Dorada file cu sos de ardei


File de dorada cu sos de ardei, reteta simpla cu peste

dorada file detaliu final

Dorada file cu sos de ardei si mazare sotata, o reteta plina de gust cu unul dintre pestii mei preferati. Reteta cu peste si sos de legume, ingrediente si mod de preparare pas cu pas.

Dorada a fost dragoste la prima degustare! Cand eram copil, cu greu puteam fi convinsa sa mananc peste. Ai mei faceau adevarate eforturi sa ne convinga, pe mine si pe fratele meu, sa ne apropiem de orice fel de peste. Ne mai pacaleau din cand in cand cu chiftelute de peste, pateuri si alte minunatii, doar doar sa ne imprieteneasca cu el. Anii au trecut, am inceput usor sa il introduc in meniu, dar iata ca nici macar acum nu suport anumite preparate din carne de peste.

Cand am ajuns pe meleaguri straine, am gustat dorada, facuta pe jar, si nu mi-a venit sa cred cat de buna este. Carnea este dulce, nu are oase multe, deci este un peste cu un gust absolut minunat, nu are cum sa nu placa.

Pe blog mai gasiti doua retete cu dorada pe care vi le recomand cu mare drag

Dorada file cu sos de ardei – Ingrediente (2 persoane)

  • 4 fileuri dorada (150 g/1 file)
  • 3 ardei roşii graşi mari
  • 50 ml vin alb
  • 50-75 ml apă caldă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 5 g unt (cca 1 lingurita)
  • sare dupa gust
  • piper proaspăt măcinat

File de dorada cu sos de ardei gras si garnitura de mazare – Mod de preparare 

Sos de ardei pentru peste, preparare pas cu pas

  • Spălăm ardeii, îi ştergem bine, le curăţăm cotorul, seminţele şi filamentele şi îi tăiem în cubuleţe sau feliute potrivite.
  • Punem 1 lingura de ulei într-o tigaie antiaderenta şi după ce s-a încălzit, adăugăm ardeii.

sos de ardei pentru dorada

  • Îi sotam 3-4 minute, apoi adăugăm vinul alb şi îl lăsăm să se evapore complet. Adăugăm apa caldă şi puţină sare şi îi sotam, pe foc mic spre mediu, până când se înmoaie complet.
  • Stingem focul şi îi lăsăm să se răcească. Punem ardeii într-un vas şi îi pasam cu ajutorul unui blender. Strecurăm sosul obţinut printr-o sită deasă şi îl punem într-o crăticioara, pe foc mic. Adăugăm untul şi fierbem sosul până când se îngroaşă (3-4 minute). Stingem focul şi îl lăsăm să se răcească cca 5 minute.

Cum preparam dorada file

  • Punem 1 lingura de ulei într-o tigaie antiaderenta şi când s-a încălzit, adăugăm fileurile de dorada, pudrate cu sare si piper dupa gust, pe partea cu piele, în tigaie.
  • Le prăjim câte 3 minute pe fiecare parte, apoi le scoatem din tigaie şi le aşezăm într-o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă de bucătărie.

dorada file prajita

  • Servim fileurile de peşte dorada cu sos de ardei şi mazăre sotata.

Garnitura de mazare pentru peste, preparare pas cu pas

  • Pentru garnitura de mazăre, umplem cu apă caldă o crăticioara şi o punem pe foc mediu. Când apa începe să fiarbă, adăugăm 1 linguriţă de sare şi 150 g mazăre boabe.
  • O fierbem 3 minute, apoi o scurgem şi o trecem printr-un jet de apă rece.
  • Punem 10 g unt şi 1 lingura ulei de arahide într-o tigaie antiaderenta, pe foc mediu. Când untul s-a topit, adăugăm mazărea, sare şi piper proaspăt măcinat după gust, şi o sotam 3-4 minute. Stingem focul şi o servim alături de peşte.

dorada file farfurie

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
Nume Reteta:
Dorada file cu sos de ardei
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor