Placinte de cartofi la tigaie

7 comentarii

Placinte de cartofi la tigaie, cu sunca si cascaval, reteta simpla si rapida

Placinte de cartofi la tigaie detaliu
Placinte de cartofi la tigaie, umplute cu cascaval si sunca

Pentru o gustare sau un pranz simplu si delicios, va propun aceste placinte de cartofi la tigaie, umplute cu cascaval si sunca. Noi le-am mancat cu salata, dar la fel de bine se pot servi simple, calde sau reci. Cateva placinte au ramas dupa masa de pranz, le-am pus in frigider, acoperite cu folie de plastic alimentara si le-am devorat cu pofta la micul dejun. Au fost excelente! Umplutura poate varia in functie de preferinte. Le putem face doar cu cascaval sau doar cu sunca, iar daca nu va tenteaza deloc aceste doua propuneri, nu le umpleti cu nimic. Le decupati cu o forma rotunda si le frigeti in tigaie usor unsa cu ulei de masline. Sunt un deliciu, iar reteta este foarte simpla.

Placinte de cartofi la tigaie – Ingrediente (6 placinte umplute)

  • 500 g cartofi fierti si curatati (cantariti dupa ce ii curatam)
  • 100 g faina
  • 1 ou mediu
  • 30 g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 100 g sunca de Praga + 100 g cascaval (pentru umplutura)
  • 1-2 linguri ulei de masline

Placinte de cartofi la tigaie – Mod de preparare

  • Punem cartofii intregi, cu tot cu coaja si bine spalati, intr-o oala plina cu apa. Adaugam 1 lingurita cu sare si ii fierbem 30-40 minute sau pana cand sunt complet patrunsi.
  • Ii soatem din oala, ii lasam sa se raceasca 10 minute, apoi ii curatam si ii punem intr-un vas incapator.
  • Zdrobim cartofii cu ajutorul unei prese si ii lasam sa se raceasca inca 5-6 minute.
  • Cand cartofii sunt usor calduti adaugam oul, faina, parmezanul, sare si piper dupa gust. Framantam aluatul placintelor de cartofi pana cand se omogenizeaza.
  • Punem aluatul de cartofi intre doua foi de hartie de copt, unse usor cu ulei, si il intindem cu facaletul intr-o foaie de cca 6-7 mm grosime.

Placinte de cartofi la tigaie preparare

  • Indepartam hartia de copt de pe suprafata si decupam aluatul cu o forma rotunda de cca 6 cm Ø. Vom obtine 12 cercuri.
  • Adaugam cate 1 feliuta subtire de cascaval si 1 felie subtire de sunca pe 6 cercuri de aluat si le acoperim cu celelalte 6 cercuri ramase.

Placinte de cartofi la tigaie asamblare

  • Aplatizam cu grija placintele de cartofi si sigilam bine marginile. Punem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mic, si cand s-a incalzit, punem placintele in tigaie. Le frigem cate 4-5 minute pe fiecare parte sau pana cand se rumenesc uniform.

Placinte de cartofi la tigaie fripte

  • Le servim calde, cu salata, sau reci. Sunt delicioase!

Placinte de cartofi la tigaie prezentare

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Placinte de cartofi la tigaie
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 19 Review(s)

7 Comentarii

  1. Multumesc pentru reteta si bineinteles ca o voi face fiindca mi se par foarte gustoase.

  2. Arata intr-un mare fel, diseara am ce sa fac de mancare. 😀

  3. Draga mea,
    Multumesc pentru reteta! A iesit grozava, desi am lasat aluatul in asteptare 4 ore( a intervenit ceva neasteptat si nu le-am putut praji la timp).A fost nevoie sa adaug putina faina, pentru a lucra aluatul, dar rezultatul a fost wow.
    Calde imbratisari!

  4. Foarte gustoase :):) merita incercate :):)

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.