Grisine crocante cu gris

56 comentarii

Reteta Grisine crocante cu gris de post

Grisine crocante cu gris pe platou
Grisine crocante cu gris, reteta de post 

Pentru ca s-au adunat pe lista destule retete pe care trebuie sa le postez, am intrebat pe pagina blogului meu de pe Facebook cu ce reteta delicioasa sa incep. Grisinele crocante cu gris au fost alese de cei mai multi dintre prietenii paginii mele de facebook.

Reteta de grisine cu gris este chiar simplu de facut, grisinele sunt foarte crocante, datorita grisului, asa ca daca doriti sa rontaiti ceva bun in post, va recomand reteta de mai jos din toata inima.

Ingrediente – Grisine crocante cu gris (20 de grisine)

  • 200 g faina
  • 50 g gris
  • 100-125 ml apa
  • 6 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/4 lingurita zahar
  • 1 lingurita rasa sare
  • praf de ceapa deshidratata, boia dulce, oregano, fulgi de chili, sare grunjoasa

Mod de preparare – Grisine crocante cu gris

  • Amestecam faina, drojdia si grisul si le punem intr-un vas de plastic. Facem o gropita in centrul acestui amestec unde adaugam apa calduta, nu fierbinte, amestecata cu jumatate de lingurita de zahar si uleiul. Va sfatuiesc sa puneti intai 100 ml apa si daca mai este nevoie, mai adaugati inca 25 ml.

Grisine crocante cu gris - aluat

  • Framantam pana cand aluatul grisinleor de post incepe sa prinda consistenta si adaugam sarea.
  • Continuam sa framantam pana cand obtinem un aluat elastic pe care-l crestam si il punem la dospit pentru 1 ora, acoperit, intr-un loc cald ferit de curent. Dupa ce-si dubleaza volumul, rupem mici bucatele din aluat si le rulam pe planul de lucru pana obtinem grisine lungi si subtiri.
  • Ungem fiecare grisina cu o pensula inmuiata in apa calduta, apoi le pudram abundent cu praf de ceapa deshidratata si boia sau cu fulgi de chili si oregano sau cu putina sare grunjoasa. Puteti combina condimentele din reteta cum doriti dumneavostra sau puteti alege altele: mac, susan, maghiran, usturoi deshidratat etc.

Grisine crocante cu gris - preparare aluat

  • Asezam grisinele de post in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 15-20 minute.

Grisine crocante cu gris detaliu

Cum facem grisine de post cu drojdie proaspata

Daca doriti sa folositi drojdie proaspata, pentru ingredientele din reteta, aveti nevoie de 12 g. Frecati drojdia proaspata cu un sfert de lingurita de zahar, apoi o amestecati cu apa calduta (gramajul specificat in reteta) si o adaugati peste mixul de faina si gris.

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Grisine crocante cu gris
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

56 Comentarii

  1. Laura, arata senzational, mi-ai facut o pofta…! Trebuie neaparat sa le incerc, cred ca sunt incredibil de crocante si aromate! Iti multumesc ca ne-ai impartasit reteta!

  2. Arata de mare belea !
    Ca toate celelalte retete ale tale : la superlativ totul !

  3. voi incerca reteta ,multumesc pentru postare,o zi frumoasa

  4. Sunt o minunatie! De-abia astept sa incerc reteta. Oricum am mare incredere, deoarece toate retetele care le-am incercat de pe acest site mi-au iesit. Si am incercat multe… Sunteti o adevarata sursa de inspiratie! Va pup si va imbratisez, o cititoare fidela. 🙂

  5. Laura Frunza

    Arata minunat, subscriu la ce a spus Oana, toate retetele tale ies 100% 🙂 Abia astept sa le incerc si eu in week-end.
    P.S. Am uitat sa iti spun, am vazut revista Femeia de noiembrie, arata splendid toate retetele de acolo si abia astept sa le testez.

  6. Uleiul se adauga si el deodata cu apa?
    Ca-l vad in poza in castron :-))

    • Alice iubita, multu mult ca mi-ai atras atentia.
      Simteam eu ca am omis ceva si chiar daca am citit si recitit atent reteta, nu mi-a sarit uleiul in ochi.:)))))

  7. Carmencita

    Arata excelent si chiar cred ca sunt o gustare sanatoasa si un inlocuitor pt cipsuri.

    • Carmencita, ma bucur tare mult ca iti plac!! Sunt intr-adevar tare gustoase!
      Pup!!

  8. Mmmm…desi e tarziu, as rontzai cateva grisine d-astea! Si cu un iaurtel alaturi! Ah, parca le si simt crocante troznind printre dintzi! :))) Dar daca stau mai bine sa ma gandesc, nu as rontzai cateva, ci ca un shoricel le-as papa pe toate! :))) Pup dulce!

    • :))))) Andreea scumpa, eu in soricel m-am transformat imediat dupa ce le-am scos din cuptor. Noroc ca mi-am amintit la timp ca trebuie sa ii opresc si lui Cris ca altfel le papam pe toate!!:))))
      Pup cu mare drag!
      P.S Sunt bune cu iaurt??? Nu am incercat niciodata sa le pap in formula asta.

  9. Licuta Marin

    Sunt minunate!!!Imi plac mult rontaielile!Pup!

  10. Eu acum le-am scos din cuptor.Foarte gustoase.Apa am folosit cam 150 ml.Am uitat sarea.Am pus-o numai cand intideam grisinele.

    • Alice, scumpa mea, tare ma bucur ca ti-au placut!! Grisul pe care l-am folosit eu e ffffff finut si din cauza aluatul asta mi-a inghitit mai putintica apa. Mersiluc mult ca mi-ai zis ca tu ai pus mai multa.
      Puuuuup!!!!

  11. De vis sunt pozele !! parca ar fi 3D !!! mai ca le vad cum imi fac cu ochiul prin ecran sa le ating!! Le voi pregati si eu !! musai !! pupici

    • Antonina, scumpa mea, tare ma bucur ca-ti plac pozutele!! Tare ma chinui aici sa le fac pentru ca stam intr-un apartament cu extrem de putina lumina si cu niste geamuri micute asa ca m-am apucat sa improvizez foarte mult ca sa imi iasa cum trebuie cat de cat. Puuuuup cu mare drag!!! <3

  12. Buna, Laura!
    De cand ai pus poza pe facebook asteptam aceasta reteta! Am si eu o intrebare, doua de fapt: cat timp rezista grisinele si cum le pot pastra mai bine? Eu vreau sa le fac pentru surioara mea mai mare, care tine post, dar le voi face maine si nu cred ca am cum sa i le dau pana joi/vineri. Mersi anticipat si felicitari pentru inca o reteta buna-buna!
    Te pup!

    • Cristina iubita, grea intrebare mi-ai pus pentru ca la noi se papa imediat! :)) Daca le faci doar cu o zi inainte, le poti pune intr-o cutie de metal sau un borcan, inchise ermetic.
      Mie mi-au ramas vreo 3 si a doua zi si le-am lasat in bucatarie, neacoperite cu nimic si erau excelente dar pt mai multa siguranta, pune-le in borcan sau cutie.
      Puuuup cu drag!!
      P.S Evita sa le pui in punga pentru ca se inmoaie.

  13. Intotdeauna ai fost o sursa de inspiratie pentru mine,pup si multumesc.:*:*
    P.S. :)) merg foarte bine cu un pahar de bere.

  14. Iubita nu se vede deloc ca te chinui !! Sunt atat de naturale si pline de viata, caldura, incadrate perfect, incat zici ca te-ai nascut sa faci pozutze !!! Si nu fac complimente de complezenta!! Sunt adorabile !! esti o sursa de inspiratie ! Pupici multi !!

    • Anto iubita mea, multu mult de tot ca-ti plac pozutele mele. Crede-ma ca ma cam chinui aici. Zilele trecute am facut o mancarica de pui cu masline si m-am urcat pe un scaun ca sa fac poze de sus. Logic ca tocmai in momentele alea a inceput lumea sa iasa din restaurantul de vis-à-vis si cum eram cu geamul deschis, mi-au aruncat niste priviri foarte nedumerite.:))))) Abia astept sa ma intorc in Italia!!
      Puuuup iubita!!!

  15. cat de bine arata , am sa incerc si eu reteta

    • Naty scumpa, ma bucur tare ca iti plac.
      Daca le incerci te astept sa imi spui cate ai rontait!!:))))

  16. o idee minunata de post ,de crontaneli ,am sa ma tin sa le fac,am scris deja reteta pe o foaie si mi-o pun in bucatarie,o zi buna

  17. Am salvat reteta, abia astept s-o incerc! Ti-am spus ca eu si la grisinele cu masline am pus gris foarte fin in loc de faina de grau dur si au iesit farte bune si crocante, imi inchipui ca nici astea nu-s mai prejos!

  18. catkitchen

    la asemenea poze am ramas fara cuvinte , felicitari !!!

  19. Draga Laura azi m-am trezit cu o pofta nebuna de painica de casa asa ca o sa fac painica cu masline care e super si noi o adoram 🙂 si daca tot sunt la capitolul aluat o sa fac si 2 porti de grisine :D, fetele mele cum au vazut poza pe net deja saliveaza si ma trimit la bucatarie :D.
    Felicitari pentru retete.

    • Mirabela, iubita, tare ma bucur ca iti plac retetele mele!!
      Pup cu mare drag pe tine si pe fetitele tale scumpe!!

  20. Adriana M

    Big like, din nou! Abia astept sa se trezeasca Maria (fiica-mea), sigur or sa ii placa. Am uitat sa le ung, insa oricum le faceam simple, sa poate sa le rontaie si ea. Salutari din partea intregii familii 🙂

    • Adriana, scumpa, ma bucur tare mult ca le-ai incercat.
      Sper mult ca i-au placut fetitei tale!!
      Un pupic de la mine pentru ea si un altul pentru tine!

  21. este o reteta interesanta…o voi incerca…..produc grissine de 17 ani…..o zi minunata

  22. Sunt delicioase, acum le-am scos din cuptor! Oricum esti maestra in bucatarie, am incercat 5 retete de pe blogul tau si toate au iesit ca la carte! Multumim ca…existi si imparti! 🙂

  23. azi am facut aceste minunate grisine, defapt chiar acum le pap:P au iesit super delicioase!!!! imi plac la nebunie.

  24. Buna, Laura! Sunt geniale grisinele! Multumesc mult pentru reteta!

  25. alina chirita

    am facut aceste minunate grisine si au iesit super bune….dar au iesit cam putine:d data viitoare dublez compozitia. retetele tale sunt super bune

  26. Acum le-am facut, a treia tava e inca in cuptor si sunt incredibil de bune! Pe unele le-am facut prea subtiri si au iesit un fel de sticksuri, dar sunt deosebit de bune! Multumesc!

  27. Le-am facut. Foarte foarte bune !!!!

  28. Buna laura…sunt minunate grisinele!

  29. Laura, nu merge sa fac o foaie din aluat si sa tăi fasii subtiri în loc sa rup bucatele pe care sa le rulez? La mine timpul e f.scump 🙂

  30. Se poate face din faina inttegrala?

    • Nu le-am incercat pana acum cu faina integrala, dar teoretic ar trebui sa iasa. Daca le incerci asa, o sa ai nevoie de cca 25-50 ml apa in plus.

  31. Sunt foarte bune mai ales acum în post. Mulțumim pentru aceste rețete.

  32. Daniela D

    E super reteta! Grisinele au un gust grozav! Le ador ?

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.