Supa cu taitei de cartofi si tarhon


De astazi am reintrat in mica mea bucatarie, de care mi-a fost foarte foarte dor, si am pregatit o supa minunata cu taitei de cartofi si tarhon. Electrocasnicele de bucatarie si in special robotii de bucatarie ne fac intotdeauna viata mai usoara asa ca va sfatuiesc sa folositi un robot pentru a obtine niste taitei frumosi si egali.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi galbeni
  • 2 l supa vegetala
  • 2 galbenusuri mari
  • 1 pahar de lapte ( 125 ml)
  • 1-2 lingurite tarhon ( depinde cat de mult va place aroma lui)
  • sare

Punem supa vegetala la fiert ( daca nu o aveti gata facuta , dizolvati 1-2 linguri de vegeta bio sau facuta in casa in 2 l de apa  si puneti-o pe foc).

Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mare sau folosim un robot de bucatarie ca sa obtinem taitei frumosi,

Adaugam taiteii in supa care fierbe, adaugam sare si tarhon dupa gust si acoperim cu capac,

fierbem supa la foc mic cca 15 minute. In momentul in care taiteii sunt fierti, stingem focul.

Separat, amestecam doua galbenusuri maricele de ou cu 1 pahar de lapte ( daca doriti un gust mai decis puteti inlocui o parte din lapte cu smantana). Adaugam 1 polonic de supa peste amestecul de ou si lapte si apoi punem acest amestec in oala cu supa,

Servim supa calda cu crutoane sau simpla. Este delicioasa!

Pofta buna!!

Print Friendly, PDF & Email

25 comentarii la “Supa cu taitei de cartofi si tarhon

    • Laura spune:

      Licuta scumpa mea, mami mereu pune tarhon in supa sau ciorba de cartofi. Tare mult iubesc tarhonul si sufar ca nu il am aici proaspat. :(((
      Pup!!

  1. coco spune:

    ce tare…acum aud de supa cu taitei de cartofi…chiar buna ideea…o sa fac ! da’ cum nu m-am gandit pana acum…faceam morcovul , ceapa , etc…cartoafele nooo…

  2. Bailesteanu Felicia Carmen spune:

    O idee foarte buna !
    O sa incerc cat de curand aceasta supa , trebuie sa ma aprovizionez cu tarhon 🙂

  3. Geta spune:

    Mmmmm, o bunatate de supa !!! si eu o prepar dar in loc de tarhon pe care nu prea il suport pun telina, se potriveste de minune la supa de cartofi.

  4. Cristina spune:

    Foarte interesanta ideea cu acesti taietei de cartofi. Dar ce vase frumoase ai !!! Le-ai cumparat din Italia ? Sunt superbe !!

    Cristina

  5. nela spune:

    draga Laura,iti urmaresc blogul zilnic,efectiv nu ma satur sa-ti admir retetele.Esti o gospodina desavarsita!!Pana acum nu ti-am scris,dar as vrea sa te intreb unde gasesti tarhon in Italia si sub ce denumire??si eu locuiesc in Italia(milano),imi plac mult ciorbele si supele si imi lipsesc mult verdeturile de acasa…sa nu vorbim de leustean,care e unic.Te pup si iti doresc un an nou plin de realizari si multa sanatate tie si familiei.Nu comentez de regula aici dar sa stii ca sint zilnic cu ochii pe tine!!

    • Laura spune:

      Nela, draga mea, iti multumesc mult pentru cuvintele tale. Ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele. Draga mea, din pacate, tarhonul nu se gaseste in Italia. Aici se numeste santoreggia si desi il vad mentionat in anumite retete din diverse reviste, nu l-am gasit niciodata in comert. Leusteanul ( levistico in italiana) ar trebui sa se gaseasca in zonele muntoase. Deci tu ai sanse sa il gasesti la tine. Mergi la un vivaio si intreaba acolo daca nu cumva au. Eu mi-am adus din tara dar la pliculet si nu sunt ultra incantata de aroma. La anul vreau sa imi aduc seminte din tara si sa la plantez.
      Pup cu drag si sper sa le gasesti!!

  6. mihaela spune:

    draga Laura, spune-mi te rog, dupa ce dai cartofii prin robot, mai clatesti cu apa taieteii de cartofi sau ii pui asa in supa? iti multumesc, mihaela

  7. Cristina spune:

    E prima dată când aud de tăieței de cartofi și aș vrea să încerc. Supa vegetală o faci în prealabil (Cum? ) … nu aș vrea să o fac cu vegeta și nu am nici de casă. Mersi! Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor