Rulada cu capsuni si frisca


Rulada insiropata cu caspuni si frisca, reteta simpla si rapida cu fructe

rulada cu capsuni detaliu

Rulada cu capsuni si frisca este o reteta atat de simpla si gustoasa, incat trebuie neaparat sa o incercati.

Pentru blatul de rulada nu trebuie sa separam ouale si sa mixam separat galbenusurile si albusurile. Ouale se mixeaza intregi cu zaharul, cca 2 minute, apoi se adauga restul ingredientelor si gata foaia de rulada. Iese incredibil de pufoasa aceasta rulada cu capsuni! Desigur, puteti folosi reteta de foaie de rulada si pentru alte umpluturi dulci.

Cred ca v-am mai spus cat de mult iubesc ruladele, sunt pe primul loc in topul deserturilor carora nu le pot rezista. Ieri am cumparat cele mai parfumate caspuni din acest an, au avut si un pret destul de piperat, dar nu m-am putut abtine. Cand le-am vazut, gandul mi-a zburat imediat la aceasta rulada, abia asteptam sa intru in bucatarie sa o fac. Astazi mai am doar o mica felie pe care o sa o impart cu Cristi la pranz.

Asa cum va spuneam, este o reteta de desert simpla si rapida, o puteti prepara chiar si cu cei mici, se vor distra de minune. Iar daca va plac aceste minunate fructe de vara, mai jos va propun sa incercati si aceste retete cu capsuni, toate sunt simple si delicioase:

Prajitura cu capsuni

Muffins cu capsune

Mini tort cu crema de caspune

Rulada cu capsuni si frisca – Reteta pas cu pas

Blat de rulada – Ingrediente (forma 35×31 cm)

  • 4 oua
  • 150 g zahar tos fin
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 ml ulei de floarea soarelui
  • 140 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare

Umplutura rulda cu capsuni – Ingrediente

  • 300 g capsuni + 30 g zahar tos fin + 3 linguri suc de lamaie
  • 200 ml smantana indulcita pentru frisca

Blat de rulada – Preparare pas cu pas

  • Punem ouale intr-un vas, adaugam zaharul tos fin, zaharul vanilat si sarea si mixam pana cand compozitia isi dubleaza volumul (cca 3 minute la viteza maxima).
  • Adaugam acum uleiul, faina si praful de copt, cernute prin sita fina, si mixam la viteza medie pana la omogenizare (cca 1 minut).

Consistenta finala a aluatului este un pic mai groasa decat cea de pancakes.

rulada cu capsuni detaliu aluat

  • Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il intindem uniform cu o spatula.
  • Coacem foaia de rulada, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 de minute sau pana cand suprafata este usor aurie.

  • Rasturnam blatul de rulada pe o hartie de copt umeda si indepartam cu grija foaia de copt calda.

Pentru hartia de copt umeda, puneti hartia sub jet de apa rece, apoi o stoarceti foarte bine si o intindeti.

  • Il infasuram cu grija in hartia de copt umeda, strangem capetele si apoi invelim ruloul intr-un servet umed.

Umplutura de capsuni si frisca pentru rulada – Preparare pas cu pas

  • Stergem bine capsunile cu un servet umed, curatam coditele, apoi le taiem in cubulete potrivite. Le punem intr-o craticioara, adaugam zaharul si zeama proaspata de lamaie si amestecam.

  • Punem craticioara pe foc mediu, cca 3-5 minute, nu mai mult, apoi stingem focul.

  • Punem capsunele intr-o sita, cu un bol dedesubt, astfel incat siropul format sa se scurga. Il vom folosi ca sa insiropam foaia de rulada. Lasam capsunele sa se raceasca complet.

Va recomand sa preparati umplutura de capsuni imediat dupa ce ati pus foaia de rulada la copt.

  • Punem frisca intr-un vas si o mixam pana cand obtinem o consistenta ferma.

Pentru ca frisca sa se mixeze perfect, smantana, vasul si paletele mixerului trebuie tinute in frigider minim o ora. Cu cat sunt mai reci, cu atat frisca va fi mai ferma.

Bun, acum ca am terminat cu prepararea blatului de rulada, frisca si umplutura de capsuni, nu ne ramane decat sa asamblam rulada.

Rulada pufoasa cu capsuni si frisca – Mod de asamblare

  • Desfacem blatul din servetul de bumbac, eliminam si hartia de copt in care a fost invelit. Il asezam pe o folie alimentara de aluminiu.

Pentru rulare eu ma descurc de minune cu folia alimentara de aluminiu. Mi se pare mult mai usor de folosit decat cea de plastic.

  • Insiropam blatul cu siropul rece, apoi adaugam frisca si o intindem in strat uniform.

  • Pe deasupra punem bucatelele de caspune, distribuite pe intreaga suprafata a foii de rulada.

  • Rulam cu grija rulada, apoi o impachetam in folia de aluminiu si strangem bine capetele.
  • Punem rulada cu capsuni si frisca in frigider pentru cca 3 ore.
  • Dupa rapaus, eliminam folia si, o ornam cu putina ciocolata amaruie topita si feliute de caspuna sau o pudram cu zahar vanilat.

rulada cu capsuni detaliu

  • Este minunat de pufoasa si lejera, cu drag va recomand sa incercati aceasta reteta de rulada! Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Rulada cu capsuni si frisca
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor