Lipii de casa umplute (cascaval si sunca, la tigaie)


Lipii de casa umplute cu cascaval si prosciutto cotto, reteta video

lipii de casa detaliu final

Lipii de casa umplute, reteta video pas cu pas. Aluat de post sau vegetarian pentru lipii fragede. Lipii la tigaie, umplute si rulate, ingrediente si preparare. 

Pentru micul dejun, pachetelul de scoala/serviciu sau o gustare delicioasa, va recomand sa incercati aceste lipii de casa umplute. Aluatul nu contine niciun ingredient de origine animala, asadar puteti sa il incercati in post sau daca sunteti vegetarieni. Umplutura este la alegerea voastra, eu le-am umplut cu cascaval si prosciutto cotto, dar la fel de bine le puteti face cu un mix de legume calite, racite si scurse foarte bine sau cu carne tocata calita cu putina ceapa, si cu multe multe alte umpluturi.

Reteta de lipii la tigaie este foarte simpla, v-am pregatit si un mic video in care puteti vedea cum se impacheteaza. Le puteti conserva cca 3 zile, intr-un recipient de plastic inchis ermetic, si, chiar daca sunt foarte bune si reci, va recomand sa le reincalziti cateva minute in cuptor inainte sa le mancati.

Pentru ca sunt un fan declarat al retetelor de placinte, va recomand mai jos si alte retete pe care le puteti incerca.

Lipii de casa la tigaie – RETETA VIDEO

Lipii de casa umplute, la tigaie – RETETA TEXT

Ingrediente lipii cu aluat de post – (4 lipii umplute)

  • 325 g faina 000
  • 160 ml apa la temperatura camerei
  • 1/2 lingurita mica sare (cca 4g)
  • 25 ml ulei de masline
  • 6 g praf de copt
  • 150 g prosciutto cotto/sunca (pentru umplutura)
  • 150 g cascaval (pentru umplutura)

Lipii/piadine umplute cu sunca si cascaval, preparate la tigaie

  • Intr-un vas punem apa, uleiul si sarea si amestecam cateva secunde. Adaugam treptat faina, amestecata cu praful de copt.
  • La inceput amestecam cu telul, iar cand compozitia devine prea densa, o mutam pe planul de lucru si framantam pana cand obtinem un aluat omogen.

Daca aluatul mai are nevoie de faina, mai adaugati cca 1 lingura sau cat mai este nevoie pana cand nu se mai lipeste de maini. Aluatul de lipii se poate portiona si intinde imediat, dar eu va sfatuiesc sa il inveliti in folie de plastic alimentara si sa il lasati sa se odihneasca, la temperatura camerei, pentru 30 de minute.

  • Impartim aluatul in patru bucati egale. Intindem fiecare bucata, pe planul de lucru pudrat cu faina, intr-o foaie de cca 2-3 mm grosime.
  • Asezam umplutura aleasa in centrul foii, apoi impachetam lipiile, avand grija sa sigilam bine marginile. Vedeti in video cum se impacheteaza rulourile de lipii.
  • Incalzim o tigaie, pe foc mediu, NU o ungem cu nimic si adaugam lipiile.
  • Reducem focul la minim si le coacem pentru cca 6-7 minute pe fiecare parte sau pana cand s-au rumenit.

lipii de casa preparare

  • Servim lipiile de casa umplute, calde. Sunt delicioase si foarte simplu de facut.

lipii de casa umplute detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Lipii de casa umplute
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Un comentariu la “Lipii de casa umplute (cascaval si sunca, la tigaie)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor