Rulada Cu Ciuperci

3 comentarii

Rulada cu ciuperci – Retete culinare Rulade

Sectiune rulada cu ciuperci Sun Food

Rulada cu ciuperci este o gustare delicioasa, rapida si de efect, as adauga eu. Se poate servi calda sau rece, simpla sau alaturi de o salata de sezon, la masa cu familia sau prietenii, intr-un cuvant este o idee de mancare rapida care functioneaza intotdeauna. Nu am mai facut-o de cateva luni si ieri cand am pregatit rulada cu ciuperci si cascaval, m-am certat un pic pentru ca am neglijat aceasta reteta de rulada atat de mult timp. Am ales sa folosesc un borcan de ciuperci taiate de la prietenii mei de la Sun Food, asa cum deja bine stiti, ma pot baza pe conservele lor ori de cate ori imi doresc o mancare plina de savoare. Pentru a adauga un plus de gust ruladei cu ciuperci, am folosit si cateva feliute de hribi deshidratati.

Rulada Cu Ciuperci – Ingrediente (tava 24×20 cm)

  • 6 oua
  • 30 g parmezan ras + 2 linguri parmezan ras
  • 1 borcan ciuperci feliate Sun Food
  • 4-5 felii de hribi deshidratati
  • 8 felii mari si subtiri cascaval afumat
  • 2-3 linguri patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline pentru gatit
  • 1 catel de usturoi

Rulada Cu Ciuperci – Mod de preparare

  • Pentru inceput, punem hribii intr-o farfurie adanca si ii acoperim cu apa rece. Ii lasam sa se hidrateze cca 30 de minute.
  • Scurgem ciupercile, le spalam sub jet de apa rece, apoi le scurgem foarte bine. Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si 1 catel de usturoi necuratat, dar usor zdrobit. Dupa ce uleiul s-a incalzit, eliminam usturoiul, adaugam ciupercile champignon si hribii storsi bine si tocati marunt, si 1 lingura de patrunjel tocat. Le sotam cateva minute, pe foc mediu, apoi stingem focul. Punem ciupercile intr-o sita si le lasam sa se scurga si sa se raceasca complet.
  • Spargem ouale intr-un vas, adaugam parmezanul, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust. Amestecam ouale cu un tel pana cand se omogenizeaza perfect (cca 2 minute, nu mai mult).

Preparare baza rulada cu ciuperci Sun food

  • Tapetam forma cu hartie de copt, o ungem cu foarte putin ulei si adaugam mixul de oua.
  • Coacem baza ruladei cu ciuperci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 10 minute sau pana cand se rumeneste uniform.
  • Scoatem tava din cuptor si rasturnam omleta, cu tot cu hartia de copt,  pe o alta bucata de hartie de copt, pudrata cu 2 linguri de parmezan ras. Indepartam hartia de copt pe care a fost coapta omleta.
  • O lasam sa se raceasca 2 minute, apoi adaugam pe intreaga suprafata a ruladei (rulada trebuie sa fie calda inca), un strat de felii de cascaval peste care adaugam ciupercile bine scurse si un alt strat de felii de cascaval.
  • Eu nu am mai avut cascaval pentru al doilea strat, dar va recomand sa faceti doua straturi, in acest fel rulada se va “lega” perfect.

Preparare rulada de ciuperci Sun Food si cascaval

  • Rulam rulada cu ciuperci si cascaval si o invelim in folie de plastic alimentara. O lasam sa se raceasca pe masa din bucatarie, apoi o punem in frigider pentru cca 1-2 ore.
  • Daca dorim sa o servim calda, o scoatem din folia de plastic, o invelim in folie de aluminiu si o incalzim cateva minute in cuptor.

Rulada cu ciuperci Sun Food

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Rulada Cu Cascaval
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 28 Review(s)

3 Comentarii

  1. musat veronica victoria

    O reteta reusita si f. gustoasa.

  2. Laura, ce dimensiuni are forma in care sunt coapte ouale? Este tava de aragaz? Multumesc mult.

    • Draga Cristina, am scris in dreptul ingredientelor dimensiunea tavii, 24×20 cm.
      Cu drag.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.