Gogosele pufoase cu mere


Gogosi rapide cu mere in aluat, reteta cu praf de copt

gogosele pufoase cu mere detaliu

Gogosele pufoase cu mere, reteta rapida cu praf de copt, gata in 15 minute. Retete gogosi cu lingura simple, pufoase, cu mar ras in aluat, ingrediente si mod de preparare.

Gogoselele pufoase cu mar ras sunt preferatele mele. Nu le fac des, dar si cand le fac, cu greu ma pot abtine sa nu le mananc pe toate. Aluatul de gososi se face foarte repede, amestecam ingredientele, le prajim si le mancam. Nimic mai simplu, nu-i asa? Pentru ca este un aluat cu praf de copt, nu trebuie sa il lasam sa dospeasca. Aceste gogosi cu mere se fac cu lingura, important este ca uleiul sa fie foarte bine incins.

In copilarie era dulcele cel mai popular din bucataria bunicii mele. Daca ne era pofta de ceva dulce, ieftin si rapid, bunica ne facea aceste gogosele cu lingura, cu mar ras in aluat. Pudrate cu zahar vanilat, mancate usor caldute, erau o nebunie.

Pentru ca am pus doar 50 g de zahar in aluat, gogosile nu ies foarte dulci, dar dupa ce le pudram cu zahar, sunt perfecte, au un gust perfect echilibrat.

›› Daca sunteti fani gogosi rapide, incercati si reteta de gogosi rasucite fara drojdie.

Gogosele pufoase cu mere rase – Ingrediente (cca 15 gogosi)

  • 250 g faina
  • 100 ml apa
  • 2 oua mici sau 1 ou mare
  • 25 ml ulei
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • 50 g zahar
  • 4 g praf de copt
  • un varf cutit sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat gogosile

Gogosi cu mar ras in aluat – Preparare pas cu pas

  • Punem intr-un vas ouale, apa, uleiul, coaja rasa de lamaie, zaharul si sarea si amestecam pana la omogenizare.

gogosele preparare

  • Amestecam faina si praful de copt, le cernem direct in mixul lichid si amestecam.

gogosele cu mere aluat

  • Curatam marul si il radem pe razatoarea cu gauri medii.

Eu am avut un mar mare, am obtinut 150 g de mar ras, dar puteti sa puneti pana la 180 g de mar ras.

  • Punem imediat marul ras in vas, nu il stoarcem, si amestecam pana il inglobam perfect in aluat.

gogosele cu mere aluat

  • Punem uleiul intr-o cratita adanca, eu am folosit cca 700 ml ulei de arahide, dar este bun si cel de floarea soarelui.

Pentru prajit folosesc mereu uleiul de arahide pentru ca are un punct de ardere inalt. Uleiul se arunca dupa ce terminam de prajit gogoselele, nu il refolosim.

  • Cand uleiul este incins, luam cu lingura aluatul si il punem in cratita.
  • Prajim gogosile cate 2-3 minute, la foc mediu, sau pana cand sunt aurii pe ambele parti.

gogosele pufoase cu mere prajire

  • Scoatem gogosile cu mar pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si, dupa ce s-au racit putin, le pudram cu zahar vanilat.

gogosele pufoase cu mere prajire

  • Le gustam cu pofta! Sunt atat de pufoase!

gogosele detaliu

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Gogosele pufoase cu mere
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor