Aperitiv cu mamaliga si macrou


Aperitiv cu mamaliga si macrou, o reteta delicioasa cu mamaliga fripta si macrou

Aperitiv cu mamaliga si macrou prezentare
Aperitiv cu mamaliga si macrou, o gustare delicioasa de vara

Mamaliga mi-a placut inca de cand eram copil, calda sau rece cu lapte si zahar, cu branza si smantana la cuptor, sub forma de “puricei”(mamaliga rece sfaramata si prajita in untura) dar, recunosc ca am o slabiciune pentru mamaliga rece, taiata in bucati si fripta pe gratar. Astazi am pentru voi un aperitiv delicios cu mamaliga fripta si macrou Lotka in ulei de floarea soarelui. Este un aperitiv de vara care poate completa cu succes un pranz alaturi de cei dragi.

Aperitiv cu mamaliga si macrou – Ingrediente (6 persoane)

Mamaliga – Ingrediente

  • 500 ml apa
  • 130 g malai
  • 1 lingurita mica rasa sare

Topping pentru aperitiv cu mamaliga – Ingrediente

  • 2 conserve macrou file LOTKA in ulei de floarea-soarelui (115 g/conserva)
  • 6 lingurite maioneza de casa
  • 8 rosii piccadilly/10 rosii cherry/2 rosii mari
  • 1 lingurita plina chives tocat marunt
  • 100 g mazare boabe
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura suc de lamaie
  • sare
  • piper

Mamaliga – Mod de preparare

  • Punem apa intr-o cratita, adaugam sarea, iar in momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam malaiul in ploaie. Amestecam si fierbem mamaliga, pe foc mic, pana cand se desprinde de pe marginile cratitei.
  • Turnam mamaliga fierbinte intr-o tava dreptunghiulara de 26×16 cm, unsa cu putin ulei, si o nivelam intr-un strat de cca 1,5 cm. O lasam sa se raceasca complet.
  • Dupa ce mamaliga s-a racit, o taiem in felii de cca 5-6 cm.

Aperitiv cu mamaliga si macrou preparare

  • Punem gratarul pe foc mediu, il ungem cu un strop de ulei de masline si frigem feliile de mamaliga, cate 3 minute pe fiecare parte.

Aperitiv cu mamaliga si macrou preparare

  • Le scoatem si le asezam pe un gratar unde le vom lasa sa se raceasca complet.

Topping pentru aperitiv cu mamaliga si macrou – Mod de preparare

  • Oparim rosiile in apa clocotita maxim 15 secunde. Le scoatem din apa, le racim sub jet de apa foarte rece, apoi le decojim. Taiem rosiile in jumatati, eliminam samburii si apoi le taiem in mici cubulete.

Aperitiv cu mamaliga si macrou preparare rosii

  • Umplem o cratita cu apa, adaugam 1 lingurita cu sare, iar in momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam mazarea boabe. O fierbem 6-7 minute, la foc moderat, apoi o strecuram si o racim sub jet de apa foarte rece.
  • Intr-un vas, punem cuburile de rosii, mazarea scursa si racita complet, uleiul de masline, sucul de lamaie si lingurita de chives tocat (puteti pune codite de ceapa verde tocate marunt daca nu aveti chives). Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Aperitiv cu mamaliga si macrou preparare

Aperitiv cu mamaliga si macrou – Asamblare

  • Scurgem macroul, il trecem printr-un jet de apa rece si il tamponam cu grija cu hartie absorbanta de bucatarie.

Aperitiv cu mamaliga si macrou conserva Lotka

  • Punem cate o lingurita mica de maioneza pe fiecare felie de mamaliga fripta, adaugam cate o bucata de file de macrou si o lingura de mix de mazare si rosii.

Aperitiv cu mamaliga si macrou asamblare

  • Ornam fiecare felie de mamaliga cu 1 fir de chives si le servim cu pofta! Pastrate in frigider sunt absolut delicioase chiar si a doua sau a treia zi. Pofta buna!

Aperitiv cu mamaliga si macrou Lotka detaliu

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Aperitiv cu mamaliga si macrou
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 12 Review(s)

2 comentarii la “Aperitiv cu mamaliga si macrou

  1. violeta spune:

    Buna seara,eu nu am vazut in magazine aceste conserve .poate-mi spui unde se gasesc exact si pretul.Cu stima,Violeta.
    p.s.noi suntem fan conserve ton

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, conservele Lotka se gasesc in Kaufland, Carrefour, Auchan, Cora, Penny, Selgros, mega Image, Metro, dar si in alte magazine de proximitate. Te imbratisez cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor