Biscuiti integrali cu stafide

21 comentarii

Biscuiti integrali cu stafide – Retete culinare

Biscuiti integrali detaliu final

Poate ca nu sunt cei mai frumosi biscuiti integrali facuti pana acum, dar cu siguranta se numara printre cei mai gustosi. Am inceput sa folosesc des faina integrala de cand am inceput dieta dukan, inainte o preferam pe cea alba desi stiam ca nu este nici pe departe la fel de sanatoasa ca cea integrala. Biscuitii integrali cu stafide au fost o surpriza foarte placuta pentru mine. I-am incercat in joaca acum 2 saptamani si de atunci ii tot fac pentru ca nu reusesc sa ma satur de ei. I-am incercat si cu ciocolata si fara, cu goji sau cu stafide, cu alune, etc. Reteta este foarte flexibila si deosebit de simpla. Chiar merita incercati daca doriti niste biscuiti integrali sanatosi si deliciosi. Gustul seamana mult cu cel al turtei dulci.

Ingrediente – Biscuiti integrali (40 bucati)

  • 350 g faina integrala
  • 50 g amidon de porumb
  • 90 ml ulei de floarea soarelui/arahide
  • 160 -180 ml lapte degresat
  • 4-5 linguri indulcitor praf stevia/xylitol sau 150 g zahar
  • 100 g stafide
  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf copt

Mod de preparare

  • Punem stafidele la inmuiat in lapte pentru 20-30 de minute.
  • Amestecam faina cu amidonul si praful de copt, le cernem si le punem intr-un vas. Adaugam indulcitorul, uleiul, laptele si stafidele, ciocolata taiata in bucatele potrvite si scortisoara si incepem sa framantam. In functie de tipul de faina folosit, este posibil sa fie nevoie de inca putin lapte, 2-3 linguri, nu mai mult.
  • Framantam pana obtinem un aluat compact pe care il intindem, pe planul de lucru pudrat cu faina, intr-o foaie groasa de 8-9 mm.
  • Taiem foaia in dreptunghiuri de circa 4×2 cm. Asezam biscuitii in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Preparare biscuiti integrali

  • Coacem biscuitii integrali in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru maxim 15 minute. Atentie! Nu trebuie sa se coloreze la suprafata. Cand observam ca se coloreaza discret pe margini, stingem cuptorul si scoatem tava afara.
  • Lasam biscuitii sa se raceasca in tava si apoi ii servim. Sunt pufosi si deliciosi!

Biscuiti integrali

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti integrali
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 37 Review(s)

21 Comentarii

  1. poate nu sunt cei mai frumosi biscuiti, dar sunt foarte apetisanti, iar ciocolata si scortisoara cu siguranta le confera o savoare deosebita!

  2. Placinta Vlad

    Buna seara! Tin sa va deranjez pentru cateva momente venind cu rugamintea la d-voastra de a ne promova magazinul online deschis in scop caritabil, singurul de acest gen din Romania cu produse pentru copii si bebelasi Cum doriti d-voastra in blogroll sau logo cu trimitere ca tre magazin, iar noi la randul nostru va punem logo pe magazin pe pagina sustinatori si pe pagina Va multumim anticipat! Va rugam sa ne lasati un raspuns pe adresa de e-mail: salveazaoinima@gmail.com

  3. Buna seara Laura.As vrea sa te intreb daca nu am faina integrala pot sa pun faina alba?

  4. Sunt pe gustul meu,ador biscuitii cu cereale si fructe uscate!:)
    Te pup!

  5. Pajint Melinda

    Foarte buni si sanatosi biscuitii…imi plac!!!!!
    Toate cele bune!
    cu drag: Melinda

  6. buna dimineata. stiu ca tii si tu Dukanul , dar vreau sa-mi spui la ce faza mananci biscuitii, cred ca la consolidare nu? iti multumesc pt tot ce faci pt noi cel putin pt mine imi sunt ffff multe de folos.

    • Draga mea, in consolidare se pot consuma in zilele cand ai mesele libere. Contin ulei si ciocolata si nu sunt ok nici pt toate zilele din aceasta etapa.
      Te pup!

  7. Valentina Mihaescu

    Exact pe gustul meu! Foarte buni biscuitii! Ma bucur ca ai trecut si varianta cu zahar. Incerc reteta.

  8. Cum adica nu arata cel mai bine?! Nu stiu pt. altii dar pt mine sunt foarte pe plac si ca aspect si ca ingrediente. Chiar eram in cautare de retete din faina integrala si de secara, paine sau altceva.

    Felicitari si pentru prezentare, ca de obicei, impecabilala!

  9. i-am facut azi cu faina integrala de alac
    sunt bunicei la gust, un pic crocanti, dar inauntru pufosi
    sa vedem ce zic si criticii de arta, adica copiii
    mie-mi plac
    multam de reteta.
    se fac extrem de repede

    o sa ii incerc si cu ciocolata alba si cranberry

    • Betty, ma bucur ca ti-au placut.. sa ne spui cum au iesit cu cioco alba.
      Sa va fie de bine!

  10. sinsdesign

    Cat de buni sunt! Multumesc!

  11. Eu am intrat deja in etapa de stabilizare, insa cred ca o sa ma axez pe dulciuri de genul asta, adica varianta mai light….si cum ciocolata nu ma incanta in mod deosebit, ma gandeam daca nu s-ar putea folosi doar stafide….sau mai bine merisoare, in loc de ciocolata+stafide…ai incercat vredata?Oricum, mersi de reteta, sunt urmatorii pe lista mea de bunatati!!!

    • Tocmai ii savurez langa (inca!) o ceasca de cafea!!!Deliciosi!I-am preparat pana la urma simpli, fara stafide sau ciocolata, si ma declar multumita de rezultat!! Cred ca data viitoare o sa incerc sa fac foi din acest aluat, poate o sa le umplu cu ceva crema de branza de vaci degresata cu scortisoara, poate….sau o crema simpla de vanilie…mai vad eu…..Oricum, multumesc inca o data pentru reteta si iti doresc inspiratie maxima in continuare!!!!

    • Sa-ti fie de bine, draga mea! Foarte buna ideea cu foile. Cred ca ar iesi absolut minunat umplute cu o crema lejera de lapte sau vanilie.
      Te pup!

  12. Giorgiana

    Se poate renunta la amidonul de porumb fara a afecta aspectul si gustul biscuitilor?

    • Draga mea, daca inlocuiesti 50 g de amidon cu tot atata faina, ies perfect. Dar daca doresti sa excluzi doar amidonul, aluatul o sa iasa mai moale si nu o sa poti intinde foaia cum trebuie.

  13. Giorgiana

    Multumesc mult! O sa-i incerc in acest weekend, revin cu vesti.

  14. Trebuie neaparat lapte degresat? Am doar lapte de vaca, de casa, adica gras bine:)

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.