Pariziene cu Fondant de Mere

92 comentarii

Retete culinare de aluaturi dulci – Pariziene cu fondant de mere

Pariziene cu fondant de mere - detaliu
Pariziene cu fondant de mere, cornuri pufoase umplut cu crema de mere

Delicioasele Pariziene cu fondant de mere nu se fac deloc complicat si sunt excelente pentru micul dejun. Fondantul de mere este de fapt o crema de mere care seamana la consistenta cu crema de vanilie. E mai dens si se comporta foarte bine la cuptor, iar in combinatie cu aluatul pufos al parizienelor, este absolut delicioasa. Daca sunteti amatori de aluaturi pufoase si parfumate, va invit sa incercati aceasta reteta de pariziene.

Ingrediente – Fondant de Mere pentru pariziene

  • 200 g mere curatate si taiate cubulete
  • 2 oua medii
  • 20 g zahar
  • 60 ml smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • 15 g amidon de cartofi sau porumb
  • 60 g unt
  • 100 ml apa

Mod de preparare – Fondant de mere

  • Punem merele taiate cubulete pe foc impreuna cu zaharul si le caramelizam.
  • Adaugam 100 ml apa si lasam pe foc pana ce merele au absorbit toata apa.
Pariziene cu fondant de mere preparare fondant
  • Pasam merele pana le reducem in piure. Eu le-am pasat partial, pentru ca-mi place sa simt textura marului.
  • Separat topim untul si cand s-a racit adaugam smantana, ouale, vanilia, amidonul si mixam pana la omogenizare.
  • Adaugam piureul de mere si punem crema obtinuta pe foc pana se ingroasa (atentie trebuie amestecat tot timpul).
Pariziene cu fondant de mere - fondant preparare
  • Daca vreti ca crema sa fie foarte fina, pasati foarte bine merele.
  • Lasam crema sa se raceasca.

Ingrediente – Pariziene cu fondant de mere

  • 500 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 70 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • sare (un varf de cutit)
  • 1 galbenus+2 linguri lapte

Mod de preparare aluat Pariziene cu fondant de mere

  • Eu am facut aluatul la masina de paine. Am pus intai laptele usor incalzit apoi oul, untul, zaharul, faina si drojdia la sfarsit. Am actionat masina de paine pe programul pentru framantare si dospire care dureaza 2 ore.
Pariziene cu fondant de mere preparare aluat
  • Dupa 2 ore, impartim aluatul in 7 bilute. Intindem prima biluta in forma de dreptunghi si cu muchia unui cutit trasam o liniuta la jumatate.
Pariziene cu fondant de mere preparare pariziene
  • Pe o parte punem fondantul, iar pe cealalta o taiem fasiute.
Pariziene cu fondant de mere - aluat umplut
  • Inchidem crema aducand partea superioara un pic peste ea si apoi formam un rulou cu fasiutele si presam capetele.
Pariziene cu fondant de mere - aluat umplut in tava
  • Le asezam pe toate intr-o tava tapetata doar cu hartie de copt si lasam 45 minute pana isi dubleaza volumul. 
  • Preincalzim cuptorul la 200°C, ungem parizienele cu un  galbenus de ou amestecat cu 1-2 linguri de lapte si coaja portocala si le presaram niste mac sau fulgi de migdala pe deasupra.
Pariziene cu fondant de mere dospite in tava
  • Coacem parizienele cu fondant de mere, in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 10-15 minute.
Pariziene cu fondant de mere detaliu final
  • Timpul de coacere este pt cuptoarele electrice, pentru cele pe gaz poate varia intre 15-30 minute.

Pariziene cu fondant de mere detaliu pufos

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pariziene cu fondant de mere
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 50 Review(s)

92 Comentarii

  1. Marcela S.

    Arata super delicioase! O sa le incerc si eu. Cel mai rau e ca la noi nu se gaseste drojdie proaspata, numai uscata.Dar sper sa iasa si asa!

  2. Suuper arata! Nu pot sa le fac ca nu am masina de paine :((

  3. Acu ma pun sa le fac!va fi cu umplutura combinata!sa vedem ce va iesi!defapt cu ce am acasa,ca sa nu mai ies!voi reveni sa-ti spun cum au iesit!

  4. Da uite ca le-am terminat!au iesit super faine!am facut umplutura din ce am avut prin casa!alta data voi pune numai 15o lapte si le voi imparti in 16 sau 18 bucati!a iesit un aluat super!si voi incerca si umplutura acare sa nu fie dulce!si asta saptamina viitoare!oricum mersi pt.idee!si pt.toate retetele de la tine!miei toate imi trag cu ochiu!iar daca nu-mi place o umplutura o schimba mariana!te imbratisez cu drag!

  5. Draga Marcela mii de scuze ca raspund asa tarziu dar doar azi am vazut mesajul.Sigur ca poti folosi si drojdie uscata,rezultatul va fi acelasi.Te pup si inca o data mii de scuze..

  6. Te pup draga Edith si mii de scuze si tie ca raspun atat de tarziu(azi mi-am setat instiintarea prin email asa ca de-acum o sa stiu cand am mesaje).Le poti face chiar daca nu ai masina de paine(eu am avut o droaie de treburi in ultimul timp si de-asta am folosit-o).
    Freci drojdia cu un pic de lapte caldut si zahar si trantesti peste faina.Framanti un picut si adaugi oul,laptele si zaharul ramas, untul moale si iar framanti pana prinde forma aluatul.Lasi pana isi dubleaza volumul si le modelezi.Te pupic!!!

  7. Te pup Mariana si ma bucur mult ca ti-au placut.Neaparat sa incerci si crema de mere pentru ca e delicioasa.Iti multumesc ca-ti plac retetele!!

  8. Ceau!poate voi face mai incolo si cu mere!dar am atitea sa fac!!!!!!!miar trebui cred ziua sa fie de 48 ore!azi desi e duminica am fost sa-mi cumpar ce nu aveam!am uitat sa iau mac!da miine il iau!imi place sa am de toate acasa!si ieri am facut o crema combuinata daca aveam acasa multe cele!si desi am o sapt.incarcata tot voi gati ceva nou!vreau de la tine urgent sa fac franzela umpluta,care se va numi LAURA,si multe altele care se vor numi Laura!sper ca n-ai nimic inpotriva!pa,pa si o saptamina reusita si linistita!

  9. Buna Laura, de cand zic ca fac parizienele tale, dar mereu am putin timp la dispozitie 🙁
    Am si eu o mica intrebare, ce ai facut cu oualele de la fondantul de mere? ca vad ca nu zici ce faci cu ele, sau nu am citit eu bine, imi cer scuze

    Multumesc frumos, o zi buna in continuare!

  10. Alizel am editat reteta. Te rog mult sa ma scuzi ca am omis sa spun ce fac cu ouale dar m-am grabit. Am tot vrut s-o editez dar m-am luat cu treaba si am uitat. Multumesc mult ca mi-ai atras atentia.Te pup si poate mai vorbim si noi ca nu mai stiu nimic de tine…Esti in tara? Te pup draga mea!!!

  11. Draga laura le-am facut si eu ! pun poze mai tarziu sa vezi cum arata , super bune mai ales umplutura ! Acum vad la tine ca ai mai pus ceva in ea , stafide sau fructe confiate ? … Mi-au iesit foarte bune… nu le-am lasat atat la dospit ca nu prea am avut timp dar au crescut ca nebunele :)). Sincer mi se par cam mari asa ca am facut 5 mari care erau cat o franzeluta :))si apoi am facut mai mici … sigur le repet ! Aluatul a fost bun si a doua zi moale si pufos. Multumesc mult pentru reteta !

  12. Superbe ti-au iesit Amalia draga dar nici nu ma asteptam la altceva din partea ta!! te pup si multumesc ca le-ai incercat!!

  13. Auleo ce nebunie sunt! Si enorm, data viitoare le fac mai micute, ca mananca patru din ele. Foarte bune, si intr-adevar nu sunt complicat de facut. Eu am umplut jumate cu branza de vaci (in chip de branzoaice) si alea au fost nemaipomenite. O intrebare totusi: mie nu mi s-au copt in 10 minute, ci in 15-17, desi le-am pus la 400F (cam pe acolo erau cele 200C). cuptorul tau e cu gaz, ca al meu e electric, poate de acolo diferenta?

  14. Vai tu Laura draga cat ma bucur ca ti-au placut. u cand le-am facut prima data zau ca m-am speriat de cat de mult au crescut. Semanau mai degraba cu niste painici decat cu parizene!! Hihi!!Dar ulterior le-am refacut mai mititele si tare fain aratau. Si eu tot cuptor electric aveam unde am stat in Italia. Era un Ariston si cocea extraordinar de bine. Eu zic ca timpul de coacere variaza de la cuptor la cuptor iar la cele pe gaz dueaza chiar mai multisor cred. Te pupic si o sa reeedtiz timpul de coacere din reteta. Il pun intre 10-15 minute. Te pupic draga mea si multumesc ca ai incercat reteta!!

  15. Am mai facut o tura ieri (da, la o zi diferenta de prima). Azi am adus si la serviciu. Reteta ta face furori in America. Nu ma mir la cat e de grozava. Ai un blog minunat si niste retete super-super.

  16. Sunt gata sa ma avant la facut pariziene. Deja ma inmoi toata cand ma gandesc la ele.
    O singura intrebare as avea, daca se poate. Nu am cu ce masura 15 gr de amidon si nu-mi dau seama cam cat o fi. Aproximativ: o lingura, doua, cu varf, fara…? La restul ingredientelor stiu din obisnuinta sau pot aproxima, dar amidon folosesc rar si nu am idee.
    Merci!
    Numai bunatati faci! 🙂

  17. Draga Monica iarta-ma ca raspund abia azi dar deja am inceput sa strang bagajele ca mai avem putin si plecam. Draga mea 15 gr amidon insemna o lingura rasa. Te pup si abia astept sa imi spui cum ti s-au parut!!

  18. Vai Laura draga mea cat esti de draguta!! Tare ma bucur ca iti place asa mult reteta asta si crede-ma ca abia astept sa am cuptor ca sa o refac si eu. Te pup si sa va fie de bine tuturor!!!

  19. Parizienele au fost SUPER!
    Cu siguranta voi repeta minunea 🙂 Moi, pufoase si cu multa crema. Mai trebuie altceva?!
    Multumesc pentru reteta.

  20. Pai chiar nu mai trebuie altceva Monica draga mea!!! Tare pofta mi-ai facut cu descrierea ta. De luni bune nu am mai gustat un aluat facut in casa si astept cu nerabdare sa am cuptor ca sa le mai fac si eu!!! Te pup si iti multumesc ca le-ai incercat!!

  21. Arata absolut minunat, saptamana asta le fac si eu, cand prind putin timp liber,mersi de reteta, te pup.

  22. Te pup Vicky draga si sunt sigura ca or sa-ti placa. Uite chiar o sa le refac si eu zilele astea ca tare pofta am sa-mi infig mainile in aluat.

  23. Am ajuns si eu sa fac minunatele pariziene, reteta am luat-o de la Amalia, tinand cont ca, originala e de la tine, vreau sa-ti spun ca a fost o minunatie care s-a topit cat ai clipi:))Zilele acestea o voi repeta in portie dubla sa pot sa-i multumesc pe toti!! Imi pare rau nu am posibilitate sa le pozez, dar au fost grozave si la aspect si la gust, mai ales gustul!!!Inca odata iti multumesc ptr retetele grozave care le postezi:))!Am si incercat multe si mi-au iesit grozave, i-am dat adresa blog-ului tau si nepoatei mele, care e la fel de incantata ca si mine. Multe pupicuri, Geta

  24. ciao.am pregatit si eu acest aluat impreuna cu cel de corneti,sunt la crescut.sper sa nu am dificultati.o intrebare:umpluturile,ca si cantitate bastano,ca nu ne place sa fie saracacioas.grazie

  25. Cris tare mi-e ca am ajuns prea tarziu sa iti raspund. Mie umplutura mi-a ajuns dar daca le vrei mai pline poti dubla cantitatile. Te pup!!

  26. au iesit super bune.dar vreau sa le repet si nu am drojdie proaspata.cata drojdie uscata ar trebui sa pun.grazie .

  27. Draga mea ,Laura …astazi am facut si eu aceste minunate Pariziene ,au iesit super bune si aspectuase.Te felicit si-ti multumesc pentru ca imparti cu noi aceste retete delicioase.Te pupic!

  28. Cris draga mea imi cer scuze ca raspund atat de tarziu. Poti folosi 7 grame de drojdie uscata. Te pupic!!

  29. Raluca draga eu iti multumesc ca le-ai incercat si ma bucur mult ca ti-au placut!! Te pupic cu mare drag!!

  30. Anonymous

    arata delicios, o sa fac si eu

  31. Anonymous

    CORINA: vaiiiiiiiiii, cate retete delicioase, iti multumim ca existi si ne impartasesti din experienta ta, in mod sigur de sarbatori ma voi inspira de aici pt prajituri.sunt minunate si delicioase

  32. cum se zice in ardeal: sa-ti dea dumnezo sanatate!!! am facut si eu astea si numa n-am murit de cat de bune sunt. a trebuit sa fac a 2a tura chiar in ziua urmatoare!! mersi mult, laura! (le-am postat si eu, desi sunt tare noua si ma indoiesc ca citeste cineva, si am pus link spre tine.)
    multe bunatati in 2010, te pup!

  33. LA MULTI ANI!! sa aveti un an cu mlta sanatate! .. si o stafida mica.. in ultima foto, nu?:)acum sunt la crescut parizienele..:)multumiri

  34. Laura ce minunatie!!! Avand pofta ce ceva dulce si pufos langa o cana de lapte am incercat aseara reteta ta de pariziene si mi-au iesit 7 pariziene super-delicioase, pufoase, si bineinteles ca baietii au suflat in ele sa sa raceasca mai repede sa le poata manca:) Cu toate ca nu am masina de paine si am folosit drojdie praf au iesit atat de bine incat voi face sambata din nou. Te sarut cu mare drag!

  35. Roz_bonbon

    Laurici, am facut aceste pariziene, insa le-am umplut cu cioco. Au iesit o minunatie. Iti multumesc de reteta! Te pupic cu mare drag!

  36. Azi toata ziu am poposit pe pagina ta….e ata de frumos, prezentarea si mai ales retetele, mi-am notat o multime pe cre sa le incerc….sunt asa de incantata incat nici nu mai am cuvinte…totul e armonie , caldura, perfectiune….de fapt asta e…emana caldura unui camin fericit…iti multumesc, pentru bucuria pe care mi-ai transmis-o…se spune ca cine se aseamana se aduna…asa e
    maine o sa incerc parizienele… un weekend superb! Cu mult drag Rodica

  37. Rodica mea draga, iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale!!
    Te pupic cu mare drag si te mai astept pe la mine.

  38. Anonymous

    buna sunt crina sunt de doua ore pe pagina ta si nu ma pot hotara ce dulce bun sa fac pt baietii mei sunt o minunatie de retete am sa incerc mai multe multumesc mult ca nu ai tinut in secret aceste retete eu locuiesc in sapnia de 9 ani si imi place sa simt miros de prajituri,cornulete si tot ce tine de romania sarbatori fericite tie si familiei tale

  39. Asa vrea sa te intreb daca intind o foaie si tai dupa aceea dreptunghiuri are ceva, adica sa nu mai fac bilute si dupa aceea sa le intind cu sucitorul?Ai niste retete extraordinare!!!!

  40. Cristina scumpa, categoric se poate intinde foaie direct fara sa mai faci bilute. E o idee excelenta si sigur se economiseste tare mult timp.
    Pup cu drag!!

  41. am facut si eu aseara 8 bucati. sunt foarte pufoase. de un an de zile de cand te 'urmaresc' am facut multeeeee retete de ale tale( prajituri si aluaturi)si preferatele mele si ale sotului la categoria aluaturi sunt rotocol cu mac, korvapusti si cornetti. pot zice ca le am repetat de nenumarate ori.
    sotul zice
    saru-mana pentru masa,
    c-a fost buna si gustoasa.
    duminica placuta.

  42. Sa va fie de bine, Lucia draga!!
    Pup cu mare drag si multumesc ca ti-au placut retetele incercate!!

  43. Tigara electronica

    Am incercat si eu reteta, va multumesc pentru articol. A iesit minunat!

  44. foarte bune aceste pariziene, le-am facut ieri si s-au terminat imediat. multumesc pt reteta!

  45. Magdalena

    Inca o reteta probata si repetata. Se minuna toata lumea care le-a vazut, de forma interesanta pe care o au cand sunt coapte. eu le-am facut mai micute si verisoara mea le zice viespii 🙂 am incercat fondantul de mere dar am facut si cu o pasta scazuta de mere rase pe razatoare si calite in unt, cu zahar si scortisoara si mi-a placut mai mult. Pot sa spun, draga Laura, ca toate retetele tale pe care le-am probat mi-au iesit f bine si sunt absolut incantata.

  46. Buna draga Laura! am facut aseara aceste minunatii si au iesit spectacol!!! Super pufoase si super aromate, nu am cuvinte. Am inebunit toti vecinii cu parfumul lor :). Iti multumesc pentru retetele tale, care tin sa precizez sunt foarte bune, si cred ca esti printre singurele gospodine care dau reteta exacta, la cantitati ma refer. Tot ce am facut de pe blogul tau mi-a iesit super! Te pup si o zi placuta de Mos Nicolae iti doresc!

  47. Buna ziua

    O reteta divina, imi amintesc de cornurile copilariei mele.

    Multumesc pt inca a reteta extraordinara.

    multumesc pt acest martisor inmiresmat.

  48. am gasit reteta pe culinar, le-am executat: un adevarat deliciu!
    multumesc si aici pentru reteta!

  49. Georgiana

    Parizienele sunt în topul preferințelor băiețelului meu și nici nu mai țin minte de câte ori le-am făcut, la fel și cornetti! Mulțumesc din suflet pt. rețete și sper să nu te superi că te-am trecut în listuța mea!

  50. draga Laura pot sa inlocuiesc amidonul cu faian/.multumesc .

  51. Buna Laura,
    Am incercat de curind reteta de pariziene. Crema mi-a placut foarte mult in schimb as avea o intrebare in legatura cu aluatul: eu am intins aluatul cu sucitoru si cind l-am scos din cuptor a iesit destul de tare. Oare din cauza c l-am facut cu sucitoru? in poza l-ai intins cu mina?. Care e secretul aluatului pufos? Foarte bine arata parizienele in poza. Multumesc pentru raspuns. O zi placuta iti doresc.

    • Bianca, draga mea, si eu am intins aluatul cu facaletul. Daca nu ti-au iesit pufoase inseamna ca ai depasit un pic timpul de coacere. le-ai lasat mai mult la cuptor? Fiind un aluat foarte aerisit, timpul de coacere este foarte scurt si nu trebuie depasit pentru ca altfel ies tari.
      O alta posibiliate ar fi calitatea drojdiei. Aluatul a dospit frumos? Daca da, atunci problema a fost timpul de coacere prea lung.
      Pup cu mare drag si astept raspunsul tau ca sa-mi dau seama mai bine ce s-a intamplat.

  52. As mai avea inca o intrebare : in reteta scrie ca se preincalzeste cuptorul la 2oo de gradesi se lasa 10-15 minute. Eu am un cuptor electric unde temperatura maxima este de 250 grade. Daca las aluatul 15 minute la 200 de grade nu se arde? sau nu se coace deasupra aluatul si inauntru sa fie necopt? probabil ca temp. maxima e in functie de cuptorul respectiv.
    Da-mi voie sa-ti spun ca dintre toate site-urile culinare vizitate al tau e cel mai reusit din toate punctule de vedere. Mai ales pozele sunt mortale.
    Multumesc pentru raspuns. o zi placuta iti doresc

    • Bianca, draga mea, sigur nu se ard dar daca doresti, le poti coace la 180°C pentru cca 20 minute.
      Te pupic cu mare drag si iti multumesc pentru aprecieri!!

  53. le-am incercat si eu,sunt foarte explicite retele,nu ai cum sa gresesti.Au iesit foarte bine,pentru sot un adevarat deliciu.Iti multumesc !

  54. Buna Laura,
    Am incercat si eu reteta. Au iesit absolut DIVINE. Atit de pufoase sunt iar crema e bestiala. Multumesc frumos ptr. reteta. O seara frumoasa iti doresc.

  55. Cristina's World

    Eu le-am umplut cu budinca de vanilie 🙂
    Laura, sarut mana pentru reteta! :*
    Hai sa vezi cum mi-au iesit mie:

  56. Rocsy Ciobanu

    Senzationale..Imi lasa apa in gura…

  57. vai laura ce faine sant!!! le incerc si eu de post

  58. …incerc sa le fac chiar acum…insa auatul mi se pare destul de moale,lipicios…mai adaug faina dupa ce creste?…sau las 1jumate ora , mai framant putin adaugand faina si las iAR la crescut?…

    • Draga mea, numai daca este foarte foarte lipicios, mai poti adauga 1-2 linguri cu faina. Daca e doar putin lipicios, lasa-l sa dospeasca si o sa vezi ca dupa ce a dospit, aluatul pierde umezeala si devine elastic. Pup si sa-mi spui cum au iesit!

  59. …im cer scuze pt greseli…m-am grabit…numai bine si o seara minunata…

  60. Multumesc Laura,pt raspuns…ai avut dreptate,aluatul dupa dospire a fost numai bun pt intins(…ma cam speriasem si cat pe ce sa-l stric ,adaugand faina)…iar cornurile au iesit minunate…atat ca aspect ,dar mai ales ca gust..ai un blog minunat …si multumesc pt ceea ce ne inveti …numai bine si noapte buna…

  61. cate oua trebuie sa pun la aluat,mi se pare mie sau nu specifici,daca mi-ai raspunde mi-ai face o mare favoare,as vrea sa fac reteta cat de curand.multumesc

    • Draga mea, in aluat se pune 1 ou mediu. De curand a fot editata reteta si se pare ca mi-a scapat sa specific oul. Multumesc ca mi-ai atras atentia!
      Te pup si spor la bucatarit!

  62. multumesc pt ca mi-ai raspuns,atunci cred ca nu mai am scuze,trebuie sa ma pun pe treaba.o sa revin cu comentul despre cum mi-au venit!!!

  63. Delicioase,soțul deja mi-a mâncat 2 calde.maine băiatul meu si-a prenotat unul pt la școala.poate îmi mai rămâne si mie unul așa mi-l gust in liniște mâine lângă o cafea.o sa mai încerc si alte retete

  64. LAURAAAA!!! Asemenea aluat… ziceai ca sunt cumparate de la magazinul de patiserie :)Citind comentariile m-am decis sa le fac mai micute, am facut cam 15 bucati, perfecte!

    O intrebare insa: eu parca le-as vrea o idee mai dulci. Ma gandesc ca daca pun mai mult zahar se cam schimba ecuatia… mai ies asa pufoase si bune?! Ce sa sfatuiesti?

  65. Draga Laura,de ceva timp te urmaresc cu interes,ai retete minunate insā astazi am nevoie de ajutorul tau 🙂 Am incercat parizienele cu tot felul de creme,sunt minunate…cand sa le incerc cu fondant am intâmpinat o problema…a iesit ca o crema tāiatā…asa trebuia sau am tinut-o prea mult pe foc??iti multumesc,te pup

  66. Buna Laura, vreau sa fac azi reteta ta de pariziene, insa as dori sa te intreb la cuptorul tau electric ce fel de treapta ai folosit?cea cu cocacere deasupra si dedesubt?sau numai deasupra?Vreau sa evit sa le ard, in ultimul timp ma pricep de minune:)

    • Draga Oana, imi cer scuze pentru raspunsul intarziat. Am fost plecata in vacanta pana ieri.
      Eu le coc pe treapta a treia, cu caldura de jos si de sus.
      Te pup!

  67. Pt ca nu aveam timp pt crema dar nici nu mai aveam rabdare sa astept, am facut aceste cornuri, insa umplute cu rahat. Sunt absolut senzationale!! Atat de pufoase si daaa, au crescut atat de mult!:)) Cat de curand, o sa incerc si varianta cu fondant . Sunt convinsa ca vor fi spectaculoase. Multumesc, Laura.

    • Sa iti fie de bine, draga mea! Abia astept sa-mi spui cum au iesit cele cu fondant.
      Te pup!

  68. Ceau Laura. Vreau sa iti spun ca am triunfar cu reteta aceasta. Mi su iesit foarte bune. Eu am pus si stafide in umplutura. Sunt geniale . multumim mult pentru reteta.?

  69. Exceptionale!!!Cele mai bune cornuri…minunate si a doua zi!!!Multumesc pentru reteta!!!

  70. Multumesc din suflet Laura!
    Este o desfatare sa citesti , sa vezi si sa probezi retetele tale!!!

  71. Le-am făcut si eu. Sunt perfecte! S-au mâncat rapid! Mulțumesc pentru rețetă, doamna Laura!

  72. Buna Laura.Am facut fondantul de mere.Cred ca mi s-a taiat crema.O mai pot repara?

  73. Am probat şi eu această rețetă. Sunt extrem de bune!
    Ai putea să îmi spui cam cât timp se pot păstra proaspete? Stau fragede 4-5 zile?

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.