Supa de vita cu taitei de casa

29 comentarii

Retete culinare Supe – Supa de vita cu taitei de casa

Supa de vita cu taitei de casa detaliu

Supa de vita este una dintre supele foarte iubite la noi in familie si daca ne facem putin timp sa facem si niste taitei de casa, atunci supa va avea un gust sublim. Desi am facut-o in urma cu ceva timp am tot amanat postarea ei, dar astazi mi s-a facut o pofta teribila de supa de vita de casa, asa ca va propun reteta mea. Ca sa ne iasa clara, supa de vita nu trebuie sa fiarba in clocote mari.

Ingrediente – Supa de vita cu taitei de casa

  • 1 – 1,5 kg carne vita (cap de piept si rasol cu os)
  • 4-5 felii telina
  • 1 pastarnac
  • 2 radacini patrunjel
  • 3-4 morcovi mici
  • 1 ceapa mare alba
  • 3-4 cartofi mici (optional)
  • sare
  • 4 l apa rece

Ingrediente taitei de casa

  • 100 g faina
  • 1 ou mare
  • 1/2 lingurita rasa sare

Mod de preparare – Supa de vita cu taitei de casa

  • Spalam carnea sub un jet de apa rece, o tamponam cu hartie absorbanta de bucatarie si acoperim orificiul osului cu maduva, cu sare.
  • La ciorba de burta  puteti vedea cam cata sare am folosit pentru a acoperi osul.
  • Scufundam carnea intr-o oala cu apa clocotita in care am adaugat 1 lingura rasa de sare, pentru cca 1 minut, apoi o scoatem din oala, o spalam rapid cu apa rece si o punem la fiert intr-o oala curata in care am adaugat cca 4 l apa rece si 1 lingurita rasa cu sare.
  • Fierbem supa, pe foc mic, cca 45 minute (avem grija sa adunam spuma formata la suprafata in timpul fierberii) apoi adaugam telina, radacina de patrunjel si pastarnacul curatate si taiate in bucati, morcovii curatati si taiati in bucati potrivite, 1 ceapa intreaga curatata si crestata la capete.
  • Acoperim partial oala cu un capac si fierbem supa pe foc foarte mic (supa nu trebuie sa fiarba in clocote mari), cca 2 ore.

Mod de preparare – Taitei de casa pentru supa

  • Punem faina intr-un vas, iar in centrul ei adaugam 1 ou batut usor cu furculita si putina sare. Aducem treptat faina de pe marginile vasului peste ou si amestecam la inceput cu furculita, apoi incepem sa framantam cu mana pana cand aluatul este complet omogen si elastic. Am explicat cum se fac pastele de casa in reteta tagliatelle cu sos de branza gorgonzola.
  • Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il lasam 30 minute sa se odihneasca pe masa din bucatarie, apoi  il intindem intr-o foaie subtire, de cca 2-3 mm, pe planul de lucru pudrat usor cu faina.
  • Lasam foaia intinsa pe masa, cca 30 minute, apoi o rulam si taiem taiteii cat de subtire dorim.

Supa de vita cu taitei de casa, paste de casa reteta

  • Dupa ce carnea de vita este complet fiarta, aruncam ceapa, adaugam taiteii si mai lasam supa pe foc mic inca 1- 2 minute, apoi stingem focul si o servim cu putin patrunjel tocat adaugat in fiecare farfurie.
  • Legumele si carnea le servim separat, dupa ce mancam supa, cu sare si maioneza de casa.
  • Putem adauga in supa, cu cca 20 minute inainte de a stinge focul, 3-4 cartofi mici intregi curatati. Sunt deliciosi serviti cu maioneza alaturi de celelalte legume si carnea de vita. Pofta buna!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Supa de vita cu taitei de casa
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 60 Review(s)

29 Comentarii

  1. MAGDA ADINA

    super delicioasa !!!! … la noi nu exista duminica fara supa … nu as rata-o never …

  2. espressostyle

    la poze folosesti lumini suplimentare decat cea din camera? poza asta e buna, desi nu e facuta la lumina naturala. multumesc.

  3. Magda scumpa si noi mancam supa cu mare placere desi nu foarte des. Am sa ma apuc de facut supite mai multe pentru ca sunt sanatoase si gustoase foc.
    Pup!!

  4. Espressostyle, folosesc 2 reflectoare fiecare cu cate un bec halogen de 500W. Pozele sunt facute prin ianuarie pe la ora 8-9 seara. A si bineinteles ca folosesc si un cub pentru ca altfle ar iesi niste umbre urate foc.

  5. Fraiche-Bistro

    mm, asa mult imi place vacutza 🙂 eu mananc de cel putin trei ori pe saptamana supa sau ciorba..face bine la burtica 😀

  6. Retetele lui Ari

    arata delicios, eu as manca zilnic supe

  7. Ce mult imi place vasul in care ai pus supica !!

    Cristina

  8. MARCO PASHA

    delicious comfort food. great blog

  9. Anonymous

    Desi nu am facut de tare demult aceasta supica …mi-ai deschis apetitul dar cel mai mult amintirile copilariei cand imi facea mama mea draga aceasta supica buna !!!
    Vasul in care ai prezentat-o e dulce de tot !!!
    Merci pentru tot ce faci draga Laura !!!
    ps
    Azi voi incerca Tortul Moca …sper sa reusesc !!!
    pa

  10. retete- ina

    uuuuu,mi-ai facut pofta,olicica ta cu supa,arata foarte bine,trebue sa fac ,imi plac mult taiteii de casa

  11. Chiar acum am supita pe foc. Am aruncat prima apa, am spalat bucatile de rasol si acum fierb impreuna cu legumele. Inca vreo 2-3 ore si… gata!

  12. Fraiche-Bistro, ai mare dreptate!! Face foarte bine si este delicioasa pur si simplu.
    O saptamana excelenta sa ai!

  13. Ari scumpa si mie imi plac mult si in urma cu cativa ani faceam foarte des supica. Nu stiu de ce de la o vreme am inceput sa fac mai rar dar sigur o sa corectez acest lucru.
    Te pup!

  14. Cristinel draga mea si mie imi place mult mult. Le-am cumparat dintr-un supermarket dedicat accesoriilor pt bucatarie si au fost si ieftine foc. Parca 2 euro a costat unul.
    Te pupic!

  15. Thank you Marco!!

  16. Anonim si noua ne facea mami a mea cand eram acasa si o facea atat de buna si de limpede. Nu am reusit inca sa fac o supa atat de limpede ca cea a mamei mele dar ma straduiesc si sper ca intr-o buna zi sa imi iasa si mie la fel.
    Te pupic!!

  17. Ina draga mea, tare ma bucur ca-ti place supita. Te pupic si fa-o neaparat pentru ca e tare tare buna si sanatoasa.

  18. Mihaela scumpa, sper sa-ti fi placut supica!!
    Te pupic si sa-ti fie de bine!!

  19. Si eu fac supa saptamanal,daca nu duminica,o zi in saptamana neaparat!!!

    Laura,supica ta arata delicios tare de tot,dar vasul in care ai prezentat-o ma da si mai si pe spate.

  20. Anonymous

    prima poza a acestei retete are ceva…magic. aproape zilnic ma uit la ea si ma inspira, imi vine sa ma apuc de gatit cum o vad. ce sa mai zic de blog, si de 5 ori pe zi intru sa mai recitesc cate ceva sau sa mai privesc cate o poza…pur si simplu il ador.

  21. Anonymous

    apropo, am incercat sa fac taieteii astia duminica seara…nu mi-a iesit foaia defel si cand imi aminteam cum arata foaia din poza asta muream de ciuda ca nu imi iese si mie:D pana la urma am facut cev ataietei mai caraghiosi dar i-am mancat si asa..

  22. Petunie draga mea, at trebui sa iti urmez exemplul pentru ca sunt tare sanatoase supele. Mi-am promis ca o sa fac mai des de acum incolo. Sa vedem daca ma si tin de cuvant.:))
    Vasutul l-am cumparat de la maury's, un market cu accesorii de bucatrie, casa, gradina, etc. Ma gandesc ca s-ar putea sa fie si in Germania. Au costat chiar putin, 1 bucata/ 2 euro.
    Te pup!!

  23. Anonim, tare rau imi pare ca nu ti-a iesit. A iesit prea tare, nu? Daca vrei sa o faci din nou, adauga 2-3 linguri de apa si framanta pana obtii un aluat compact. Va iesi extrem de tare si o sa ai impresia ca e imposibil sa intinzi o foaie din el dar lasa-l invelit in folie alimentara 30-45 minute si o sa vezi ca dupa acest timp, aluatul se va inmuia perfect si va fi foarte usor de intins.
    In general, aluatul pt paste are o consistenta extrem de compacta si neprietenoasa dar dupa timpul de repaus, devine foarte simplu de lucrat.
    Acum, fiecare tip de faina difera prin gradul de absorbtie al lichidului asa ca daca tie iti iese incredibil de tare, adauga intotdeauna 1-2 linguri de apa ca sa il poti lucra.

  24. Anonymous

    da, da, era foarte tare aluatul… tot framantam la el si nimic…aveam senzatia ca trebuie sa trec cu buldozerul peste el ca sa il pot intinde macar cat de cat…mama face si ei ii iese de minune o foaie cat jumate de masa..dar nu-i nimic, mai incerc. si cu sarmalele aveam un chin ca nu le puteam roti in foaie aia de vita de vie dar dupa ceva antrenament mi s-a parut o joaca

  25. Anonymous

    Felicitari pentru blog, superbe poze, si eu intru foarte des si le privesc ca vrajita, fapt care ma indeamna si sa le incerc, ar fi minunat daca la rubrica pentru incepatori ne-ai impartasi si din experienta de fotograf, mai exact cum faci aceste superbe poze, merci mult.

  26. Constantin

    Daca arunc apa dupa primul clocot nu se mai face spuma?

    • Constantin, se mai formeaza putina spuma, dar nu foarte multa. Supa iese mult mai clara daca speli carnea dupa primul clocot.

  27. GEORGESCU SIMONA

    Buna ziua,
    am gasit reteta de supa cautand cum se face supa din coada de vitel. Sunt fericita “posesoare” a unui exemplar superb din care trebuie sa fac diseara copilului o supa cu taitei. Ce ma DISPERA de-a dreptul sunt comentariile (valabil si pentru Facebook) unde se vorbeste cu: supitze, vacutza, burtica (vezi si reclama la Activia), supica, olicica, te pupic, vasutzul, etc.
    Daca este o moda probabil eu m-am zaharisit si nu sunt la curent (am aproape 54 de ani), daca nu HAIDETI (VA ROG DIN SUFLET) SA VORBIM NORMAL!!!
    Cu stima, Simona GEORGESCU

  28. Eu ,zgarcit din fire,pun toate legumele fierte mai putin ceapa, (eu o pun intrega la fiert ) le mixez si cu o parte din supa fac o supa crema minunata! Deasemeni,carnea care oricat ai fierbe la ea nu e ca cea de pork,o trec prin masina de tocat si fac niste perisoare in sos de rosii de nu stii ce mananci!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.