Crema de ciocolata


Crema de ciocolata, reteta de crema pentru torturi si prajituri

Crema de ciocolata detaliu
Crema de ciocolata pentru torturi, prajituri, bisuciti sau briose

Astazi va propun o reteta de crema de ciocolata simpla, rapida si delicioasa. Ideala ca baza pentru cremele de torturi sau prajituri, buna chiar si intinsa pe felii de paine.

O putem parfuma cu diferite arome. Daca alegem sa o combinam cu putina esenta de alune, crema va semana foarte mult cu nutella din comert.

De data aceasta am folosit minunata crema cu ciocolata neagra ca umplutura pentru o rulada de dovleac, reteta vine pe blog in aceasta saptamana. Pana atunci, haideti sa vedem cum se face aceasta simpla reteta de crema cu ciocolata.

Crema de ciocolata – Ingrediente 

  • 160 g ciocolata neagra de buna calitate (minim 60% cacao)
  • 100 g ciocolata alba de buna calitate
  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • 70 ml lapte de vaca integral

Crema de ciocolata – Mod de preparare

  • Taiem ambele tipuri de ciocolata in bucatele potrivite si le punem intr-o craticioara. Adaugam laptele si uleiul si amestecam.

Crema ciocolata preparare

  • Punem craticioara intr-o cratita mai mare in care am adaugat 2-3 degete de apa calda. Topim ciocolata la bain-mare, amestecand incontinuu.
  • Cand obtinem o crema perfect omogena, scoatem craticioara din bain-marie, amestecam bine si lasam crema sa se raceasca pe masa din bucatarie.
  • Dupa ce s-a racit, acoperim craticioara cu un capac si  lasam crema pe masa din bucatarie minim 7 ore, cel mai bine peste noapte, fara sa o atingem.
  • Dupa repaus, vom obtine o crema minunata, cu gust intens de ciocolata, buna pentru prajiturile preparate in casa.

Ciocolata topita in vas

  • Putem sa o mancam intinsa pe felii de paine, biscuiti, briose sau, daca dorim sa o folosim pentru torturi sau prajituri, o mixam pana se deschide la culoare si isi dubleaza volumul (exact ca crema ganache). Crema de ciocolata este perfecta pentru Islere, delicioasele fursecuri cu nuca pe care le cunoastem si le iubim din copilarie.

Crema de ciocolata mixata

  • Asa cum v-am spus la inceputul retetei, eu am folosit-o pentru o delicioasa rulada de dovleac. Dupa ce am mixat-o, am amestecat-o cu cca 200 g frisca si scortisoara si am obtinut un mousse de ciocolata minunat.

Crema de ciocolata in vas

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Crema de ciocolata
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 142 Review(s)

29 comentarii la “Crema de ciocolata

    • Laura spune:

      Draga Dana, o saptamana se poate pastra. Teoretic, chiar si mai mult, dar la mine nu a rezistat niciodata mai mult de o saptamana.
      Daca o pastrezi in frigider, trebuie sa o scoti si sa o pui intr-un loc mai cald al bucatariei, cu cca 1-2 ore inainte de-a o folosi.

  1. lucia spune:

    Buna! Vreau sa fac sambata un tort de ciocolata, rotund cu diametrul de 28cm. Pentru 2 straturi de crema ciocolata sa dublez oare cantitatile ?? Nu imi dau seama cata crema imi iese din aceasta reteta. Si inca o intrebare: ar merge sa pun un strat cu crema de ciocolata simpla si celalalt cu mouse ( aceeasi crema de ciocolata + frisca) ?? Multumesc frumos !

    • Laura spune:

      Lucia, pentru un tort de 28 cm, iti recomand sa dublezi cantitatile ingredientelor. Chiar daca este posibil sa iti mai ramana putina crema, mai bine sa fie mai multa decat prea putina. Nu am cantarit crema, dar ies in jur de 300 g. Dupa ce se intareste crema, mixeaz-o 3-4 minute, apoi imparte-o in doua. Intr-una din parti adauga cca 150g frisca bine mixata. La rulada cu dovleac si crema de ciocolata poti vedea cum arata dupa ce am amestecat-o cu frisca.

      Spor la treaba!

  2. Didi spune:

    fie si numai despre un bob de mazare daca ai posta, s-ar naste o intreaga poveste in imagini. imi face mare, mare placere sa sa privesc si voi reveni sa si citesc pe indelete, cand s-o putea

  3. lucia spune:

    buna! am facut tortul cu aceasta crema pe un strat si cu o crema de la alt tort de-al tau – ciocolata alba cu cafea pe celalalt strat, a iesit o minunatie de tort de cafea ( primul facut si deja acum parca as vrea ca toate prajiturile si torturile sa fie de cafea, eu nefiind deloc consumatoare de cafea – atat de mult mi-a placut 😀 ) . Multumesc !!! P.S.: cu ocazia asta am descoperit si eu ca exista esenta de cafea :)))

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur tare mult ca ti-a placut crema!
      Eu ador orice desert care are cafea in compozitie. Imi place cafeaua foarte mult, nu exista sa nu beau o ceasca dimineata.
      Te pup!

  4. Anna spune:

    Buna ziua,

    Daca nu folosesc ciocolata neagra care sa nu aiba 60% cacao, ci mai putin, crema va iesi la fel de densa?
    Multumesc!

    • Laura spune:

      Anna, poti inlocui o parte din ciocolata neagra cu ciocolata cu lapte, de foate buna calitate.
      Cantitatile ar fi acestea: 100 g ciocolata neagra, 60 g ciocolata cu lapte, 100 g ciocolata alba.

  5. Natalia spune:

    Buna, tocmai am facut crema asta ca sa o inlocuiesc p cea untoasa de la amandine si nu ma intreba cum dar mi s-a taiat

  6. Cornelia spune:

    Buna. Am facut si eu crema aceasta si mi-a placut foarte mult. Vreau sa fac una alba. Poti sa-mi spui, te rog, cata ciocolata alba ar trebui sa folosesc? Multumesc.

    • Laura spune:

      Cornelia, in primul rand trebuie sa folosesti ciocolata alba de foarte buna calitate.
      Te sfatuiesc sa incerci din jumatate din ingrediente, ca sa vezi cum iese.
      Asadar, ingredientele ar fi: 130 g ciocolata alba, 40 g ulei, 35 ml lapte.
      Sa imi spui, te rog, cum a iesit.

    • Laura spune:

      Raluca, draga mea, nu am incercat, dar sigur o s-o incerc cand gasesc unt de cocos.
      Cred ca iese delicioasa asa, multumesc pentru idee.

  7. anca spune:

    Se poate face oare in varianta de post ? Cu lapte de migdale in loc de lapte de vaca ?
    Ciocolata daca se pune toata de 60% cacao ma gandesc ca va fi crema amaruie … se poate adauga miere in crema ? Multumesc frumos

    • Laura Adamache spune:

      Draga Anca, nu am incercat-o cu lapte vegetal. Teoretic ar trebui sa iasa, te sfatuiesc sa faci o proba cu jumatate din ingrediente. Crema nu iese amaruie daca folosesti o cicolata de 60%. Ciocolata alba, fiind suficient de dulce, echilibreaza gustul final al cremei.

  8. Marinela spune:

    Draga Laura ( sper sa-mi permiti sa-ti spun asa ) , vreau sa sti ca am o varsta la care pot sa-ti fiu mama si sunt o specialista in dulciuri . Crema ta este absolut perfecta . Am citit mesajele si intrebari cum pot fi gasite alte variante . Gresit . Nimic nu trebuie schimbat . Sunt 2 ani de cand am descoperit reteta ta cu rulada de dovleac ,de un real Thanksgiving si trebuie sa sti ca am impresionat pe toata lumea de aici, de peste ocean, cum se spune. Deci de atunci folosesc reteta ta pentru tot ce necesita crema de ciocolata. Multumesc mult, felicitari si m-ai facut curioasa cu crema de cafea . O sa incerc sa o descopar . ?

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, ma bucur din tot sufletul ca iti place aceasta crema.
      Te imbratisez cu mare mare drag!
      Crema e cafea o poti gasi aici: sau, o alta reteta la fel de gustaoasa, aici:

  9. andreea spune:

    Buna Laura, aceasta crema se poate folosi ca si umplutura pentru cozonac? practic va trebui sa o gatesc/ incalzesz inca o data, atunci cand se coc cozonacii. stii cumva cum se comporta daca se reincalzeste?

    multumesc,
    andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor