Supa de cocos cu galuste de gris


Supa de cocos cu galuste de gris pufoase – reteta video

supa de cocos cu galuste de gris detaliu

Supa de cocos cu galuste de gris pufoase. Galustele nu contin praf de copt, doar oua, gris si sare. Reteta de supa de cocos de casa, preparare pas cu pas si sfaturi pentru galuste de gris pufoase.

Supa de cocos cu galuste pufoase de gris este preferata noastra, mai ales daca este facuta cu o pasare de curte, hranita natural. Am cumparat de la un vecin o minunatie de cocos pe care l-am transformat in supa si sigur voi face si o ciulama cu mamaliguta din acest mandru cocos. Cocosul meu era curatat destul de bine, dar cu toate acestea inca avea pe alocuri urme de pene, deci l-am trecut prin foc astfel incat sa elimin bine totul inainte de prepararea supei.

Am curatat tartita, am eliminat cu grija punguta de fiere de pe ficat, de asemenea am curatat pipota si inima, am taiat ciocul si curatat creasta cocosului si, bineinteles, ghearele care mie imi plac foarte mult. Gata cocosul pentru aceasta supa delicioasa! Mentionez ca nu am folosit ficatul pentru supa, l-am pus la congelator, unde am mai multe organe care vor fi folosite pentro o tocanita.

Galustele de gris le fac mereu dupa reteta mamei mele, fara praf de copt, unt sau ulei, doar gris, oua si sare. Foarte important pentru galuste pufoase este grisul. Trebuie sa aiba o granulatie mai mare, astfel incat dupa perioada de odihna aluatul de gris sa devina pufos. Acum multi multi ani, cand inca eram novice in ale bucatariei, am gresit galustele de multe ori, iar principalul motiv era grisul care era macinat foarte fin. In timp am reusit sa descopar in Italia un gris ca al nostru, cel cu care am crescut in Romania, si de atunci galustele mele ies mereu foarte pufoase.

Galuste de gris tari – cum le salvam

Indiferent de experienta pe care o avem in bucatarie, iata ca uneori galustile de gris ies prea tari. Ce facem? Mami m-a invatat un truc care s-a dovedit foarte util. Dupa ce le fierbem circa 10 minute si inca sunt tari, „le speriem” cu o ceasca de apa foarte foarte rece. Turnam apa direct peste galuste, apoi acoperim partial oala cu capac si le mai fierbem inca 5-6 minute. Eu am aplicat acest truc, cand inca duceam o lupta aprinsa cu galustele de gris, si mi-au iesit foarte bune.

Supa de pasare limpede – sfaturi utile

Pentru o supa de pasare limpede, este foarte important sa o fierbem la foc foarte mic. Supa, asa cum veti vedea si in reteta video de mai jos, trebuie sa fiarba bland, in nicun caz in clotote mari. Supa se spumeaza regulat si in nicun caz nu acoperim oala cu capac. Stiu, dureaza mai mult, dar rezultatul va fi pe masura. Vom obtine o supa clara si gustoasa de cocos.

Daca va ramane carne din supa, puteti preparara o ciulama. Cu mamaliga este divina. Click pe linkul de mai jos pentru reteta de ciulama

Va invit sa urmariti reteta video de supa de cocos cu galuste de gris.

Supa de cocos cu galuste – RETETA VIDEO

Supa de cocos cu galuste de gris – RETETA TEXT

  • 1 cocos de curte (cca 2 kg)
  • 3 morcovi
  • 2 felii de radacina de telina
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 ceapa medie
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita piper boabe

Galuste de gris pufoase – Ingrediente

  • 2 oua (110 g cantarite cu coaja)
  • 100 g gris
  • sare dupa gust

Supa de cocos cu galuste de gris – Preparare pas cu pas

  • Transam cocosul, curatam si spalam legumele si le taiem in bucati potrivite. Ceapa se curata de coaja, dar se lasa intreaga.
  • Umplem o oala cu cca 10 l de apa rece, adaugam carnea, legumele, sarea si boabele de piper.
  • Punem oala pe foc foarte mic. Cand supa incepe sa fiarba, eliminam regulat spuma formata la suprafata.
  • Lasam supa sa fiarba circa 3 ore sau poate chiar mai mult, in functie de cat de batran este cocosul.

Galuste de gris pufoase – Preparare pas cu pas

  • Frecam ouale cu putina sare. Adaugam grisul, in ploaie, in 2-3 transe si amestecam pana la omogenizare.
  • Acoperim vasul cu folie de plastic si lasam aluatul de galuste sa se odihneasca 10 minute.
  • Formam galustele cu marginea unei linguri inmuiata in supa. Vedeti reteta video de mai sus.
  • Punem galustele in supa fierbinte. Atentie! Supa nu trebuie sa fiarba in clocote mari, dar inca trebuie sa fie pe foc.
  • Fierbem galustele cca 5-6 minute, pe fiecare parte, sau pana cand sunt moi si pufoase.
  • Stingem focul, asteptam sa se linisteasca supa, adaugam patrunjel proaspat tocat marunt si acoperim oala complet cu capac.
  • O gustam cu pofta, este delicioasa! Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Supa de cocos cu galuste de gris
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor