Supa crema de frunze de ridichi

FacebookEmailPrintFriendlyShare

In Franta aceasta supa (soupe de fanes de radis) este consumata in mod frecvent. Eu sincer aruncam mereu frunzele de la ridichi pentru ca nu stiam ca se poate obtine ceva atat de delicios din ele. Am incercat reteta mai mult din curiozitate pentru ca zau ca nu ma asteptam sa iasa ceva bun din ele. Am fost tare surprinsa de gustul supei si drept urmare am mancat aproape 2 portii si ce m-a bucurat tare mult a fost ca sotul meu a fost foarte incantat de aceasta supita.

Supa de frunze de ridichi

Ingrediente:

  • frunze de la 2-3 legaturi de ridichi
  • 2 cartofi medii
  • 1 ceapa medie
  • sare

Spalam bine frunzele de ridiche, curatam cartofiorii,ii spalam si ii taiem bucatele, curatam ceapa si o taiem si pe ea bucatele mai mari sau mai mici (nu conteaza dimensiunea cubuletelor de ceapa sau cartof pt ca totul va merge la mixer la sfarsit).

002 []

Le pupnem la fiert in apa (1,5 l),

004 []

Dupa ce au fiert complet legumele, strecuram lichidul intr-un alt vas iar frunzele de ridichi, ceapa si cartofii le bagam la mixer si le mixam fin fin,

031 []

turnam apoi din lichidul in care au fiert legumele peste piureul de legume, amestecam si servim. Puteti adauga tot lichidul in care au fiert legumele si atunci va rezulta o supita mai lichida sau doar o parte pt o supa mai densa.

Se poate imbogati ca gust cu un cubulet de unt pe care il adaugati la sfarsit in supa si o mai lasati cateva secunde pe foc pana se topeste untul sau o puteti servi ca atare, asa cum am facut noi. Este delicioasa si ffffff sanatoasa!!!

052 []

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Laura

    Ama draga exact asta am spus si eu cand am vazut-o, asa ca saptamana trecuta cand am cumparat ridichi mi-am adus aminte de reteta asta si am incercat-o. Sincer, nu ma asteptam sa iasa atat de buna. E usor picanta si are un gust extrem de placut. Lui Cris i-am facut si niste crutoane prajite in unt si i-a placut enorm. Te pup!!!

  2. Ina

    In sfarsit ai postat-o! :) Cat am asteptat sa o vad!!! Pai e super simpla! categoric am s-o fac pe sambata scumpa mea! Te pup tare tare! :* :)))

  3. laura laurentiu

    Lauricaaaa, te-am premiat! Hai de iti ridica premiul! P.S. premiaza-ma si tu cu o supica de-asta! :P

  4. Laura

    Scumpa mica am postat-o asa cum am peomis!! Acum astept sa vedem daca o sa-ti placa!! Pup pup!!

  5. Laura

    Laura draga mea multumesc mult mult ca te-ai gandit la mine!! Maine trec sa il ridic si sa il postez!!
    Te premiez si cu o suta de supici draga ma ca zau ca meriti!!! Puuup!!

  6. Pofticioasa Sefa

    Nu stiu de unde scoti unele retete, dar imi pare bine ca le scoti! Nu stiu cum e la gust, dar pozele arata foarte bine. Din pacate, inca nu pot sa ma incumet sa o fac, caci nu am mixer. :( Dar lasa ca ma fac eu mare si-mi iau mixer si atunci o sa incerc supa asta minunata!
    Keep up the good job!

  7. Laura

    Multumesc tare mult ca iti place supica Pofticioasa Sefa!! Ma gandeam acum cum facea mama supele creme cand eram mai micuti si din cate imi amintesc le pasa prin sita cu ajutorul unei linguri. Cred ca daca frunzele sunt fierte bine bine de tot merge aplicata tehnica asta si la supa de frunze. Te pup si o saptamana minunata iti doresc!!

  8. ida

    Esti minunata Laura!Asa cum spunea si Pofticioasa Sefa nu stiu nici eu de pe unde aduni toate retetele astea dar eu i-ti multumesc ca existi.Sa fii sanatosa si sa tot mai ai astfel de retete delicioase. Puuuup dulce!

  9. Laura

    Draga mea Ida iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale. Sper tare curand sa revin cu noi retetute care sper sa va placa. Pana atunci te pup si numai bine iti dorec!!

  10. Anonymous

    sincer si aici unde stau sunt in magazine frunze de ridichi, se vand separat, si am auzit ca se fac o anumita ciorba ..

  11. adriana

    Am facut si eu aceasta supa minunata, cu inspiratie de la tine si iti multumesc tare mult pentru idee. Eu am fost incantata de rezultat: http://bucatarisme.wordpress.com/2011/05/09/sanatate-crema-de-frunze-de-ridichi/

  12. dacian

    Trebuie sa recunosc ca la momentul in care am mers la piata sa cumpar ridichi, babuta m-a intrebat daca vreau si frunzele. Apoi am intrebat o prietena si mi-a zis ca sunt unii care fac supa din frunze. Cat de curand o sa incerc si eu chestia asta.
    P.S. Ai un blog tare fain, cred ca o sa mai trag cu ochiul, in special la retelele vegetariene.

  13. Monica

    Azi am gatit si eu, deoarece am citit mai multe retete, am devenit curioasa. Trebuia sa calesc ceapa in unt, dar am avut ramasitele de untura de la pulpe de pui prajite la cuptor. Am condimentat cu sare, piper, nucsoara si dafin + coaja de parmezan. La sfirsit am adaugat smantana.
    Am gustat… nu mi-a venit sa cred ce gust bun a rezultat, pacat de cei 20-25 de ani de cind gatesc, nu am incercat pina acum acest fel de supa.
    In copilarie mama a gatit si supa de loboda, cred ca e ceva asemanator, arata cam” rustic” in farfurie, pe atunci nu cunosteau “supele crema”.

    Felicitari pt. reteta, iti doresc numai bine,
    Monica

    • Laura

      Monica, draga mea, si eu cand am incercat-o prima data m-am gandit ce pacat e ca atatia ani am aruncat frunzele cand puteam sa fac minunatia asta de supa-crema.
      Cred ca a ta a fost delicioasa si am s-o fac si eu dupa reteta ta cu prima ocazie.
      Ciorba de loboda este delicioasa!! Supa de loboda nu am mancat pana acum.
      Cum se face?
      Pup cu drag!

  14. Monica

    Draga Laura! ma-m exprimat gresit: ciorba de loboda, nu supa! Scuze!
    Azi am discutat cu familia mea, in legatura cu supa de frunze de ridichi (pina nu au terminat masa, am zis ca e spanac…) o multime de mincaruri din copilarie le-am considerat rele la gust deoarece ingredientele nu au fost de calitate (sticla de ulei- avea 2-3 degete de ceva nedefinit la fundul sticlei), apoi uleiul de soia, sau de rapita! Atunci nu aveam unt nici pentru prajituri, daramite pentru supa/ciorba…
    Noroc cu blogosfera, eu ani de zile am probat noutati (pt. mine): broccoli, sparanghel, telina, etc.
    Acum am decis sa ma intorc la radacini, iarna asta am gatit doar mincaruri din legume de sezon, si am fost multumita, familia a fost incintata (nu sint amatori de noutati). Punctul pe i au fost diverse condimente, cu ele am incercat sa diversific meniurile, sa nu fie plictistor .
    Supa de frunze de ridichi a fost o exceptie, si noroc ca am probat, se merita.

    Te-am pupat! Monica

  15. Anonim

    Multe persoane se uitau lung la mine cand cumparam ridichi si insistam sa nu le rupa frunzele. Toti intrebau ”De ce? Ce faci cu ele?’… Le mananc in salate, sunt foarte bune! La supa nu m-am gandit dar o voi incerca! Poti sa le combini cu ce fel de verdeturi iti plac: salata verde, patrunjel, marar, ceapa verde, morcov ras, etc. Dupa un castron de salata cu multe verdeturi, nu mai vrei altceva :D!
    Depinde de gusturi…

    • Laura

      Draga mea, sunt foarte gustoase si foarte sanatoase iar supa este o nebunie.
      Mie imi place tare mult. Sper sa iti placa si tie.
      Te pup!

  16. Oxana

    Gata! Am incercat-o si pe asta, dupa supa crema de conopida cu praz (am incercat si cu brocoli apropo), ff buna a iesit !! Multumim Laura pt idei !!

Trackbacks

  1. […] sa obtineti doua portii de supa super cremoasa, asa ca un smoothie. De cand am descoperit aceasta reteta, se lasa cu supa de fiecare data cand cumpar ridichi si/sau gulii. Asa ca dupa ce am facut salata […]

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


5 + = 10

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.