Salata de mazare, bob si naut


Salata de mazare, bob si naut, reteta de salata pentru un pranz sanatos si plin de gust

salata-orz-nautd

Dupa mesele copioase de sarbatori, o salata lejera, dar in acelasi timp satioasa, este alegerea cea mai buna pentru pranz sau cina. In ultimele doua zile eu nu am mancat decat salate, fructe, pui sau peste la gratar si pot spune ca ma simt absolut perfect. Pentru ca primavara este sezonul in care gasim mazare si bob proaspete, le-am folosit in aceasta reteta de salata. Nautul boabe de la prietenii mei de la Sun Food a dat un gust minunat acestei salate. Va invit sa incercati aceasta delicioasa reteta. Sunt sigura ca o sa va placa!

Salata de mazare, bob si naut – Ingrediente (2 persoane)

  • 125 g orz perlat
  • 125 g mazare proaspata boabe
  • 125 g bob
  • 200 g naut boabe Sun Food
  • 1 salota/1 ceapa medie rosie
  • 5-6 frunze busuioc
  • 4-5 frunze menta
  • 50 ml ulei de masline + 1 lime + 1 lingura patrunjel tocat (pentru sos)
  • sare
  • piper proaspat macinat

Salata de mazare, bob si naut – Mod de preparare

  • Spalam orzul sub un jet de apa rece, il punem intr-o oala plina cu apa rece in care am adaugat 1 lingurita de sare, si il fierbem al dente, pe foc mic, 15 minute. Scurgem orzul si il punem intr-o sita, il clatim sub un jet de apa rece si il lasam sa se scurga si raceasca complet.
  • Umplem o craticioara cu apa calda, adaugam 1 lingurita de sare si o punem pe foc mediu. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam boabele proapat curatate de mazare si le fierbem 3 minute. Dupa 3 minute scurgem mazarea si o punem intr-un vas cu apa rece si cateva cuburi de gheata. O lasam in vas 2 minute, apoi o scurgem. In acest fel vom obtine mazare fiarta cu o frumoasa culoare verde si o textura crocanta.
  • Umplem o alta craticioara cu apa calda, adaugam 1 lingurita de sare si o punem pe foc mediu. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam bobul curatat si il fierbem 3 minute. Dupa 3 minute scurgem bobul si il punem intr-un vas cu apa rece si cateva cuburi de gheata. Il lasam in apa rece 2 minute, apoi il scurgem. Dupa ce s-a racit, curatam cojita bobului.

preparare-salata-naut-mazaresalata-mazare-bob-preparare

  • Scurgem nautul, il clatim sub un jet de apa rece si il lasam sa se scurga.
  • Punem intr-un vas incapator  orzul fiert, mazarea, bobul si nautul. Adaugam salota/ceapa taiata in rondele subtiri, frunzele de busuioc si menta rupte cu mana in bucatele mici, sare si piper dupa gust.
  • Separat, amestecam uleiul cu sucul unui lime pana la omogenizare. Adaugam patrunjelul, putina sare si amestecam bine.
  • Adaugam sosul in vasul in care se afla salata si amestecam foarte bine. Servim salata simpla si cu multa pofta!
  • Eu am mancat-o langa un piept de pui la gratar. Am curatat pieptul si l-am taiat in doua pe lungime. L-am uns cu 1 lingura de ulei de masline si l-am imbracat intr-un amestec de curry, piper rosu proaspat macinat si sare. Am pus gratarul pe foc si cand s-a incins foarte bine, am adaugat pieptul de pui. L-am fript la foc mic spre mediu, cate 10 minute pe fiecare parte (pieptul meu a fost destul de mare, timpul variaza in functie de grosimea bucatilor de carne). Din cand in cand l-am uns cu ulei de masline, folosind o crenguta de rozmarin proaspat.

preparare-salata-piept-puisalata-mazare-bob-preparare

  • Pofta buna!

detaliu-salata-mazare-naut-bob copysalata-mazare-bob-preparare

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Salata de mazare, bob si naut
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 21 Review(s)

7 comentarii la “Salata de mazare, bob si naut

  1. adnia spune:

    arata foarte frumos! chiar ma gandeam acum la o salata cu naut, doar ca eu nu am bob la dispozitie si nici orz perlat, dar vad eu cum improvizez! Multumesc!

  2. ona spune:

    Ce bine merg la gust bobul și năutul! E prima dată cînd mănînc bob (n-am găsit verde, am făcut cu bob uscat) și rețeta asta e minunată, presimt c-o s-o repet periodic. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor