Pui crocant la cuptor

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Retete culinare Mancare – Pui crocant la cuptor

Pui crocant  la cuptor - detaliu final

Puiul crocant la cuptor, condimentat din belsug si putin picant, mi-a placut intotdeauna chiar daca, asa cum v-am mai spus, prefer alte tipuri de carne in locul celei de pui. Saptamana trecuta am cumparat un pui foarte frumos, de tara, pe care l-am transformat intr-un minunat pui crocant la cuptor. Reteta este simpla si delicioasa. L-am servit cu mujdei de usturoi si cu foarte multa pofta.

Ingrediente – Pui crocant la cuptor

  • 1 pui (1 kg)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri vin alb demisec
  • 3 catei de usturoi
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 2-3 frunze salvie
  • 2-3 ardei uscati picanti
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 cana apa
  • sare grunjoasa
  • sare afumata (optional)
  • 4-5 boabe piper

Mod de preparare 

  • Spalam puiul si il stergem cu hartie absorbanta de bucatarie.
  • Punem uleiul, vinul, acele de rozmarin, boiaua, ardeii picanti curatati de samburi, cateii de usturoi curatati, frunzele de salvie, piperul si sarea grunjoasa (sarea de himalaya este exceptionala) intr-un mojar. Cu ajutorul pistilului si cu multa rabdare, transformam mixul de condimente intr-o pasta.
  • Ungem puiul pe dinauntru si pe dinafara cu pasta obtinuta.
  • Punem puiul intr-un vas, il acoperim cu folie alimentara de plastic si il lasam in frigider pentru 30-45 de minute.
  • Legam pulpele puiului cu putina sfoara de bucatarie. Asezam puiul cu pieptul pe gratarul cuptorului iar sub gratar punem tava de cuptor in care adaugam 1 cana cu apa si 2-3 lingurite cu sare afumata.
  • Introducem gratarul si tava in cuptorul preincalzit la 180°C si coacem puiul pe partea cu pieptul pentru 20 minute, dupa care il intoarcem pe spate si il coacem inca 30-40 de minute.
  • Din cand in cand, il ungem cu o pensula cu lichidul format in tava de sub gratarul pe care se afla puiul.
  • Ca sa ne dam seama daca puiul este facut, il intepam cu o scobitoare. Daca lichidul care iese din pui este transparent, atunci puiul este facut.
  • Servim puiul crocant, cu mujdei de usturoi si multa pofta!!

Pui crocant  la cuptor

Pofta buna!!

Sumar
Voteaza reteta
Nume Reteta:
Pui crocant la cuptor
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
4.5 Based on 8 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Sam

    Ce reteta interesanta – multumesc mult!

    Daca fac numai pulpe, cite minute / ce temperaturi / ce adaptari sugerati?

    Multumesc!

  2. Luminita

    Buna Laura!
    Am facut si eu reteta ta insa nu cu puiul intreg ci doar cu pulpe. A iesit foarte buna si asa.
    Oare pasta respectiva se poate folosi si pentru gratarul cu jar in aer liber?

    • Laura

      Luminita, draga mea, ma bucur mult ca ti-au placut!
      Sigur ca se poate folosi si pentru gratarul cu jar. Daca pasta este prea groasa, subtiaz-o cu cateva linguri de apa sau vin alb.
      Daca vrei ca pasta sa nu se arda, incearca sa ungi puiul pe sub piele. In felul acesta va fi si mai gustos.
      Pup cu drag!

  3. Bia

    Asa ceva ‘pazesc’ acum, dand tarcoale cuptorului. Mi-au ‘scapat’ insa cu vreo 3 chilli uscati mai mult decat sugerai tu. Multumim pentru o noua reteta geniala venita intr-un moment din acela ….’da’ noi ce mai mancam astazi?!’

    • Laura

      Sa-ti fie de bine, draga Bia! Sper tare mult sa-ti fi placut puiul preparat astfel.
      Pup cu drag1

    • Laura

      Anca, mi-e teama ca nu inteleg la ce te referi. Flacara, la cuptoarele pe gaz, este de obicei in partea de jos a cuptorului.

    • Laura

      Cosmin, tare ma bucur ca iti place puiul meu.
      Intr-adevar, este foarte parfumat si teribil de gustos.
      O zi excelenta iti doresc!

  4. Timea

    Minunat! Ce mult imi place crusta aceea, as infuleca si eu acum la cat imi e de foame :))

    • Laura

      Timea, scumpa, tare mult ma bucur ca-ti place!
      Crusta aia crocanta face toti banii. Bunaaa foc!
      Pup cu drag!

    • Laura

      Pupici, draga mea!! Sa imi spui cum ti-a iesit daca-l incerci!
      O zi minunata sa ai si tu!

  5. Sabrina

    Arata foarte bine, Laura… si amestecul cu care l-ai uns suna perfect. O sa incerc si eu reteta asta!

    • Laura

      Buburuza, draga mea, pup dulce! Ma bucur ca-ti plac pozutele si reteta!

  6. Ramona Alina

    Puiul rãmâne favoritul meu, am avut o perioadã când si dacã mâncam afarã era tot…pui :))
    Dacã e pregãtit la cuptor, raman cu pieptul si trebuie sa inventez ceva sa il re-utilizez, ce propuneri ai? pup

    • Laura

      Ramona, scumpa, din pacate eu nu pot spune ca il iubesc foarte foarte mult. Dintre toate tipurile de carne, carnea de pui si cea de curcan sunt cel mai putin iubite de mine. Ador vanatul, carnea de vita si carnea de oaie, dar de la o vreme am inceput sa gatesc mai des pui iar in varianta asta este o nebunie.
      Pup cu drag!!

    • Laura

      Poliana, scumpa, ma bucur mult ca-ti place puiutul!
      Pupicei cu drag!

    • Laura

      Costea, si daca ar fi in stare sa ne si sature doar privindu-le…ce bine ar fi!
      Weekend minunat sa ai!

    • Laura

      Tania, draga mea, peste 90% din retete au si poze in pasi, dar am si retete pe care nu am apucat sa le fotografiez in timpul prepararii, din pacate. Dar cand o sa le refac, o sa pun si pozute in pasi.
      Pup cu drag!

  7. andreea

    draga Laura, o sa incerc si aceasta reteta. eu team descoperit doar de cateva saptamani, dar deja am pregatit cateva retete de la tine. au iesit f bune, chiar daca eu sunt o incepatoare intr ale bucatariei. spor la treaba si numia bine.

    • Laura

      Andreea, draga mea, tare mult ma bucur ca ti-au placut retetele incercate pana acum.
      Te pupic cu drag si te mai astept sa incerci si alte retetute!

  8. Anca

    buna Laura, am o intrebare. Puiul de casa se gateste cu succes la cuptor? nu trebuie fiert in prealabil? eu cresc pui dar nu am gatit la cuptor pana acum de teama ca ar iesi uscat, sec sau ca ar dura prea mult coacerea lui. Merci!

    • Laura

      Anca, draga mea, sigur ca da! Puiul de casa este divin preparat in acest fel si nu trebuie sa-l fierbi inainte.
      Carnea puiului de casa este un pic mai dura si asta din cauza ca puii sunt crescuti in aer liber, unde au spatiu sa se miste.
      Prefer de o mie de ori mai mult o carne de pui cu o textura un pic mai dura, decat un pui chinuit in boxe cu carnea pastoasa si infundat cu chimicale.
      Carnea “adevarata” de pui, nu trebuie, in nici un caz, sa fie moale moale ci sa o simti in momentul in care o mesteci.
      Pup cu drag!!

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


7 + = 16

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.