Mucenici moldovenesti

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Retete culinare – Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti - detaliu

Acum vreo doua ore mi-am amintit brusc ca astazi este Sarbatoarea Mucenicilor. Este primul an in care uit si sper sa fie singura data cand se intampla asa ceva. Anii trecuti am facut mucenici muntenesti, fierti si cu multa multa nuca, dar anul asta am zis sa incerc mucenicii moldovenesti si mi-a parut bine ca i-am facut pentru ca sunt atat de pufosi si de parfumati!

Va propun o reteta de mucenici moldovenesti simpla si foarte rapida, fara timpi interminabili de asteptat pe langa aluat. Aluatul mucenicilor moldovenesti este de post,  numai ca din graba si fara sa-mi dau seama, i-am uns cu galbenus cu putin lapte, deci mucenicii mei nu mai sunt de post.

Ingrediente – Mucenici moldovenesti (8-9 mucenici)

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata/7 g drojdie uscata
  • 70 g ulei
  • 5 linguri rase de zahar
  • 260 ml lapte de soia/lapte/apa
  • 1 varf sare
  • coaja portocala
  • nuca
  • miere

Mod de preparare – Mucenici moldovenesti

  • Punem faina intr-un vas, iar in centrul ei adaugam drojdia dizolvata in laptele sau apa calduta, uleiul, zaharul si coaja de portocala.
  • Framantam pana prinde consistenta dupa care adaugam un varf de cutit de sare si framanatam pana obtinem o biluta elastica.
  • Formam snururi lungi si nu foarte subtiri de aluat din care formam ulterior mucenici in forma de 8. Le lasam la crescut 1 ora dupa care le pensulam cu putina apa calduta sau lapte de soia.

Mucenici moldovenesti - preparare

  • Coacem mucenicii in cuptorul preincalzit la 180°C,  pentru 15-20 minute.

Mucenici moldovenesti

  • Punem mierea pe foc 1-2 minute, pana devine mai lichida un pic.
  • Pensulam mucenicii moldovenesti calzi cu mierea calda, ii pudram cu nuca din belsug si ii servim. Sunt divin de pufosi!

Mucenici moldovenesti- sectiune

Sumar
Voteaza reteta
Nume Reteta:
Mucenici moldovenesti
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
3.5 Based on 36 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Anonymous

    Hmmm…ce apetisanti arata..numai buni de mancat dimineata cu lapte la micul dejun…
    …..auzi, dar..cele 44 de pahare unde sunt????

    • beatrice

      Ce chestie.. cand am primit alerta de la newsletter in care aveam trecuti si mucenicii, asta faceam.. ambele retete de la tine, fac si muncenici muntenesti si pe cei moldovenesti ( am facut si anul trecut din cei moldovenesti, au iesit pufosi ca i-am facut cu lapte, acum ii fac de post, insa cred ca vor iesi buni).
      La multi ani cu ocazia zilei femeii!

  2. Laura

    :)))) Alea 44 de pahare mai pe seara un pic. Mucenicii sunt o nebunie. Pufosi foc si , vorba ta, ideali langa o cana cu lapte.

  3. El recetario de Falina

    Laura imi ploua in gura…in seara asta ma apuc de ei imediat ce adorm copiii… Arata demential de bine si sigur ffff gustosi…te pupic dulce si multumim mult de reteta…

  4. Mihaela

    Arata nemaipomenit!!! Am facut si eu dupa o alta reteta dar parca nu mi-au iesit asa pufosi :( eu am lasat aluatul la crescut 1h si apoi am format mucenicii pe care i-am lasat la crescut 1h. La tine vad ca nu mai lasi aluatul la crescut, mai rapida reteta :) o s-o incerc si eu candva ca postul e lung :D

    pupici!

  5. Elena Toma

    Cu apa sunt sigura ca nu ies la fel, o sa incerc si eu anul viitor cu lapte de soia. N-am mai probat la aluaturi pana acum, dar cred ca este cazul sa-l folosesc. Mucenicii astia arata grozav si cred ca deja au fost pe acolo si cele 44 de pahare, ca sa nu fie singurei mucenicii. La noi se imparteau celor care nu puteau sa faca, impartind cu ei si semnificatia credintei…

  6. Anonymous

    Ies foarte buni si cu apa..doar i-am facut eu aseara:) S-a mancat jumatate de tava deja; diseara mai fac una. Mersi mult de reteta, Laura!
    Gabi

  7. Anca Oprea

    Tocmai i-am scos din cuptor si i-am uns / "pudrat" cu nuca. F.F.F. pufosi si mari si buni. Multumim pentru reteta. Pupici :).

  8. Andreea

    Si eu aproape am uitat, dar am facut repede reteta ta si-au iesit tare buni. Te pup! Hilda

  9. Iasi

    Ce bine arata in prima poza. Ma duc sa-mi cumpar niste colaci polonezi ca aia seamana cu mucenici nostri.

  10. Sidy

    Pufosi si aromati….o minunatie !
    Cred ca sunt cei mai frumosi mucenici !
    Felicitari Laura.

  11. marifra79

    MA che meraviglia!Assolutamente splendidi! Un abbraccio e un buonissimo fine settimana

  12. Anonymous

    Crezi ca as putea sa folosesc aluatul pentru a face niste gogosi de post?
    Multumesc!

  13. Laura

    Vali scumpa mea, i-am vazut la tine pe blog si au iesit o minunatie!! ma bucur tare mult ca ti-au placut!
    Pup!

  14. Laura

    Mihaela, eu nu ii mai las la crescut pentru ca e o reteta rapida pentru cei aflati in criza de timp. Ies tare pufosi si buni foc. Pup si sper sa iti placa daca ii incerci!

  15. Laura

    Elena draga mea, tare ma bucur ca-ti plac. Au fost si cele 44 paharute dar de laptic pentru ca nici eu si nici Cristi, nu ne atingem de alcool. Eu sunt alergica si Cris numai cand aude cuvantul alcool, stramba din nas. Singurul alcool pe care-l consum este vinul alb din mancare.:)))
    Pup cu mare mare drag!!

  16. Laura

    Anca draga mea, ma bucur muuult ca ti-au placut!!
    Pup cu mare drag si multumesc ca i-ai incercat!

  17. Anonymous

    Laura, am facut mucenicii astazi la pranz. Este ora 16.00 si au mai ramas doar trei. I-am facut mai tarziu pt ca am gasit reteta mai tarziu. Sunt superbi, toata lumea i-a laudat.

    Multumesc de reteta! Felicitari si succes in tot ceea ce faci.

    Ana

  18. El recetario de Falina

    Laura ti-am spus prin Facebook cat de buni sunt dar am sa las si aici comentariu…
    Sunt super pufosi si foarte buni… daca cineva incearca reteta poate sa aiba toata increderea ca nu o sa dee gres sa o incerce.. am sa fac si in seara asta pentru maine la munca…O sa fie a treia oara cand ii fac deja in 2 zile i-am facut de doua ori … cat de buni sunt…
    Te pupic dulce si multumesc de reteta…

  19. liana

    Foarte mult ne-au placut, si i-am facut de post, cu apa deci in loc de lapte. uleiul l-ai masurat in grame, asa cum scrie pe lista de ingrediente? eu am pus 70 gr = 100 ml si apa doar 230 ml, m-am temut sa nu iasa prea moale aluatul. daca zici ca merge cum ai scris tu, a doua oara asa fac – pentru ca va urma in curand a doua oara :), jumatatea mea cerea inainte sa temrinam prima tura!

    • Laura

      Liana, draga mea, imi cer scuze pentru raspunsul intarziat. Tare mult ma bucur ca ti-au placut. Draga mea, desi stiu ca unitatea de masura pentru volum este litrul, eu m-am obisnuit de ani de zile sa cantaresc lichidele in grame. Nu ma impac absolut deloc cu cana gradata pentru ca nu mi se pare foarte exacta asa ca acum cativa ani am inceput sa fac conversia si dupa ce am cantarit initial cu cana gradata in ml, am cantarit apoi pe cantar in grame si am trecut in retete lichidele in grame.
      E cam ciudat, stiu, dar garantez ca toate retetele unde vei intalni lichidele in grame, iti vor iesi cu siguranta.
      Puuup cu mare drag!!!

  20. dana

    laura vreau sa fac aceasta reteta te rog sa-mi raspunzi uleiul si laptele le masor in grame sau in ml ?

    • Laura

      Dana, draga mea, mii de scuze ca am intarziat cu raspunsul. Este vorba de 260 gr lapte de soia pe care le cantaresti pe acelasi cantar pe care cantaresti ingredientele solide ( faina, zahar, etc).
      Pup cu mare mare drag si spor la mucenici!!

  21. dana

    Felicitari Laura,ai un blog minunat,sursa mea de inspiratie;iti multumesc ca mi-ai raspuns.

  22. Amalia

    Buna Laura,
    eu nu am facut niciodata mucenici, dar poti sa imi zici si mie aproximativ cam cita miere intra la reteta ta? vreau sa ma asigur ca am destula, avind in vedere, ca va trebui sa ii fac joi noapte….. :) Multumesc mult!

    • Laura

      Amalia, draga mea, intra cam 3-4 linguri pline de miere. Nu trebuie decat sa le ungi putin cu miere astfel incat nuca sa se lipeasca de mucenici.
      Pup dulce!!

  23. CAMELIA

    Stimata doamna desi nu sunt bucatareasa cofetaria si bucataria ma pasioneaza si ma relaxeaza .Fiica mea Andreea mi-a dat citeva dintre retetele minunate pe care le faceti.Marturisesc ca sunt grozave dar eu vreau mai mult , adica vreau sa va rog sa-mi trimiteti blogul sau o alta oportunitate de a vedea retete noi .Intimplarea face ca si eu sa am probleme cu masurile dar o sa inerc sa fac conversia . Multumesc anticipat

    • Lara¬

      Camelia, iti raspund eu, daca tot sunt pe aici.
      Daca te uiti sus, in dreapta paginii, o sa vezi “Categorii Retete” si dedesubt -Aluaturi dulci, Aluaturi sarate, Aperitive etc. Dai click pe ce te intereseaza. Sunt acolo cateva sute de retete superbe ale Laurei. Daca vrei sa faci conversia din grame in ounces incearca aici http://www.metric-conversions.org/weight/grams-to-ounces.htm
      Good luck baking : )

    • Laura

      Lara, draga mea, iti multumesc tare tare mult pentru raspuns!!
      Pup dulce!

    • Laura

      Camelia, draga mea, va multumesc ca va place blogul meu.
      Din pacate, nu va pot trimite blogul dar va puteti abona la newsletter. In partea stanga de sus, langa numele meu, Laura Adamache, veti vedea o serie de butoane. Printre ele se afla si “Abonati-va”. Dati click pe el si veti vedea o pagina unde trebuie sa introduceti adresa de email. Dupa aceea, veti primi un email pe care trebuie sa il confirmati.
      Dupa acesti pasi, veti primi in casuta dumneavostra de email, notificari privind retetele noi de pe blog.
      Nu veti primi reteta completa ci doar o notificare. Din mailul primit veti putea intra pe blog ca sa vedeti ultima reteta.

  24. Cristina

    Laura draga…ajutor…maine fiind sarbatoarea mucenicilor am facut de azi mucenicii pentru a nu ii coace maine…dar am o mica problema, cand sa ii bag in cupot s-a luat curentul..:((vroiam sa iti scriu inainte sa mi se termine si bateria la laptop…cat pot sa ii las asa??…acum au vreo 10 minute de cand s-a luat..nu o sa pateasca nimic???sper sa nu trebuiasca sa ii arunc…:((((
    P.S. LA MULTI ANI DE 8 MARTIE!!!!

    • Laura

      Cristina, draga mea, ii mai poti lasa cca jumatate de ora dar daca nu se da drumul la curent, baga-i la frigider. Acopera tava cu o alta tava sau cu o folie de aluminiu dar sa ai grija sa nu atinga suprafata deloc.
      Cand se da drumul la curent, scoate-i din frigider si lasa-i pe masa din bucatarie cca 30 minute ca sa se reactiveze dospirea apoi ii bagi in cuptor si ii coci.
      Daca deja sunt prea crescuti acum, baga-i deja la frigider.
      Pup si sa imi spui cum au iesit!!

  25. Cristina

    Laura iti multumesc frumos pentru rapiditatea cu care mi-ai raspuns si pentru informatii.Esti o persoana minunata.. au iesit nemaipomenit….super pufosi si ff aromati….o minunatie…:))) (am fost un pic stresata dar s-a rezolvat cu bine datorita tie…acum stiu ce trebuie sa fac dak mai patesc:))) Te pup!!

  26. popescu cristina

    buna laura, tocmai am facut reteta ta, este nemaipomenita
    abia astept sa ii mananc maine!

    as vrea sa te intreb daca as putea sa fac din aluat (de post) niste cornetti cu gem, crezi ca merge?

    multumesc,
    succes in continuare si iti multumim pentru retete

    • Laura

      Cristina, draga mea, ma bucur tare mult ca ti-au placut!
      Sigur ca poti folosi acest aluat pentru cornetti cu gem.
      Pup cu drag!!

    • popescu cristina

      draga laura,
      am testat acest aluat nemaipomenit de post.
      am facut niste corentti si au iesit minunat,
      i-am umplut cu gem de piersici cu nuca si scortisoara si au fost deliciosi!

      multumim pentru reteta!

    • Laura

      Cu mult drag, Cristina, draga mea!!
      Ma bucur atat de mult ca ti-au placut!

  27. mada yo

    Buna Laura!
    Aseara am pregatit mucenicii dupa reteta ta. Au iesit extraordinari! Sunt pufosi si gustosi!
    Maine mai fac o tura..se cere! :))
    Multumim tare mult pt toate retetele postate!
    PS: nu este prima reteta de pe blogul tau pe care o incerc..sunt deosebite!
    Mult succes in continuare…asteptam si alte retete!
    Pupici :*

    • Laura

      Mada, ma bucur tare tare mult ca ti-au placut!!
      Pup dulce si iti multumesc ca iti plac retetele mele!!

  28. gabriela_sv

    Buna Laura, am vrut neaparat sa-ti multumesc pentru aceasta reteta, este SUPER…de obicei ii faceam dintr-un aluat pt cozonac dar acum i-am facut de post. In acest moment am in cuptor a treia tava de sfintisori(mucenici). Am gustat deja din ei…si de la gustat bineinteles am ajuns la mancat in toata regula…ca aproape nu ma mai pot opri, atat de buni, pufosi si aromati sunt.
    Iti doresc sa ai parte de o zi minunata…asa ca si tine.pupici

    • Laura

      Gabriela, draga mea, tare mult ma bucur ca ti-au placut!! Si eu am tot “gustat” din ei cand i-am facut ultima data. Si de cat de profund i-am gustat, a mai trebuit sa fac o portie.:))
      Pup cu mult drag!!

  29. Lara¬

    Laura, sunt excelenti, te pup! Multumesc mult pentru reteta, sunt foarte usor de facut! Superb iese aluatul, am mai framantat o tura imediat, trebuia din start sa fac portie dubla :) Spune-mi te rog la ce ar mai merge aluatul asta, e o placere sa-l faci! Cozonac, poate?

    • Laura

      Lara, draga mea, tare ma bucur ca ti-au placut. Sigur ca poti folosi aluatul la cozonac, cuiburi de viespe, briose, etc. Este perfect pentru orice dulce de post care include drojdie.
      Pup cu drag!

  30. diana

    Laura, am incercat si eu in acest an aceasta reteta, abia astept sa-i scot din rola, sper sa fie buni intrucit nu am pus in gr laptele si uleiul dar in ml. Iti spun mai tirziu cum au iesit. Multumesc mult de reteta!!!!

    • Laura

      Diana, draga mea, ma bucur tare mult ca i-ai incercat! Astept sa-mi spui cum au iesit!
      Pup dulce!

  31. Ionela

    Minunati, Laura! Eu anul trecut si anul asta am facut mucenici insiropati si abia ieri am dat peste reteta ta, iar azi am executat-o! Marturisesc ca m-am indoit ca vor creste la inceput, dar cum eu nu prea ma pricep la aluaturi, am avut surpiza ca au crescut in toata tava. Cred ca secretul acestui aluat e uleiul, nu-i asa? Multumesc mult de reteta si te asigur ca dupa ea voi face de acum mucenici!

    • Laura

      Ionela, draga mea, tare mult ma bucur ca ti-au placut. Nu neaparat uleiul este ingredientul cheie pentru acesti mucenici ci gramajul tuturor ingredientelor. Daca am folosi mai multa faina decat in reteta sau mai mult ulei sau drojdie sau zahar, cu siguranta nu ar mai iesi atat de pufosi.
      Pup cu mare drag!!

  32. daniela

    Buna Laura,
    intotdeauna am avut teama de aluaturi din cauza drojdiei si crescultul aluatului… Ma impac cel mai bine cu praful de copt. E mult mai simplu…
    Scuza-mi te rog, ignoranta, dar care ar fi drojdia proaspata si care ar fi cea uscata?
    Eu folosisem in trecut in retele esuate drojdie la cubulet.
    Tare as vrea sa incerc si eu sa fac reteta asta de mucenici desi iti spun sincer ca mi-e teama iar sa nu fiu nevoita sa arunc aluatul pentru ca nu-mi creste…

    • Laura

      Daniela, draga mea, te inteleg perfect. Si eu am avut probleme cu drojdia la primele aluaturi incercate si mi-era tare teama de ele. Pe parcurs am inteles ca nu drojdia era de vina ci modul in care o foloseam.
      Ca sa nu mai ai probleme cu drojdia proapata, asigura-te ca nu o combini niciodata cu apa sau lapte fierbinte. Lichidul trebuie sa fie caldut, ca la soare. Daca e prea fierbinte “omoara” drojdia si aluatul nu mai creste. Niciodata sa nu lasi sa intre in contact drojdia si sarea pentru ca sarea ingreuneaza procesul de dospire.
      Drojdia uscata se gaseste la pliculet de 7 gr si este produsa de Dr. Oetker.
      http://www.mic.ro/index.php?route=product/product&product_id=881
      Drojdia uscata nu se dizolva niciodata in lichid ci se amesteca cu faina.
      Pup cu drag si spor la aluaturi!!

  33. daniela

    Laura,
    iti multumesc pentru raspuns, dar acum sunt putin in dilema pentru ca nu stiu cu care reteta sa incep sa-mi inving teama…
    Par toate atat de bune incat cu cat citesc nu stiu de care sa ma apuc.
    Ma poti sfatui cu care sa incep mai intai?
    Felicitari pentru modul in care descrii retetele, sunt foarte clar explicate.

    • Laura

      Daniela, draga mea, iti recomand urmatoarea reteta pentru inceput:
      http://www.lauraadamache.ro/2009/01/nodini.html
      Este foarte simpla si delicioasa.
      Pup cu drag!!

  34. mary

    buna Laura !deja am facut aluatul….ca noua ne plac mucenicii si daca nu-i sarbatoarea lor :)) sper sa-mi iasa …revin cu impresia !

  35. Dimitriu Gabriel

    Buna ziua,am incercat si aceasta reteta, aveti perfecta dreptate, respectand gramajele ies nemaipomeniti de pufosi si deliciosi. Multumesc pentru sfaturi, pe viitor voi incerca cu placere si alte retete.

  36. andra

    Pe regim dukan cum ii pregatim?
    Mersi

    Felicitari pentru site este cel mai tare.Dulciurile dukan le am facut pe toate si au iesit delicisoase.

  37. Mariana_Iasi

    Laura draga,
    Fac mucenici de cativa anisori buni dar nu am facut niciodata dupa o astfel de reteta. Este ceva intre aluatul de cozonac (din care nu vrea sotul meu) si cel simplu de paine. Te asigur ca in acest an din astia voi face si sper sa nu ma dezamageasca cum nu m-au dezamagit nici celelalte retete pe care le-am mai incercat de pe site-ul tau.
    Sa ai un 8 martie de vis si sa-ti dea Dumnezeu tot ce e mai bun si mai frumos. Sa ne traiesti.
    Cu mare drag,
    Mariana – Iasi

  38. crys

    Draga Laura, iti multumesc pentru reteta.De abia astept sa o incerc si sunt sigura ca va iesi minunata ca de fiecare data:) Avand bebe mic mic, ma axez pe retetele rapide ca sa nu fiu nevoita sa renunt la marea mea placere,gatitul. Te rog muult sa-mi spui cat ar insemna in ml 260gr lapte? Nu am timp sa caut un convertor si tocmai ma pregatesc sa pun in aplicare reteta ta:* mercy mult

  39. AndraC

    Laura, aluatul de mucenici merge framantat si la masina de paine? De Craciun am facut cozonaci dupa reteta ta la masinuta de paine si au iesit deliciosi!

    Merci,

    Andra

    • Laura

      Andra, sigur ca se poate framanta la masina de paine! Ma bucur mult ca ti-au placut cozonaceii.

  40. Georgiana

    Acum am terminat coca, i-am lasat la crescut !! Arata foarte bine !! In sfarsit am scapat de vechea reteta care imi lua jumatate de zi… Eu o sa ii insiropez.. Multumesc pentru reteta ! Este prima data cand scriu aici, desi “v-am furat ” o multime se retete cu care mi-am incantat sotul.. Multa sanatate si La multi ani pentru maine !

  41. Romina

    Laura,ai putea,sa-mi spui in ml ce cantitate de ulei si lapte se folosesc?Din pacate,nu am un cantar de bucatarie si trebuie sa ma folosesc de cana gradata.Multumesc

  42. Cristina

    Draga Laura vreau sa inerc reteta ta de mucenici anul acesta, dar am o intrebare daca laptele de soia poate fi inlocuit cu lapte condensat? ( stiu ca laptele condensat face aluatul mai pufos). Astept raspunsul tau.
    O primavara frumoasa si un 8 Martie fericit!

  43. Sandra

    Buna Laura,
    Sa ai o zi minunata si La multi ani de 8 Martie!
    Acum am facut reteta de mucenici si sunt la crescut. Fac multe retete de-ale tale, si spun cu mana pe inima ca toate, dar toate mi-au iesit spectacular (asa cum le descrii in blogul tau). Dupa ce se coc si daca am timp, o sa postez niste poze ca sa vada lumea ca esti adevarata!

  44. Sandra

    Si, asa cum am promis, am revenit. AU IESIT DEMENTIALI!!!
    Nu stiu cum sa postez poze, dar daca o sa-mi spui cum, o s-o fac.
    Te pup si multumesc pentru blog-ul tau care ma ajuta enorm in bucatarie.

  45. Ionela

    Fantastici, m-am tinut de cuvant si anul asta i-am facut in portie dubla! Mii de multumiri!

  46. Anda

    Draga Laura, te rog din suflet sa-mi raspunzi, cum folosesc drojdia uscata???!!!! Pentru acești sfintisori minunati, drojdia uscata o amestec cu faina si las cam 15 minute sa facă reacție, sau amestec drojdia cu laptele cald???!! Nu stiu cum sa folosesc aceasta drojdia, aici unde locuiesc eu, nu am alta drojdie. Multumesc !

    • Laura

      Draga mea, drojdia uscata se amesteca direct cu faina, apoi se adauga restul ingredientelor, apa/laptele calduta (mare atentie sa nu fie fierbinte, uleiul, zaharul, aromele, etc. Framanti si lasi la dospit.
      Te pup! Sa imi spui cum au iesit!

  47. Elena

    Buna Laura! la ingrediente am vazut ca scrie 260 ml de lapte…ai masurat in ml sau in grame? stiu ca este diferenta intre ml si gr, si mi se pare ciudat cand vad ml, trecuti in grame…

  48. Cristina

    Astazi planuiesc sa ii fac si eu,Este prima oara cand fac mucenici cu toate ca imi plac foarte mult.Daca imi vor iesi o sa impartasesc reteta si pe blogul meu cu felicitari pentru tine desigur.Imi place blogul tau foarte mult,am gatit dupa el in trecut ,pana sa imi fac blogul meu cand am inceput sa ma mai joc cu ingredientele,sa mai testez,sa inlocuiesc anumite ingrediente si sa fiu multumita de rezultat.Admir foarte mult pozele tale,sunt foarte profesioniste ca si blogul de altfel.Eu blogaresc asa din placerea de a impartasi ceea ce fac cu altii dar nu am timp momentan sa il fac atat de profesionist precum al tau.Bafta si felicitari!!!Esti o adevarata gospodina.

  49. Anca

    Multumesc mult pt reteta. E super usor de facut. E prima oara cand fac mucenici moldovenesti si au iesit foarte bine. Sigur o sa mai revin si pt alte retete

  50. Teo

    Tocmai am facut reteta de mucenici, ce pufosenii mi-au iesit si ce frumos miroase in casa!!! Maine ii insiropez si-i dau prin nuca. Am mai facut mucenici de post, dar ieseau foarte tari. Nu si de data asta. Multumesc!!! Eu recunosc ca si drojdia uscata o amestec cu lichid caldut + zahar + putina faina, nu stiam ca nu trebuie. Si iese bine aluatul.
    Foarte bun site! Abia l-am descoperit, dar imi plac multe retete!

  51. adina dumitra

    divini este cuvantul cel mai potrivit…i-am facut sambata dupa amiaza cu fetita mea de 3.8 ani (cre a fost mai mult decat incantata sa-si bage ambele maini in aluat), am adaugat drojdia uscata in apa, dar au iesit super super pufosi, ba inca si a doua zi erau la fel de pufosi, abia dupa 2 zile cand mai erau vreo 2 inveliti doar cu niste hartie de impachetat se mai inatrisera putin.clar o sa-si mai faca si nu numai cu ocazia sarbatorii de Mucenici.

  52. Carcotas

    Mucenicii moldovenesti se fac putin altfel: mai inai se fac 2 “snururi” de aluat apoi se impletesc cele 2″ snururi” si ulterior se modeleaza in forma de 8; veti vedea diferenta

Trackbacks

  1. […] din cauza ploii, am vazut the artist si am facut mucenici moldovenesti (ca sa amestecam ludicul si teluricul), my first ever, pentru ca ai mei fac numai supa. filmul mi-a […]

  2. […] plăcut simplitatea rețetei găsite pe blogul Laurei Adamache, de care mă înamorez din ce în ce mai mult, cu fiece rețetă încercată. Și am adaptat-o […]

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


2 + 1 =

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.