau pentru femeile care abia au nascut. Parmezanul este unul dintre ingredientele principale si nu poate fi inlocuit cu cascaval sau alte branzeturi moi. Consistenta acestor patrate pentru supa este asemanatoare cu cea a unui aluat fraged. In contact cu supa fierbinte se vor umfla si, asa cum am spus mai sus, vor da un gust minunat supelor.

Supa clara de pasare este ideala pentru aceste cubulete, dar si in supa de legume sau de vita sunt absolut delicioase. Partea buna este ca le putem si congela, putin mai jos o sa va explic exact cum facem, asa ca puteti coace mai multe tavi de aluat si le congelati. Rezista de minune pentru cca 1 luna, asadar cand nu aveti timp de galuste de gris sau vreti ceva mai altfel, incercati aceste cuburi.

Va recomand aceste retete de supa care se potrivesc cel mai bine cu aceste cubulete:

Si va mai spun un secret. Cei mici se dau in vant dupa aceste cubulete, garantez. Asadar va recomand sa le incercati, sunt foarte gustoase si simplu de facut.

Cuburi pentru supa – Ingrediente (4 persoane)

  • 3 oua medii
  • 60 g faina
  • 60 g parmezan ras
  • 25 g unt topit
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust
  • 1-2 linguri patrunjel tocat

Patrate cu ou, parmezan si patrunjel pentru supa – Preparare

  • Punem ouale intr-un vas si le mixam, la viteza medie, pentru cca 3-4 minute. Nu trebuie sa isi tripleze volumul ci doar sa fie spumoase si sa se deschida la culoare.

  • Adaugam parmezanul ras si amestecam cu un tel, de jos in sus.

  • Adaugam faina (recomand sa o cerneti direct in vas), apoi untul topit si amestecam cu telul.
  • La sfarsit adaugam sarea, piperul si patrunjelul tocat potrivit.

aluat cuburi supa

  • Amestecam cu grija pana la omogenizare.

Pentru ca parmezanul este sarat, nu exagerati cu sarea. Un varf de cutit cred ca este suficient. Puteti foarte bine sa o excludeti daca doriti. Eu ador piperul asa ca il folosesc intr-o cantitate destul de insemnata, dar daca nu va place, folositi mai putin. Nu va sfatuiesc sa il eliminati din reteta pentru ca da un gust minunat aluatului.

  • Tapetam o forma de 25×19 cm cu hartie de copt si adaugam aluatul.

coacere cubulete supa

  • Il nivelam cu grija si il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 minute sau pana cand se rumeneste usor la suprafata.

coacere cubulete supa

  • Scoatem tava din cuptor, asezam aluatul cu tot cu hartia de copt pe un gratar si, dupa ce s-a racit il taiem in cubulete de cca 2 cm.

preparare cuburi pentru supa detaliu

Cum facem supa cu cuburi?

  • Punem supa de pasare/vita/legume intr-o oala si o incalzim la foc mic. Cand incepe sa fiarba usor, in clocote foarte foarte mici, adaugam patratelele si fierbem supa inca 4-5 minute.

Eu am folosit de data aceasta supa de legume pe care o aveam deja in frigider. Am incalzit-o pe foc mic si cand a inceput sa fiarba usor, am adaugat cuburile. Minunate sunt si cu supa de legume, dar evident gustul nu se compara cu supa de pasare sau vita.

  • Servim supa cu putin patrunjel tocat si daca dorim, cu foarte putin parmezan ras in fiecare farfurie.

cuburi pentru supa detaliu

Cum congelam patratele de aluat pentru supa?

  • Daca vrem sa le avem mereu la dispozitie si nu avem timp sa le facem pe loc, dupa ce am taiat cuburile, le punem pe o tava (atentie sa nu se suprapuna) si le introducem in congelator. Dupa ce s-au congelat, cca 1-2 ore, le mutam in pungi si le pastram in congelator pentru cca 1 luna.
  • In momentul in care dorim sa le folosim, incalzim supa si adaugam cuburile inghetate. Fierbem pentru 4-5 minute si servim. Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cuburi pentru supa
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Un comentariu la “Cuburi pentru supa (reteta italiana cu oua si parmezan)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor