Ciulama cu carne de pasare


Ciulama cu carne de pasare – Reteta culinara Laura Adamache

Ciulama cu carne de pasare farfurie
Ciulama cu carne de pasare, reteta romaneasca a mamei mele

Foarte greu imi este sa descriu in cuvinte putine cat de mult iubesc reteta de ciulama cu carne de pasare si cat de multe amintiri frumoase ma leaga de ea. Printre primele retete invatate de la mami, a fost ciulamaua.

Desi o reteta foarte simpla, mie nu mi-a iesit din prima. Nu am cantarit ingredientele, desi mami mi-a spus ca este foarte important sa avem cantitati exacte, iar supa am turnat-o toata deodata. Mi-a iesit plina de cocoloase si semana mai mult a supa crema decat a ciulama. Acum o fac cu ochii inchisi, ori de cate ori fac supa de pasare, sigur se lasa si cu o ciulama.

Reteta de ciulama a mamei mele este foarte simpla si rapida. Ea nu a folosit niciodata nimic altceva in afara de supa de pui sau supa de gaina, faina si ulei. Asa o fac si eu, imi place mult mai mult decat ciulamaua cu smantana, se simte mai bine gustul delicios al supei de casa care sta la baza acestui minunat preparat. Bineinteles ca nu lipseste piperul, iar patrunjelul proaspat tocat ii da ciulamalei un gust desavarsit.

Va invit sa incercati aceasta reteta de ciulama. Gasiti aici si reteta supei de gaina pe care am strecurat-o si folosit-o la ciulama.

Ciulama cu carne de pasare – Ingrediente (2 persoane)

  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 g faina
  • 500 ml supa de gaina/supa de pui
  • carne de gaina fiarta (pulpe, aripi)
  • piper
  • sare
  • 1 lingura plina patrunjel proaspat tocat

Ciulama cu carne de pasare – Mod de preparare

Modul de preparare este identic cu cel al sosului bechamel, doar ca aici vom inlocui laptele cu supa de gaina si untul cu ulei.

  • Punem uleiul intr-o cratita antiaderenta, pe foc mic. Cand s-a incalzit, adaugam toata faina deodata si amestecam viguros, cca 1 minut, pe foc foarte mic, pana cand compozitia capata un aspect auriu.

Ciulama cu carne de pasare preparare

  • Adaugam treptat supa calda de gaina, strecurata. Este foarte important sa o adaugam treptat, in acest fel vom obtine o ciulama fara cocoloase. Amestecam continuu dupa fiecare transa de supa adaugata. Eu am adaugat cate 100 ml de supa deodata si am amestecat continuu.
  • Cand sosul se leaga, adaugam sare si piper dupa gust, patrunjelul tocat si bucatile de carne din supa. Amestecam cu grija pana cand bucatile de carne sunt acoperite de sos.

Ciulama cu carne de pasare preparare

  • Stingem focul si servim ciulamaua imediat. Ciulamaua nu se reincalzeste, asadar preparam doar cat putem sa mancam imediat.
  • Bineinteles ca ciulamaua va fi insotita de o mamaliguta fierbinte. Este delicioasa!

Ciulama cu carne de pasare detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Ciulama cu carne de pasare
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 60 Review(s)

15 comentarii la “Ciulama cu carne de pasare

  1. Avram Florena spune:

    Am testat reteta. O stiam din copilarie insa eram tentata de varianta moderna, cu smantana. Cu bucurie am regasit gustul de alta data in aceasta reteta. E delicioasa!

    • Raluca spune:

      La noi acasa se reincalzeste fara probleme. E cu atat mai usor de incalzit acum, de cand cu cuptoarele cu microunde :).

    • Pusat Tasia spune:

      Se poate reincalzi,nui nicio problema .Cand eram mica mama ne facea la toti din casa ciulama si mancam 10 guri 2.3,zile din ea si nu am patit nimic..Santem sanatosi cu totii .Deci stati fara grija se poate reincalzi.

  2. Oana spune:

    Multumesc din suflet pentru reteta! Chiar maine am de gand sa o pregatesc! Pot sa intreb de ce nu e indicat sa incalzim ciulamaua? Din cauza sosului?

  3. Pusat Tasia spune:

    Se poate reincalzi,nui nicio problema .Cand eram mica mama ne facea la toti din casa ciulama si mancam 10 guri 2.3,zile din ea si nu am patit nimic..Santem sanatosi cu totii .Deci stati fara grija se poate reincalzi.

    • Laura Adamache spune:

      Ciulamaua, avand in vedere timpul scurt de preparare, se face pe loc. Daca se reincalzeste isi schimba gustul si consistenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor