Biscuiti frantuzesti Palets Breton


Biscuiti frantuzesti cu unt – reteta simpla si rapida

Biscuiti frantuzesti Palets Breton

Biscuiti frantuzesti Palets Breton, reteta pas cu pas pentru cei mai fragezi si parfumati biscuiti. Ingrediente si mod de preparare biscuiti cu unt frantuzesti.

Acesti biscuiti fragezi au un gust minunat! Palets Breton sau Sablé Breton sunt unii dintre cei mai populari biscuiti francezi si sunt perfecti pentru a fi savurati cu ciocolata calda, cafea, ceai sau, asa cum am facut eu, cu frisca si fructe. Asa cum stim, francezii nu se sfiesc deloc sa foloseasca untul, atat in retetele dulci cat si in cele sarate, asadar acesti biscuiti contin o cantitate destul de mare de unt, dar nu orice unt, ci unt semi-sarat. Pentru aceasta reteta de biscuiti avem neaparat nevoie de acest unt. Acum gasim in orice magazin unt semi-sarat, dar daca nu il aveti in frigider si vreti sa incercati biscuitii imediat, puteti adauga un sfert de lingurita mica de sare. Si mare atentie la unt, nu folositi unt sarat, ci unt semi-sarat.

Puteti sa folositi acest aluat si pentru tarte cu lamaie, caramel, ciocolata etc. Este atat de fraged, se topeste in gura. Prepararea este foarte simpla. Dupa ce ati facut aluatul, il puneti intr-o folie de plastic alimentara, il aplatizati si il puneti in frigider. Odihna la frigider este esentiala, deoarece aluatul acesto biscuiti fragezi frantuzesti este foarte bogat in unt, nu se poate lucra cu el imediat. Deci il lasam in frigider pentru minim 3 ore, mai bine peste noapte.

Ca sa facem un rezumat, inainte de a trece la reteta, iata cele 3 sfaturi esentiale pentru reusita biscuitilor.

  • Folositi unt semi-sarat, orice marca doriti, cu peste 80-82% grasime
  • Respectati timpul de odihna la frigider
  • Folositi neaparat o forma de muffins/briose. Acesti biscuiti nu se coc direct in tava de cuptor

Si daca va plac biscuitii cu unt, iata mai jos alte propuneri delicioase:

Mai jos v-am pregatit si reteta video de biscuiti frantusezti. Va inviti cu drag sa o vizionati.

Biscuiti frantuzesti Palets Breton – Ingredeinte (12 biscuiti cu diamteru de 6 cm)

  • 130 g faina
  • 90 g unt moale semi-sarat
  • 2 galbenusuri medii
  • 80 g zahar tos fin
  • 6 g praf de copt
  • semintele unei pastai de vanilie/1 plic zahar vanilat

Biscuiti fragezi cu unt Palets Breton – reteta text pas cu pas

  • Punem galbenusurile intr-un vas, adaugam zaharul si semintele unei pastai de vanilie sau zaharul vanilat si mixam pana cand se deschid la culoare (cca 2-3 minute).
  • Adaugam untul moale si mixam pana la incorporare.

Biscuiti frantuzesti Palets Breton preparare

  • Amestecam faina si praful de copt si le cernem direct in vasul aluatului de biscuiti. Mixam pana cand aluatul devine omogen, nu mai mult.

Biscuiti frantuzesti Palets Breton preparare

  • Invelim aluatul in folie de plastic alimentara, il aplatizam si il punem in frigider pentru minim 3 ore.
  • Dupa repaus, il mutam pe planul de lucru pudrat bine cu faina si il intindem intr-o foaie de cca 1-1,5 cm.

Chiar daca aluatul a stat la frigider, va recomand sa il intindeti cat se poate de repede. Avand in vedere ca este foarte cald, are tendinta sa devina moale in scurt timp. Daca doriti, il puteti intinde intre doua foi de hartie de copt.

  • Ungem formele de muffins cu un servetel de bucatarie inmuiat in unt topit si adaugam biscuitii.
  • Ii coacem la 180°C, cuptor preincalzit, caldura de jos si de sus, pe treapta a treia, pentru cca 15 minunte sau pana cand suprafata devine aurie.
  • Ii scoatem din tava, ii lasam sa se raceasca si ii gustam cu pofta. Sunt foarte gustosi. Pofta buna si zile racoroase!

Biscuiti fragezi frantuzesti – reteta video

 

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti frantuzesti Palets Breton
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor