Foite subtiri crocante (reteta cu 3 ingrediente)


foite crocante detaliu

Astazi va invit sa incercati aceste foite subtiri crocante, din doar 3 ingrediente principale. Care sunt aceste ingrediente? Faina, apa si ulei si un strop de sare, bineinteles. Daca doriti sa aveti un gust usor picant, puteti sa puneti in compozitia acestor foite putin piper proaspat macinat sau fulgi de ardei iute.

Ce faceti cu aceste foite dantelate?

Puteti da un aer sofisticat preparatelor de carne, peste, legume, piureuri, risotto etc. Dupa ce le preparam, le lasam sa se raceasca si le rupem in mici bucatele, ca in poza de mai sus. Ornati preparatele voastre cu foite asezate in pozitie verticala. va garantez ca veti avea o farfurie care o sa arate de nota 10.

Foitele crocante se fac foarte usor, nu va ganditi ca este o reteta complicata. Amestecam ingredientele (eu am folosit un recipient de plastic pentru omogenizare, dar puteti sa folositi un blender sau cel mai bine un borcan cu capac), incalzim tigaia si adaugam compozitia in strat subtire. Dupa ce le prajim, le scoatem din tigaie si le asezam pe hartie absorbanta de bucatarie. Dupa ce se racesc, le puteti folosi in preparatele voastre.

Eu am rontait una goala, este atat de gustoasa! Restul le-am folosit pentru o salata de rucola cu nuci, pere, parmezan si otet balsamic. Din pacate am pregatit salata seara si nu am mai avut timp si nici lumina suficienta pentru fotografie.

Sfaturi pentru foite subtiri crocante perfecte

  • Tigaia antiaderenta este absolut necesara pentru aceasta reteta.
  • Compozitia se omogenizeaza foarte foarte bine inainte de fiecare portie adaugata in tigaie. Deci, dupa ce preparam prima foita, inainte sa adaugam a doua portie de compozitie in tigaie, agitam bine recipientul, pentru cca 15 secunde.
  • Tigaia nu se unge cu nimic.

Foite subtiri sarate si crocante – Ingrediente (3 bucati de 16 cm Ø)

  • 180 ml apa
  • 40 ml ulei de floarea soarelui/masline/arahide
  • 20 g faina
  • sare
  • piper (optional)

Foite dantelate pentru farfurii frumoase – Preparare pas cu pas

  • Punem o tigaie antiaderenta pe foc mediu. NU ungem cu nimic tigaia.
  • Pana cand tigaia se incalzeste, punem intr-un recipient apa, uleiul, faina si sarea. Inchidem cu capac si agitam pana cand compozitia se omogenizeaza.

foite compozitie

  • Imediat dupa ce avem compozitia omogenizata (acesta este un pas foarte important) adaugam un sfert in tigaia bine incinsa si o rotim astfel incat sa acopere toata suprafata tigaii.
  • La inceput foitele vor sfarai deoarece apa se evapora.

foite in tigaie

  • Treptat sfaraitul devine mai discret, semn ca apa s-a evaporat (2-3 minute pe foc mediu).
  • In acest punct, vom observa ca uleiul a iesit la suprafata si foita a capatat o culoare aurie. Luam tigaia de pe foc si scurgem uleiul.

foite in tigaie

  • Cu grija introducem o spatula sub foita si o mutam pe o bucata de hartie absorbanta.

foite in tigaie

  • Procedam in acest fel cu restul amestecului. Nu suprapunem foitele, fiecare va fi asezata pe o bucata de hartie absorbanta. Dupa ce s-au racit, le rupem in bucatele si ornam farfuria.

foite subtiri crocante detaliu

  • Chiar sunt foarte simplu de preparat, incercati-le neparat.Pofta buna!

foite subtiri crocante detaliu

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Foite subtiri crocante
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

3 comentarii la “Foite subtiri crocante (reteta cu 3 ingrediente)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor