Biscuiti cu nuca si cacao (reteta rapida, de casa)


Biscuiti cu nuca si cacao, reteta simpla in 10 minute

biscuiti cu nuca si cacao final

Biscuiti cu nuca si cacao, reteta simpla si rapida. Ingrediente si preparare pas cu pas biscuiti fragezi cu nuci. 

Dragilor, iata ca vacanta s-a terminat…Cei mici au inceput scoala, cei mari s-au intors la serviciu, deci este o perioada un pic mai dificila pana ne reintram in ritm, nu-i asa? Astazi am pentru voi o reteta foarte simpla de biscuiti de casa. Prepararea nu dureaza mai mult de 10 minute, iar ingredientele se afla sigur in bucataria oricarei gospodine. Puteti pune acesti biscuiti simpli cu nuca in pachetelul de scoala al celor mici sau in pachetelul de serviciu.

Daca si voua va plac retetele cu nuca, mai jos va asteapta cateva propuneri gustoase.

Biscuiti cu nuca si cacao – Ingrediente (16 biscuiti)

  • 1 ou mediu
  • 120 g faina
  • 4 g praf de copt
  • 50 ml ulei de floarea soarelui/ ulei de arahide
  • 1 lingura cacao (8 g)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g zahar tos fin
  • 80 g nuci macinate fin
  • un varf cutit sare
  • 2 linguri de lapte rece (optional)

Biscuiti fragezi cu cacao si nuci – Preparare pas cu pas

Prepararea acestor biscuiti fragezi este mai mult decat simpla. Puteti sa ii faceti impreuna cu cei mici, sigur se vor distra.

  • Punem oul, zaharul, zaharul vanilat, sarea si uleiul intr-un vas si mixam cateva secunde.
  • Adaugam nucile macinate fin, faina amestecata cu praful de copt, si cacaoa si mixam pana cand obtinem un aluat omogen, usor lipicios (cca 1 minut).

aluat biscuiti cacao si nuca

Daca aluatul este prea dens, puteti adauga 1-2 linguri de lapte rece, astfel incat sa obtinem o consistenta omogena.

  • Cu mainile usor unse cu ulei, formam bilute de marimea unei nuci mici. Asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt, la o distanta de cca 2-3 cm unul fata de celalalt.

  • Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 15 minute.

biscuiti tava

  • Ii scoatem din tava si ii asezam pe un gratar, unde ii vom lasa pana se racesc complet.

biscuiti cu nuca si cacao copti

  • Daca doriti, puteti sa ii pudrati cu zahar pudra vanilat.

Sfaturi pentru biscuiti fragezi cu nuca si cacao

Nu coaceti biscuitii prea mult si nu uitati ca timpul de coacere variaza in functie de cuptor. Eu am cuptor electric, i-am copt 15 minute, la 180°C, cuptor preincalzit, pe treapta de mijloc, caldura si de jos si de sus. Biscuitii sunt gata cand suprafata prezinta crapaturile pe care le vedeti in poze.

Chiar daca biscuitii sunt usor moi cand ii scoateti din cuptor, acestia se vor intari dupa ce se racesc.

Puteti folosi orice aroma doriti pentru biscuitii cu nuca. Mie imi plac mult cu vanilie, dar sunt deliciosi si cu coaja rasa de portocala, aroma de migdale etc

Pofta buna si o toamna frumoasa va doresc!

biscuiti cu nuca si cacao detaliu

 

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti cu nuca si cacao
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Un comentariu la “Biscuiti cu nuca si cacao (reteta rapida, de casa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor