Inghetata de portocale


Inghetata de portocale, reteta simpla de desert rece de vara 

inghetata-portocale-pahar

Inghetata de portocale este o alta reteta de inghetata pe care o iubesc foarte mult. Daca avem norocul sa gasim portocale rosii vara, inghetata noastra va fi mai frumos colorata. Eu am folosit portocale galbene, cu coaja subtire, foarte suculente. Am scapat intentionat si putina pulpa in compozitie, imi place foarte mult sa o simt in inghetata. Reteta, asa cum v-am obisnuit, simpla si rapida.

Inghetata de portocale – Ingrediente (4 persoane)

  • 120 ml suc de portocala proaspat
  • 1 lingura plina coaja portocala rasa
  • 150 g zahar tos fin
  • 300 ml smantana naturala pentru frisca
  • 150 ml lapte gras de vaca

Inghetata de portocale – Mod de preparare 

  • Pentru inceput, toate ingredientele, cu exceptia zaharului, trebuie sa fie reci. Punem portocalele, laptele si smantana lichida in frigider cu minim 2-3 ore inainte de a ne apuca de treaba.
  • Punem zaharul, coaja de portocala si sucul de portocale in robot si mixam, la viteza medie, cca 1 minut. Adaugam laptele si smantana lichida naturala si amestecam cu lingura pana la omogenizare.
  • Punem amestecul obtinut in masina de inghetata (vasul masinii trebuie pus in congelator cu cel putin 12 ore inainte de prepararea inghetatei). Actionam masina pentru 40-45 minute sau pana cand obtinem o inghetata cu o consistenta cremoasa.

inghetata-portocale-preparare

  • Punem inghetata intr-un vas metalic rece si o introducem in congelator pentru cca 1-2 ore sau pana se intareste suficient.
  • In cazul in care nu avem masina de facut inghetata, punem compozitia inghetatei de portocale intr-un vas metalic si il bagam in congelator. Dupa 30 de minute scoatem vasul din congelator si mixam inghetata cca 1 minut la viteza maxima. Continuam sa o mixam din 30 in 30 de minute timp de 3-4 ore.
  • Servim inghetata cu putina ciocolata neagra si, daca dorim, cu cateva cubulete de coaja de portocala confiata.

cupa-inghetata-portocale

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Inghetata de portocale
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

2 comentarii la “Inghetata de portocale

  1. Lulu spune:

    Am facut inghetata de mai multe ori cu doua modificari si anume , am folosit numai 100g de zahar si lapte de ovaz neindulcit. Multumesc pentru reteta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor