Supa cu taitei de cartofi si tarhon

25 comentarii

De astazi am reintrat in mica mea bucatarie, de care mi-a fost foarte foarte dor, si am pregatit o supa minunata cu taitei de cartofi si tarhon. Electrocasnicele de bucatarie si in special robotii de bucatarie ne fac intotdeauna viata mai usoara asa ca va sfatuiesc sa folositi un robot pentru a obtine niste taitei frumosi si egali.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi galbeni
  • 2 l supa vegetala
  • 2 galbenusuri mari
  • 1 pahar de lapte ( 125 ml)
  • 1-2 lingurite tarhon ( depinde cat de mult va place aroma lui)
  • sare

Punem supa vegetala la fiert ( daca nu o aveti gata facuta , dizolvati 1-2 linguri de vegeta bio sau facuta in casa in 2 l de apa  si puneti-o pe foc).

Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mare sau folosim un robot de bucatarie ca sa obtinem taitei frumosi,

Adaugam taiteii in supa care fierbe, adaugam sare si tarhon dupa gust si acoperim cu capac,

fierbem supa la foc mic cca 15 minute. In momentul in care taiteii sunt fierti, stingem focul.

Separat, amestecam doua galbenusuri maricele de ou cu 1 pahar de lapte ( daca doriti un gust mai decis puteti inlocui o parte din lapte cu smantana). Adaugam 1 polonic de supa peste amestecul de ou si lapte si apoi punem acest amestec in oala cu supa,

Servim supa calda cu crutoane sau simpla. Este delicioasa!

Pofta buna!!

25 Comentarii

  1. Alexandra

    pare gustoasă…

  2. Licuta Marin

    Ce bunatate!!! Imi place aroma tarhonului! Pupici si o seara minunata sa ai!

    • Licuta scumpa mea, mami mereu pune tarhon in supa sau ciorba de cartofi. Tare mult iubesc tarhonul si sufar ca nu il am aici proaspat. :(((
      Pup!!

  3. Filip Mihaela Diamar bucataria galbena

    Arata bine,sigur este gustoasa.Te pup!

  4. Trebuie sa incerc si eu aceasta supa, arata minunat si mi-ai facut o pooofta!

    • Claudia scumpa, ma bucur ca-ti place!! Eu ador supa de cartofi cu tarhon.
      Puuuuuuuuuup si sa-mi zici daca ti-a placut!!

    • He he, am incercat-o si a iesit tare gustoasa! sigur o voi mai face 😉
      mersi

    • Claudia draga mea, tare ma bucur ca ti-a placut!!
      Pup cu drga si sa-ti fie de bine!!

  5. sunt fan supe , deci clar as incerca si aceasta reteta , pare delicioasa!!!!

  6. ce tare…acum aud de supa cu taitei de cartofi…chiar buna ideea…o sa fac ! da’ cum nu m-am gandit pana acum…faceam morcovul , ceapa , etc…cartoafele nooo…

  7. Coco, mie tare mult imi place sa rad cartofii.
    Pup cu drag si ma bucur ca-ti place ideea!

  8. O sa incerc si eu supa,ma incanta tarhonul! In tara mama ta il are proaspat?

  9. Bailesteanu Felicia Carmen

    O idee foarte buna !
    O sa incerc cat de curand aceasta supa , trebuie sa ma aprovizionez cu tarhon 🙂

  10. Mmmmm, o bunatate de supa !!! si eu o prepar dar in loc de tarhon pe care nu prea il suport pun telina, se potriveste de minune la supa de cartofi.

  11. Tarhonul ma imbie de fiecare data! Subscriu la delicioasa!! Bine ai revenit Laura!! pupici cu drag!!

    • Bine te-am regasit Antonina draga mea!! pup si eu cu mare drag si ma bucur ca-ti place supica!

  12. Foarte interesanta ideea cu acesti taietei de cartofi. Dar ce vase frumoase ai !!! Le-ai cumparat din Italia ? Sunt superbe !!

    Cristina

    • Cristina draga mea, sunt luate de acasa de la mami a mea. Pup cu mare drag!!

  13. draga Laura,iti urmaresc blogul zilnic,efectiv nu ma satur sa-ti admir retetele.Esti o gospodina desavarsita!!Pana acum nu ti-am scris,dar as vrea sa te intreb unde gasesti tarhon in Italia si sub ce denumire??si eu locuiesc in Italia(milano),imi plac mult ciorbele si supele si imi lipsesc mult verdeturile de acasa…sa nu vorbim de leustean,care e unic.Te pup si iti doresc un an nou plin de realizari si multa sanatate tie si familiei.Nu comentez de regula aici dar sa stii ca sint zilnic cu ochii pe tine!!

    • Nela, draga mea, iti multumesc mult pentru cuvintele tale. Ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele. Draga mea, din pacate, tarhonul nu se gaseste in Italia. Aici se numeste santoreggia si desi il vad mentionat in anumite retete din diverse reviste, nu l-am gasit niciodata in comert. Leusteanul ( levistico in italiana) ar trebui sa se gaseasca in zonele muntoase. Deci tu ai sanse sa il gasesti la tine. Mergi la un vivaio si intreaba acolo daca nu cumva au. Eu mi-am adus din tara dar la pliculet si nu sunt ultra incantata de aroma. La anul vreau sa imi aduc seminte din tara si sa la plantez.
      Pup cu drag si sper sa le gasesti!!

  14. draga Laura, spune-mi te rog, dupa ce dai cartofii prin robot, mai clatesti cu apa taieteii de cartofi sau ii pui asa in supa? iti multumesc, mihaela

  15. E prima dată când aud de tăieței de cartofi și aș vrea să încerc. Supa vegetală o faci în prealabil (Cum? ) … nu aș vrea să o fac cu vegeta și nu am nici de casă. Mersi! Te pup!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.