Biscuiti pentru lapte

56 comentarii

Retete culinare biscuiti – Biscuiti pentru lapte

Invata sa bei lapte - Biscuiti pentru lapte

A doua reteta aleasa de voi pentru campania realizata pentru incurajarea consumului de lapte, este cea a biscuitilor pentru lapte.  Sunt foarte fragezi si absorb extrem de bine lichidul in care sunt inmuiati. Este o reteta proprie, imbunatatita in timp, pe care o impart cu voi cu cel mai mare drag.

Ingrediente – Biscuiti pentru lapte (30-35 biscuiti)

  • 250 g faina
  • 50 g amidon porumb + 1 lingura amidon
  • 120 g zahar
  • 40 ml lapte
  • 40 ml smantana lichida pentru frisca
  • 1/2 plic praf copt
  • 75 g unt
  • 1 ou mediu
  • 1 baton vanilie ( semintele)
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare – Biscuiti pentru lapte

  • Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana se omogenizeaza. Nu trebuie sa mixam pana se transforma in crema ci doar pana ce zaharul este inglobat in unt.
  • Adaugam oul si mixam pana il inglobam perfect in aluatul de unt, apoi adaugam laptele, frisca, semintele de vanilie si mixam foarte bine.
  • Amestecam faina cu amidonul, un varf de cutit de sare si praful de copt, apoi le cernem printr-o sita deasa.
  • Adaugam treptat mixul obtinut in aluatul de unt.

 Biscuiti pentru lapte preparare aluat

  • Ne folosim de mixer sau de o lingura la inceput ca sa inglobam faina, apoi trecem aluatul pe masa de lucru, pudrata cu o lingura de amidon, si incepem sa framantam pana obtinem un aluat fin si compact pe care-l invelim in folie alimentara si il bagam la frigider pentru 1 ora.

Biscuiti pentru lapte aluat fraged

  • Dupa 1 ora, intindem aluatul pe planul de lucru usor pudrat cu putina faina si il intindem intr-o foaie groasa de 6-7 mm. Taiem biscuitii cu o forma pentru biscuiti (eu am ales semiluna).

Biscuiti pentru lapte aluat fraged decupat

  • Ii asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15 minute.
  • Atentie, biscuitii nu trebuie sa prinda culoare absolut deloc. Dupa 12 minute, scoateti un biscuit din cuptor, lasati-l putin sa se racoreasca si apoi gustati-l. Daca este copt, scoateti tava din cuptor.
  • Ii lasam sa se raceasca pe un gratar si apoi, daca dorim, ii putem orna cu ciocolata alba si neagra.

Biscuiti pentru lapte detaliu final

Sunt pur si simplu deliciosi! Pofta buna!

Alte retete ideale langa o cana cu lapte:

Waffe cu vanilie                                  Fiamminga

Waffe cu vanilieFiamminga

 

 

 

 

Colacei dulci                                         Gogosi

Colacei dulciGogosi - Krapfen

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti pentru lapte
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 25 Review(s)

56 Comentarii

  1. tare frumos arata si sigur sunt si deliciosi!!!! sigur am sa-i fac, cel tarziu in weekend. de aproape 2 saptamani avem la desert Cornetti cu iaurt. nu ne mai saturam :D. multumesc mult ca imparti cu noi retetele tale minunate :*

  2. daca nu as fi atat de lenesa asta ar fi reteta pe care as pune mana prima data si as face biscuiti.foarte dragalasi sunt!o zi minunata!

    • Sarah, scumpa, ma bucur tare mult ca-ti plac.
      Daca o a-i incerci te astept sa ne spui cum ti s-au parut.
      Puuuup!!

  3. cornea laurentia

    mie lene sa ii fac astazi,dar am sa probez reteta

  4. Draga Laura,
    Cu ce as putea inlocui frisca lichida?
    Mare pofta mi-ai facut cu acesti biscuiti, dar pentru ca nu sunt prea prietena cu laptele dulce, ii voi manca cu iaurt 🙂
    O zi frumoasa!

    • Andra scumpa, frisca le da o pufosenie divina dar ies buni si daca inlocuiesti frisca cu lapte.
      Deci foloseste 80 gr lapte.
      Pup cu drag!

  5. Trebuie neaparat sa ii incer,arata foarte bine.va pup

    • Raluca scumpa, sunt deliciosi, pufosi foc si ideali pentru inmuiat in lapte, ceai sau cafea.
      Puuup!!

  6. Licuta Marin

    Minunati!!!Notat reteta:)Pup!

  7. oprea anca

    sinteti o adevarata maestra, ca sa zic asa.prajiturile astea arata divin.multumim ca impartasiti retetele cu noi.sanatate multa va doresc!puup you!

  8. In acest weekend biscuiti pentru lapte vom manca.Sunt sigura ca-mi vor iesi precum arata la tine in poza.De altfel am incercat aproape toate retetele tale si nu s-a intamplat sa nu-mi iasa.Si ma mai lauda si prietenii pt.cat sunt de talentata la bucatarie.Iti multumesc pt.toate acestea!

  9. Ce frumosi sunt! Ii trec pe lista de sarbatori.

  10. Andrei:))

    Cu asa cornulete as bea si eu lapte!

  11. catkitchen

    o alta reteta minunata si o prezentare impecabila !!!

  12. Draga Laura,vreau sa-ti spun ca urmaresc blogul tau cu mare interes si te admir pt minunatiile pe care le pregatesti si le imparti cu noi!
    Ai retete care de care mai atragatoare,esti o profesionista! Iti multumesc ca pot invata si eu de la tine!

  13. Am revenit cu impresii 😀 Sunt cei mai pufosi, gustosi si minunati biscuiti. cum pot sa pun poze sa ii vezi? mersi muuult de reteta. :-*

    • Ancuta iubita, cat ma bucur ca ti-au placuuuuut!!! Imi poti trimite pozutele pe ladamache(@)googlemail(punct)com
      Pup si abia astept sa-i vad!!

  14. Bunatati din natura

    Sunt minunati de gatit alaturi de copii. Lor le place la nebuinie cand au ocazia sa isi folosesca formele pentru aluat.

  15. Oh, arata foarte bine! Cred ca o sa fac si eu reteta ta cat de curand. 🙂

  16. Laura, eu nu inteleg care-i treaba cu amidon de porumb + amidon.Am sa incerc biscuitii dar poate ma lamuresti pana atunci.
    Mai am o rugaminte la tine- poate ai o reteta de fursecuri care se fac cu un aparat ca o seringa in varf punandu-se diverse modele.Multam anticipat.Violeta

    • Violeta, draga mea, am scris in reteta ca lingura de amidon se foloseste pentru pudrat masa inainte de a framanta aluatul. Uite aici am scris:
      “….apoi trecem aluatul pe masa de lucru pudrata cu o lingura de amidon si incepem sa framantam pana obtinem un aluat fin si compact pe care-l invelim in folie alimentara si il bagam la frigider pentru 1 ora..”
      Biscuitei buni si pufosi pentru pistolul de biscuiti, gasesti aici:

      Margarete fragede

  17. Buna Laura!
    esti minunata! ador sa iti incerc retetele pentru ca vad ca am de fiecare data succes. pentru aceasta reteta se poate folosi faina in loc de amidon? sunt in afara tarisoarei noastre si inca nu am descoperit toate ingredientele pe care le foloseam acasa, iar pana acum am folosit doar faina cu sau fara agent de crestere.
    Iti multumesc anticipat si spor la postat retete de delicatese :))

  18. Ghemutza's Sweets

    Felicitari Laura pt acesti biscuiti minunati!I-am incercat si eu in weekend si mi-au iesit dementiali de pufosi.Imi place extrem de mult gustul si “pufoshenia” lor. 😀
    Multumesc pt retetele minunate pe care le postezi…Jos palaria!!! :*

  19. Domnisoara laura va multumesc pentru retetele extraordinare ,am o rugaminte de care unt sa folosesc.?

    • Nelie, draga mea, poti folosi linistita orice tip de unt. Nu este importanta marca dar, pe cat posibil, incearca sa cumperi unul de buna calitate.

  20. Draga Laura, acum am scos prima serie din cuptor si astept sa fie gata a 2-a. Eu i-am facut in forma de bradut iar cu ciocolata voi face globulete pe bradutii mei frumosi 🙂 Ca de obicei, o reteta excelenta! Sa ai un Craciun Fericit si un An Nou de 2012 mai bun decat cel ce se incheie. Te pup,
    Cristina

  21. Cea mai buna reteta de biscuiti pe care am incercat-o. Copiii au adorat.

    multumesc

    • Teo, draga mea, ma bucur tare mult ca v-au placut!!
      Pupa copilasii din partea mea!

  22. Spune-mi,te rog,ciocolata de ornat o topesti simpla sau ma adaugi si altceva?

    • Ionela, scumpa, simpla se topeste. La bain marie sau la microunde.
      Pup cu drag.

  23. Laura, sunt minunati! Eu am folosit doar un fel de amidon, pentru sosuri scrie pe el, nu prea gasesc aici, in Grecia si am avut un iaurt subtire,asa ca aluatul mi-a iesit cam moale si am mai adaugat amidon la sfarsit ca sa-l pot modela intr-o bila, asa ca s-a simtit gustul de amidon in biscuiti. As putea inlocui cu faina o parte din amidon? Mi-a placut enorm textura crocanta si vreau sa-i refac curand. Astept sfatul tau! Multumesc!

    • Ionela, draga mea, poti folosi numai faina daca doresti. Vor iesi la fel de gustosi.
      Pup dulce!

  24. Multumesc mult! Dar amidonul ce efect avea?

  25. Denisa Costin

    Mama ce bine arata, sunt simpli dar pun pariu ca sunt foarteeeeeeeee gustosssssiiiii! 🙂 o intrebare insa, este necesara frisca lichida? pot sa o inlocuiesc cu altceva sau pot sa nu o incorporez?

    • Denisa, draga mea, mi-e teama ca nu se pot face fara frisca lichida. Tocmai frisca ii face atat de deliciosi.
      Pupicei cu drag!

  26. Citind comentariile, mi-am raspuns la toate intrebarile, cea cu frisca si cu amidonul care am vazut ca sunt foarte frecvente :-).
    Am sa incerc si aceasta reteta care pare delicioasa, mai ales sotului meu ii va placea care este un mare ” consumator de ronteneli” 🙂
    Mii de pupici si Sarbatori calde si frumoase!

    • Gabriela, draga mea, Sarbatori Minunate si voua!
      Sa imi spui cum au iesit!
      Pup!

  27. AU IESIT EXCELENTI SI TIN SA TE ANUNT CA AM FACUT 2 PORTII 🙂 PE CARE LE-A BATUT VANTUL. AM SA ITI TRIMIT SI O POZICA SA VEZI CE FRUMOSI AU IESIT ;-).
    MII SI MII DE PUPICI SI SA NE MAI DELECTEZI CU RETETE!

    • Gabriela, draga mea, sa va fie de bine!
      Ma bucur tare mult ca ti-au placut!

  28. Buna Laura,azi am aflat acest site,pe 21 e ziua sotului si am nevoie de cateva retete,am aflat aici tot ce am nevoie o sa le incerc si pe urma o sa-ti las comm cum au iesit,retetele sunt minunate iti multumesc caci le imparti cu noi…am o rugaminte,poti sa-mi spui te rog cu ce pot inlocui amidonul de porumb si ce este amidonul? stiu e o intrebare prosteasca dar chiar nu stiu…sa fie bicarbonatul?ms mult,sper sa nu te fi suparat cu intrebarea mea.multa sanatate

    • Draga mea, sigur ca nu m-ai suparat si nu este o intrebare prosteasca deloc. Foarte multe persoane ma intreaba acest lucru, asa ca voi scrie un articol in curand despre amidon.
      Amidonul este extras din anumite legume (cartof, porumb, orez). In bucatarie il folosim ca agent de ingrosare (cremele ies mult mai fine daca folosim amidon si nu faina), iar dulciurile cu amidon sunt extrem de pufoase. Nu are nicio legatura cu bicarbonatul sau praful de copt.
      Daca nu il ai la dispozitie, desi se gaseste in absolut orice magazin, inlocuieste-l cu aceeasi cantitate de faina.
      Te pup!

  29. Mihai Pintilie

    Miam, miam, ce bine arata, chiar spectaculos. Si probabil si gustul e delicios..

  30. un deliciu perfect, mai ales dupa cina sau binevenit si dimineata..:D

  31. Imi plac foarte mult retetele dvs si as vrea sa o fac si pe aceasta, dar as vrea sa stiu daca aluatul isi pastreaza forma in cuptor. Vreau sa modelez ceva din acest aluat si ar trebui sa nu se intinda. Ma puteti ajuta cu un raspuns? Va multumesc!

    • Flori, draga mea, multumesc pentru aprecieri. Pentru ca aluatul contine praf de copt, biscuitii vor creste in cuptor. Nu se deformeaza, dar cresc pe inaltime. Cu mult drag!

  32. Buna Laura, biscuitii sunt foarte buni si extrem de pufosi! Toti cei apropiati care au gustat mi-au cerut reteta pe loc. Felicitari si multumim ca impartasesti cu noi secretele tale!

  33. Buna, Laura! Imi poti spune te rog daca as putea orna biscuitii inainte de a-i introduce in cuptor cu bomboane m&m? Incercam sa facem reteta la un atelier de biscuiti la gradi. Multumesc mult! Te pup cu drag!

    • Laura Adamache

      Draga mea, cred ca se poate sa adaugi si cateva bombonele. Sa le apesi putin astfel incat sa intre partial in aluat.
      Te pupic cu drag! Sa imi spui cum au iesit.

  34. Biscuitii au iesit dementiali! Am incercat reteta de mai multe ori si toata lumea care I-a gustat s-a minunat de gustul lor si de faptul ca sunt foarte pufosi. Bineinteles ca am dat reteta mai departe! Imi plac foarte mult retetele tale Laura. Sunt f gustoase si exacte, adica nu prea are cum sa nu-ti iasa daca esti atent la fiecare pas. Mult success in continuare!

    • Laura Adamache

      Sa va fie de bine, draga mea!
      Un 2018 cu impliniri si sanatate iti doresc!

  35. Il putem tine peste noapte la frigider ?

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.