Tort de morcovi

91 comentarii

Tort de morcovi cu crema de unt si mascarpone, un desert rapid si aromat

Tort de morcovi felie
Tort de morcovi, reteta originala cu crema de mascarpone

Tort de morcovi si crema delicioasa de mascarpone, o minune de reteta pe care o recomand celor care doresc un desert minunat pe masa de Paste! Dragilor, sper ca ati avut un Paste fericit si linistit si ca pe masa voastra s-au aflat numai bunatati. Anul acesta am sarbatorit Pastele un pic altfel. Primavara, minunat de calda, ne-a determinat sa iesim din casa, asa ca ne-am umplut lada frigorifica cu oua vopsite, drob si alte cateva preparate si am fugit la mare. Ne-am bucurat de prima zi de Paste pe malul marii, doar noi doi, soarele si valurile jucause.

A doua zi de Pasti a fost una foarte linistita si deosebit de gustoasa. In locul cozonacilor traditionali, am ales sa fac un carrot cake (tort de morcovi), unul dintre preferatele mele. Daca inca nu ati facut nicio prajitura cu morcovi, pentru ca pur si simplu nu vedeti morcovul in dulciuri, va sfatuiesc sa incercati aceasta reteta de tort. Blatul are o consistenta umeda si este atat de aromat, incat este aproape imposibil sa refuzi o a doua portie.

Crema, chiar daca nu este foarte dietetica, completeaza de minune blatul de tort de morcovi. Se face extrem de simplu, as spune ca este un tort pentru incepatori sau pentru cei care vor sa guste ceva cu adevarat delicios dar nu au foarte mult timp de stat in bucatarie.

Tort de morcovi – Ingrediente (forma 18 cm ø)

Ingrediente – Blat tort de morcovi

  • 280 g faina
  • 225 ml ulei floarea soarelui/arahide
  • 1 plic praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita mica rasa ghimbir proaspat ras (1-2 g)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 varf cutit nucsoara rasa
  • 3 oua medii
  • 300 g morcovi rasi
  • 250 g zahar brun
  • 75 g migdale/nuci/alune tocate
  • 1 varf cutit sare
  • 1 portocala medie (doar coaja rasa)

Ingrediente – Crema de unt cu mascarpone

  • 250 g branza mascarpone la temperatura camerei
  • 100 g unt la temperatura camerei (minim 82% grasime)
  • 150 g zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lime (doar coaja rasa)
  • 3 linguri coaja portocala confiata tocata marunt

Mod de preparare – Blat tort morcovi

  • Amestecam faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul si o cernem intr-un vas incapator. Adaugam zaharul si migdalele tocate si amestecam.
  • Intr-un vas separat punem uleiul, ouale, ghimbirul ras, nucsoara, scortisoara si coaja rasa de portocale si amestecam cca 2 minute sau pana cand obtinem o consistenta perfect omogena.
  • Adagam mixul lichid peste faina si amestecam pana la omogenizare. La sfarsit adaugam morcovii rasi si amestecam bine.
  • Punem aluatul in forma tapetata cu unt si faina. Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 45 minute, treapta a doua a cuptorului, de jos in in sus, functie traditionala.
  • Daca blatul se rumeneste prea tare, putem acoperi forma cu folie de aluminiu dupa primele 30 de minute de coacere.
  • Scoatem forma din cuptor, lasam blatul cca 5 minute in forma, apoi il scoatem cu grija si il asezam pe un gratar. Il lasam sa se racaesca complet.

Tort de morcovi preparare

Mod de preparare – Crema de unt si mascarpone

  • Punem untul intr-un vas si il mixam pana cand capata o consistenta cremoasa. Adaugam treptat zaharul pudra si mixam pana il incorporam perfect in crema de unt.
  • Peste crema de unt, adaugam treptat branza mascarpone (crema de unt si mascarpone trebuie sa aiba aceeasi temperatura), coaja rasa de lime, si le omogenizam cu grija, cu ajutorul unei linguri sau spatule.
  • La sfarsit, incorporam cu foarte mare grija, amestecand de jos in sus, frisca mixata.

Asamblare – Tort de morcovi

  • Taiem blatul in 3 foi egale. Punem prima foaie intr-un cerc detasabil si adaugam un sfert din crema de unt. Pe deasupra stratului de crema, adaugam 1 lingura si jumatate de coaja de portocale confiata, tocata foarte marunt.
  • Acoperim crema cu a doua foaie de blat de morcovi, peste care formam un nou strat de crema si coaja de portocale confiata si inchidem tortul cu ultima foaie de blat.

Tort de morcovi preparare

  • Indepartam cercul detasabil si imbracam uniform tortul cu crema de unt ramasa.
  • Eu l-am ornat cu fulgi de migdale, merisoare confiate, coaja de portocale confiata si oua mici de ciocolata alba.
  • Punem tortul de morcovi in frigider pana a doua zi, apoi il gustam cu multa pofta.

Tort de Morcovi, detaliu final

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tort de morcovi
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 55 Review(s)

91 Comentarii

  1. Paula Gafitescu

    Adevarat a inviat!
    Laura, tortul tau de morcovi e superb si sunt ferm convinsa ca e excelent. Sunt o iubitoare de carrot cake, si mi se pare un desert potrivit pentru Paste. Si noi ne-am delectat cu tort de morcovi de sarbatori. Te pup Laura!

    • Pup cu drag, Paula! ma bucur mult sa aud ca si tu esti fan carrot cake. Eu ador orice prajitura cu morcovi.

  2. Irina Stoian

    Draga Laura,

    Multumesc din inima pentru profesionalismul tau si bucuria de a impartasi cu noi minunate retete!
    Am facut asta seara tortuletul, miroase magnific, e o adevarata comoara de arome..Maine il vom gusta, dar garantat este o reteta fabuloasa!
    Multumesc, multumesc, multumesc!

  3. oana elena

    Draga Laura,
    Multumim pentru reteta, MINUNATA!
    Eu as vrea sa te intreb daca fac ceva gresit caci blatul imi iese tot timpul cu “cocoasa” maricica.
    Numai bine!

    • Draga Oana, sunt mai multe motive care pot duce la un blat crescut anormal in partea centrala (prea mult praf de copt, temperatura mare a cuptorului, programul folosit pentru coacerea blatului etc).
      Iti recomand sa nu torni aluatul in tava in acelasi loc. Multe persoane au tendinta sa-l toarne in centrul formei si apoi sa-l niveleze. Incearca sa-l torni dinspre margini spre centru si apoi sa-l nivelezi frumos cu o spatula. Dupa nivelare, loveste de 2-3 ori forma de masa si introdu forma in cuptorul preincalzit la 180°C, functie tranditionala, treapta a doua a cuptorului, de jos in sus.

  4. Lacrimioara

    Buna! Pentru o forma de 26 cm in diametru dublez cantitatile? Nu este mult morcov?
    As vrea sa incerc reteta ta de tort, arata foarte bine.
    Multumesc

    • Draga mea, daca vrei sa dublezi cantitatile, foloseste o forma de 28 cm.
      Nu, nu este mult morcov. Morcovul trebuie sa fie predominant in aceasta reteta, pentru a asigura un blat umed, caracteristic acestui tip de tort.
      Te pup!

  5. Buna Laura am facut tortul de 2 ori ,mi-a iesit foarte bun dar trebuie sa fac ceva eu gresit pentru ca totul ok doar crema nu imi iese nitida iese asa parca ar fi branza nu stiu cum sa ma explic.am folosit margarina rama ,branza mascarpone ,am batut frisca bine doara in loc de coaja de lime am `pus de lamaie.Chiar acum il am in frigider,si a trebuit sa il decorez bine cu fructe confitate deoarece nu puteam sa intind bine crema .sper sa ma ajuti asa a treia oara sa iasa perfect ca al tau.Multumesc mult si tine-o tot asa esti grozava!Te pup

    • Draga mea Teo, inseamna ca crema ta s-a branzit. Asta se intampla daca folosesti un unt cu un procent de grasime mai mic de 82%. Un unt de 60%, de exemplu, contine multa apa. Ca sa nu se taie crema, trebuie intai sa mixezi un astfel de unt separat si sa elimini apa. Abia dupa ce ai facut acest lucru, se poate amesteca cu branza mascarpone. Eu iti recomand sa folosesti unt, nu margarina. Nu uita, crema de unt si branza mascarpone trebuie sa aiba aceeasi temperatura, in caz contrar crema se taie. Pentru mai multa siguranta, mixeaza putin si branza mascarpone inainte de a o adauga in crema de unt.
      Pup cu drag!

  6. Draga mea,am tot incercat din retetele tale de torturi si toate sunt super .Vreau sa fac tortul cu morcovi. Oare nu iese prea parfumat avand in vedere ca pun coaja de la o portocala+ coaja de la o lamaie?
    Nuca este obligatorie? Am uitat sa cumpar dar daca consideri ca ii da un gust deosebit, ma intorc la magazin 🙂
    Multumesc mult.

  7. Draga mea, am tot incercat din retetele tale de torturi si toate sunt super .Vreau sa fac tortul cu morcovi. Oare nu iese prea parfumat avand in vedere ca pun coaja de la o portocala+ coaja de la o lamaie?
    Nuca este obligatorie? Am uitat sa cumpar dar daca consideri ca ii da un gust deosebit, ma intorc la magazin 🙂
    Multumesc mult.

  8. Tava mea cred ca are 26cm..Oare iese prea micut, cu cantitatile de mai sus?

  9. Buna,
    As vrea si eu sa fac acest tort, dar tava mea este de 26cm; in schimb am o oala din aluminiu turnat de 18 cm, pot face in ea? Sau e posibil sa afecteze faptul ca are peretii mai grosi?
    Multumesc!

  10. Draga mea,am facut tortul. E foarte bun.Multumesc

  11. Buna Laura….am facut aseara blatul de morcovi din aceasta reteta si l-am lasat pana azi in geam unde e destul de rece. Astazi l-am taiat pentru a-l umple si am observat niste punctulete verzi prin el, stii cumva de la ce ar putea fi, il mai pot folosi? Gustul e demential de bun! Numai ca nu stiu ce e cu punctele verzi si daca il mai pot folosi sau nu!
    Multumesc pentru raspuns anticipat! Si multumesc de reteta!
    Te pup!

    • Laura Adamache

      Draga mea, in primul rand nu iti face probleme pentru ca nu este vorba de mucegai. Blatul se poate folosi si manca fara probleme.
      Punctuletele verzi pot sa apara din doua motive: unul ar fi ca praful de copt si bicarbonatul nu au fost distribuite uniform in aluat. Data viitoare incearca sa amesteci mai bine compozitia. Al doilea motiv ar fi ca ai folosit prea mult praf de copt. Am cantarit acum cele doua lingurite mici rase de praf de copt si au exact 4g, un sfert de lingurita bicarbonat inseamna 1g.
      Morcovii contin pigmenti care sunt foarte sensibili la schimbarea echilibrului ph-ului. Daca folosim prea mult praf de copt sau nu il amestecam bine in aluat, are loc o reactie chimica care determina modificarea culorii.
      Afinele, semintele de floarea soarelui si alunele reactioneaza la fel in contact cu un mediu alcalin. si ele isi pot modifica culoarea daca folosesti prea mult praf de copt sau nu il distribui uniform in aluat.

  12. Multumesc mult pentru raspuns Laura. Da, l-am folosit si a iesit extraordinar de bun, un gust tare special….cu siguranta il vom repeta!
    Multumesc de reteta si de raspuns inca o data!
    Te pup!

  13. Draga mea , dupa multe ezitari m-am apucat sa fac tortul cu morcovi . Toate bune si frumoase pana la finalul cremei care desigur s-a taiat . Culmea ca s-a taiat in momentul cand am inceput sa incorporez frisca . Ce fac acum ? Mai pot repara ceva ? E tarziu , sunr racita si nu stiu ce sa fac . Toate produsele au fost de calitate si la temperaturaamerei . Ce ma sfatuiesti ? Multumesc pentru intelegere ! ?

  14. Daca crema nu o pot repara , pot face o crema de lapte ? Merge cu acest blat umed , mai e nevoie de insiropare ? Multumesc !

    • Laura Adamache

      Draga Crina, scuza-ma pentru raspunsul intarziat, am fost plecata in concediu. Sigur, poti folosi o crema de lapte pentru acest tort. Blatul este umed, nu mai trebuie insiropat.
      Cu drag!

  15. Buna Laura, imi doresc ff mult sa fac acest blat de tort, pentru mama sotului meu… dar dansa tine post, pot fi inlocuite cumva ouale din reteta?

    • Laura Adamache

      Draga mea, din pacate nu poti elimina ouale din reteta. Iti recomand sa faci un blat folosind ingredientele acestei retete:
      https://www.lauraadamache.ro/2015/11/prajitura-de-post-cu-dovleac.html
      Inlocuieste dovleacul cu aceeasi cantitate de morcov ras. Poti elimina nuca de deasupra prajiturii. Consistenta acestei prajituri seamana mult cu cea a blatului tortului de morcovi.
      Pentru coacere, foloseste o forma rotunda de 18-20 cm pentru ingredientele din reteta prajiturii de post cu dovleac.

  16. Buna, Laura. Multumesc frumos pentru sfaturi si reteta de blat de post. A iesit un tort ff bun, aromat si colorat , si apreciat de toti. As fi vrut sa pun si o poza, nu a mers. Multumesc si sarbatori fericite !!

  17. Laura, am testat tortul si a iesit minunat de fiecare data. Prima data am respectat reteta ta iar a doua oara am variat putin facandu-l pentru aniversarea fiului meu de 2 ani. Vroiam sa te intreb ce parare ai despre a folosi crema acestui tort la prajitura Alba ca zapada/ Lamaita… sincera sa fiu visez la un “tort” cu aromele acestei prajituri din copilarie. Crezi ca-i ok sa pun zeama de la o lamaie in crema de mascarpone cu unt? Oare nu exista riscul sa se branzeasca?

    • Laura Adamache

      Draga Paula, sigur o poti folosi pentru alba ca zapada, dar nu iti recomand sa pui zeama de lamaie in crema. Poti adauga coaja de lamaie rasa sau, daca folosesti, esenta de lamaie.
      Te pup!

  18. Vreau sa fac tortul azi, dar mi-am dat seama ca nu am coaja de portocală confiata. O reteta rapidă pentu asa ceva, aveti ☺

    • Laura Adamache

      Draga Alexa, din pacate nu am postata reteta de coaja confiata, dar promit sa o aduc pe blog cat mai repede.
      In cazul in care nu o ai la dispozitie, o poti elimina din reteta.

  19. Minunat tortul!!! L-am facut in forma de guguluf si in loc de zahar brun am folosit zahar alb. Multumim pentru inspiratele retete!

  20. ionele cri

    am incercat si delectat mai multe retete, dar pentru un tort de 3kg , cum se modifica gramajele?(tortul cu morcovi)

  21. Buna Laura
    As vrea sa fac si eu tortul, dar ma gandeam sa adaug si niste stafide. Pot afecta consistenta blatului. De asemenea, locuiesc in Anglia, si nu prea se gaseste smantana pt frisca, decat “double cream”. O pot inlocui cu altceva? Multumesc.

  22. Buna!

    Din pacate blatul meu s-a rupt destul de rau la mijloc :((
    Cum as putea ‘repara ruptura?

    • Laura Adamache

      Draga Laura, poti incerca sa imbini bucatile rupte. Crema de unt va lega blatul, iar cand vei taia tortul, feliile ar trebui sa fie intregi.

  23. Buna Laura,
    Am facut ieri blatul de tort cu morcovi, dar din pacate a ramas necopt la mijloc. Nu inteleg de ce. L-am facut in tava de 18 cm, in cuptorul electric, pe trepta din mijloc. Oare trebuia sa-l pun mai jos in cuptor?
    Multumesc!

    • Laura Adamache

      Draga Ramona, timpul de coacere din reteta poate varia putin, in functie de cuptorul fiecaruia. Iti recomand sa il testezi cu scobitoarea inainte de a-l scoate din cuptor. Daca aceasta iese curata, blatul este copt, daca este umeda, mai trebuie sa-l coci inca 5-10 minute maxim. Pentru mai multa siguranta, coace-l asa cum am specificat in reteta, adica pe treapta a doua, de jos in sus.
      Cu drag!

  24. Buna! Am facut acest tort de 2 ori, gustul și aspectul au fost apreciate atat de mine cat si de cei care l-au savurat. Este insa un secret pe care il stiu doar eu: blatul a crescut dar in momentul in care l-am taiat am observat ca are un aspect umed, aproape spre necopt asa ca am pus pe rand fiecare felie in cuptor pentru inca 15 minute ca sa se mai usuce. Ce pot sa fac sa evit asta?
    p.s. Mulțumesc pentru postarea retetei. Un deliciu!

    • Laura Adamache

      Draga Neli, datorita morcovilor, blatul are o consistenta umeda. Daca blatul tau parea necopt, iti recomand sa prelungesti timpul de coacere cu cateva minute, 5-10 maxim. In cazul in care suprafata se bronzeaza prea mult, poti sa acoperi forma cu o folie de aluminiu in ultimele 15-20 de minute de coacere.
      Cu mult drag!

  25. Nina Filip

    Multumim ptr retetele minunate…eu fac prajitura cu morcovi dar am sa incerc si acest tort …..va doresc sanatate putere de munca si tot ce va doriti in acest an…cu drag Nina Filip

    • Laura Adamache

      Draga Nina, multumesc pentru urari! Ma bucur mult ca iti place acest tort.
      Sa ne spui cum a iesit daca il incerci.

  26. Laura,eu nu sunt mare fan ghimbir. Il pot înlocui sau îl elimin din rețetă? Mulțumesc!

  27. Dragă Laura, am făcut azi tortul si sunt foarte dezamăgită. Deși am respectat toate indicatiile,am folosit unt cu 80% grăsime,untul si brânza mascarpone au avut aceeași temperatura, ba am mixat un pic si mascarponele înainte de a-l adăuga în crema de unt,deci cu toate astea, crema s-a branzit…Chiar nu înțeleg unde e greșeala. .

    • Laura Adamache

      Draga Mihaela, pentru crema iti recomand sa folosesti un unt cu minim 82% grasime si acesta de cea mai buna calitate. Daca nu esti sigura de calitatea lui, iti recomand ca inainte de a prepara crema, sa elimini apa din unt. Cum faci asta? Scoti untul din frigider si incepi sa il presezi cu o lingura de lemn. Vei observa ca untul incepe sa elimine treptat apa. O scurgi si freci untul pana cand nu mai observi apa in vas. In felul acesta nu vei mai avea niciodata probleme cu cremele de unt. Daca vrei sa repari o crema de unt taiata, pune vasul cu crema deasupra unui vas cu apa clocotita (vasul cu crema nu trebuie sa intre in contact direct cu apa fierbinte). Amesteca crema cu o lingura sau un tel si vei observa ca se leaga fara probleme.

  28. Aceeasi problema cu crema. S-a taiat. totul facut dupa reteta: unt 82% President, mascarpone Galbani de calitate, ambele la temperatura camerei, la aceeasi temperatura. Nu inteleg 🙁 este tortul pt micuta mea, face 4 ani si maine ne vin musafiri, iar eu stau in bucatarie cu tona de vase peste tot, si cu crema taiata…. ori astai din Romania isi permit sa minta cu procentul de grasime din unt, ori nu stiu! te astepti la orice din punctual asta de vedere in Romania, sa vanda unt de 60% spunand ca este 82, sau de 80 sa spuna ca este 82%..

  29. Am incercat sa repar la bain marie, si s-a reparat in sensul ca nu mai este branzita crema, insa s-a….lichefiat! am bagat-o la copngelator putin. ce sa fac?

  30. dupa ce am lasat-o putin la congelator, si am amestecat foarte usor si cu grija, tot taiata este 🙁 pacat, caci gustul era f bun. singura concluzie la care am ajuns este ca ceva este in neregula cu produsele cumparate din Romania. sa mai spun, si ca s-a branzit (separat) si frisca, desi nu am adaugat in ea nimic (zahar)? pur si simplu nu s-a inchegat cum face frisca, si s-a branzit. din smantana speciala de frisca, de la Dorna. eu asa ceva n-am mai intalnit! paletele mixerului erau curate si uscate, batuta cu mixerul, tinuta in prealabil la frigider, agitate inainte de desfacere…..fac eu ceva gresit, sau este posibil sa fie din cauza procentului de grasime (care atunci, este fals trecut pe ambalaje)? offff

    • Laura Adamache

      Draga mea, imi pare tare tare rau ca ai avut atatea aventuri cu aceasta crema.
      Ai reusit pana la urma sa o repari?

  31. Uitati, fetelor, de ce ni se taie crema! bataia de joc din Romania! produsele lactate neconforme, comunicat din 2011. din 10 esantioane de unt, 60% erau neconfome cu continutul de grasime declarant, iar in Bucuresti 35%!!!! dar la president nu ma asteptam!

  32. am facut crema de lapte cu baton de vanilie, si deasupra am pus frisca si bezele. a fost un deliciu. blatul a fost foarte foarte bun

    • Laura Adamache

      Sa iti fie de bine, draga mea! Ma bucur mult ca ti-a placut acest tort.

  33. pot inlocui mascarponele cu crema de branza , gen Philadelphia ?

    • Laura Adamache

      Draga Irina, nu am incercat, dar sunt sigura ca vei obtine o crema delicioasa cu branza philadelphia.

  34. Foarte buna crema cu philadelphia.Multumesc frumos

  35. Bună, Laura. Am făcut și eu tortul de morcov și acum as vrea să-l refac. Am avut și eu aceeași experienta neplăcută cu crema. A început sa se taie când am adăugat prima lingura de frișcă. Din fericire, am observat și m-am oprit. Am montat tortul cu crema fără frișcă. A fost delicios! De data asta as vrea cu tot cu frișcă 🙂 Poți sa ma sfătuiești ce trebuie sa fac? Îți mulțumesc.

  36. Buna! Doresc sa fac un tort pentru 35 de personae. Daca dublez cantitatile date de tine, imi va ajunge sa le dau tuturor din tort? Mercic!

    • Laura Adamache

      Draga Monica, cel mai bine le triplezi. Mai bine sa ramana putin tort decat sa nu ai suficient pentru toti invitatii.

  37. Buna!Azi am facut tortul pt aniversarea cununiei finutilor.E pt prima data cand il fac si iesit foarte bun.

  38. Pare foarte interesanta retata si am de gand sa o incerc:) Intrebarea mea este: cam cate kg va avea tortul dupa cantitate mentionate mai sus? Multumesc

    • Laura Adamache

      Claudia, nu l-am cantarit, dar nu cred sa depaseasca 1 kg.
      Cu drag.

  39. Am incercat sa fac tortul pentru a doua oara aseara. Prima data nu mi-a iesit crema, aseara insa nu mi-a iesit blatul. L-am lasat la copt conform retetei si era necopt, apoi l-am mai bagat la cuptor de am ajuns sa il coc 1 ora si 30 min si tot nu s-a copt. Tot uleiul s-a strans in centrul blatului si cred ca asta a fost cauza, dar nu inteleg de ce s-a intamplat asta. Cel mai rau imi pare de toate ingredientele 🙁

    • Laura Adamache

      Draga Izabela, imi pare foarte rau ca nu ti-a reusit blatul.
      Spune-mi, te rog, ai facut ceva diferit fata de prima data cand l-ai incercat si ti-a reusit?

  40. Raluca Ene

    Buna ziua! Mie imi iese blatul cam tare. Ce as putea sa pun sa iasa mai pufos? Sau unde gresesc? 🙂
    Multumesc.

    • Laura Adamache

      Draga Raluca, nu inteleg foarte bine intrebarea ta. Daca te referi la faptul ca blatul dupa coacere este dens si usor umed, aceata este consistenta corecta. Acest blat nu trebuie sa fie pufos.

  41. Draga Laura, se poate pune miere in crema, pentru o aroma aparte ? (In caz de nu ai toate ingredientele). Multumesc !

    • Laura Adamache

      Draga Camelia, nu am incercat, dar totusi recomand sa nu folosesti miere in aceasta crema.
      Cu drag!

  42. Este cea mai buna reteta de tort ever! Felicitari! Numai pe asta o fac 😉

  43. Irina Cumpanasu

    Am facut acest tort anul acesta de Paste. Este foarte aromat, dulce si cu o crema nemaipomenita. A fost o surpriza si am fost laudata pentru acest tort. Nu este singura reteta facuta dupa acest blog.
    Multumesc, Laura Adamache!

  44. Am facut tortul! Iese blatul foarte uleios. Se poate pune mai putin sau inlocui?

  45. Draga Laura,
    Folosesc adesea retete de pe siteul tau. Torturi fac rar spre deloc. Acum, de ziua ficei mele, am zis sa incerc tortul acesta. La gust sunt sigura ca va fi bun (abia l-am terminat, maine il mancam ?). Insa crema a fost un esec dublu. Prima s-a taiat si am zis ca a fost pentru ca am pus mascarpone tot odata (unt de85% …numai sa nu fi mintit pe ambalaj). Am incercat eu sa o dreg dar cum nici frisca nu a tinut deloc cu mine am pus oua si faina si sper sa iasa biscuti buni. A doua crema…desi am fost mult mai atenta desi totul era la temp. potrivita…tot branzita a iesit. Ma rog…am folosit-o asa si sper sa fie ok.
    In urma exeprientei cu carrot cake am doua recomandari :
    – se poate o varianta cu muuult mai putina grasime ??? ( ~200 de ml de ulei in blat, unt de 85%, mascarpone si frisca de 33% ?…mi se pare enorm de multa grasime) Ar fi ideala o varianta light.
    – poti face recomandari mai precise de ingrediente ? poate cele de pe la noi nu sunt la fel calitativ cu cele de la tine. Ma gandesc ca si asta poate fi cauza branzirii cremei.

    Multumesc si spor la noi retete gustoase !

    • Laura Adamache

      Draga Teodora, imi pare foarte rau ca nu ti-a iesit crema. 🙁
      In curand sper sa revin cu o versiune mai lejera a acestei retete.
      Te imbratisez cu drag!

  46. La fel, crema branzita.
    Nu si-a revenit nici pe oala cu aburi, nici la frigider. O zi pierduta.
    Unt 82% albalact, mascarpone batut cu mixerul inainte de a fi adaugat.

  47. Buna Laura,

    Imi poti spune, te rog, dimensiunea formei detasabile folosita pentru cantitatile indicate?
    De asemenea, imi poti spune, aproximativ, cam cate portii ies cu aceste cantitati?
    O sa imi fac curaj sa il fac saptamana aceasta, sper sa iasa 🙂

    Multumesc frumos,

    Irina

  48. Tortul a iesit neasteptat de delicios si pe gustul tuturor! O sa l refac in curand cu siguranta. Multumesc mult pentru reteta, recunosc, am avut emotii mai ales la crema, dar am folosit Irish Butter 82% grasime din Lidl si nu m a dezamagit!

  49. Draga Laura, am incercat acest tort si a iesit neasteptat de gustos! A urcat fix pe primul loc in topul deserturilor mele preferate (cei dragi sunt exact de aceeasi parere). Multumesc mult, suntem toti exaltati! <3

  50. Draga Laura, ar merge facut tortul cu o crema de mascarpone cu ciocolata topita si frisca? Sau cu varianta de crema cu galbenusuri si mascarpone ? Multumesc. Vanda

    • Draga Vanda, ambele variante suna foarte bine. Eu nu le-am folosit pentru tortul de morcovi, dar cred ca va iesi delicios cu oricare dintre ele.

  51. Am facut tortul, dar m-am temut sa adaug frisca in crema preparata la temperatura camerei, deoarece frisca se bate cand este foarte rece.
    Se pare ca la multe amatoare, frisca a stricat crema.
    Ar trebui ca dupa ce bat frisca, sa astept sa ajunga la temperatura camerei?
    Fara frisca, am avut o crema cam prea densa…
    Doresc sa fac din nou acest tort de Craciun!

    • Draga Rodica, nu trebuie sa astepti sa ajunga la temperatura camerei. Daca o incorporezi incet, amestecand-o de jos in sus, vei obtine o crema impecabila.
      Mare grija la calitatea untului. Foloseste neaparat un unt cu 82% grasime.

  52. Teodorovici Cristina

    Bună as dori sa fac și eu acest tort, dar nu găsesc niciunde coaja de portocala confiata, se poate înlocui cu altceva mai ușor de găsit sau aveți idee unde as putea găsi?

    • Draga Cristina, este foarte posibil sa gasesti in magazinele mari, gen Kaufland, Mega Image.
      Daca nu gasesti, o poti exclude din reteta.

  53. Buna Laura se poate renunta la unt?Nu imi place untul in creme multumesc

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.