Biscuiti cu banane

24 comentarii

Biscuiti cu banane, reteta rapida de biscuiti cu banane si ciocolata

Biscuiti cu banane detaliu - www.lauraadamache.ro
Biscuiti cu banane, reteta rapida si delicioasa pentru micul dejun

Bananele coapte bine se pot transforma fara prea multa bataie de cap in niste biscuiti deliciosi si parfumati. Reteta biscuitilor cu banane este foarte simpla si rapida, iar daca adaugam si cateva bobite de ciocolata in aluatul biscuitilor vor fi si mai gustosi. Daca va plac bananele, neaparat sa-i incercati.

Biscuiti cu banane – Ingrediente (20 biscuiti)

  • 200 g faina
  • 125 g zahar
  • 75 g unt moale
  • 1 ou mic
  • 60 g bobite ciocolata neagra
  • 1 banana bine coapta
  • 2 g praf de copt
  • 1 varf cutit sare

Biscuiti cu banane – Mod de preparare

  • Mixam untul, zaharul si sarea pana cand obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam pana il incorporam perfect in crema de unt.
  • Curatam banana, o zdrobim cu o furculita si o adaugam in crema de unt. Mixam pana la omogenizare.
  • Amestecam faina si praful de copt, o cernem si o adaugam treptat in mixul de unt si banane.
  • Mixam pana cand obtinem un aluat cremos, iar la sfarsit adaugam bobitele de ciocolata si amestecam cu o lingura pana cand le inglobam perfect in aluat.
  • In tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, formam cu ajutorul unui sac à poche, mici gramajoare de aluat (cam de marimea unei nuci) si le aplatizam putin.

Biscuiti cu banane detaliu preparare - www.lauraadamache.ro

  • In timpul coacerii biscuitii cu banane se vor extinde, asadar lasam un spatiu de cca 2-3 cm intre ei.
  • Coacem biscuitii cu banane in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 12 minute sau pana cand marginile sunt usor rumenite.
  • Scoatem biscuitii din cuptor, ii lasam 2-3 minute sa se raceasca in tava, apoi ii scoatem pe un gratar si ii lasam sa se raceasca complet.
  • Inainte de a-i servi, ii pudram cu putin zahar pudra vanilat.

Biscuiti cu banane - www.lauraadamache.ro

Pofta buna!

 

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti cu banane
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 47 Review(s)

24 Comentarii

  1. Italians Do Eat Better

    Deliziosi i tuoi biscotti! Buona giornata 🙂

  2. Caty Rusu

    Absolut delicioși! Fragezi si parfumați. Multumim Laura

  3. Cred ca merge de minune cu esenta de migdale.

  4. Oare se pot elimina zaharul, sarea si desigur ciocolata ca sa ii fac baby-friendly? Ma gandesc sa nu stric chimia aluatului…

    • Laura Adamache

      Draga Madalina, poti elimina fara probleme ciocolata si sarea. Sarea se foloseste pentru a potenta gustul biscuitilor, dar, din pacate, nu i-am incercat fara zahar. Ai putea sa incerci, dar nu garantez ca vor avea aceeasi consistenta.

  5. Sunt deliciosi!!!Ii recomand .Da,le-am adaugat esenta de migdale si sunt deosebiti.

  6. M-am gandit mult daca sa fac acesti biscuiti fiindca am pe cineva alergic la alune(am bagat in compozitie). Dupa ce am bagat la masina de mixat, baietelul meu a mancat o parte din aluat si cand am vazut am fost sigura ca o sa iasa ceva bun. Automat si sotul a dat confirmarea (cel cu alergia) ca au iesit minunati.

  7. Buna! aproximativ cati biscuiti au iesit din compozitia de mai sus? mersi

    • Laura Adamache

      Draga Emilia, in dreptul ingredientelor este trecut numarul biscuitilor obtinuti.
      Cu drag.

  8. Dacă pun margarina în locul untului , ar fi ok?
    Mulțumesc !

  9. Buni..Buni…Super buni?

  10. Merge sa fac brioșe din acest aluat.? ☺

  11. Buna! As putea sa pun mai mult zahar in compozitie? Multumesc anticipat!

  12. Fantastici! Eu am scazut cantitatea de zahar la 100 g si am adaugat putina esenta de vanilie, se simte si aroma de banana foarte bine 😊 abia astept sa vad cum sunt si reci, nu am rezistat mirosului si am infulecat cativa calduti inca 🤭

  13. Am facut acesti biscuiti si au iesit fantastici, pufosi, cu aroma de banana. Copiilor le-a placut, iar sotul a zis “wow”. Doresc sa incerc si simpli, doar cu vanilie si eventual scortisoara sau coaja de portocala.
    Multumesc pentri idei!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.