Prajitura cu pere si ciocolata


Prajitura cu pere si ciocolata, reteta simpla, rapida, de toamna

prajitura cu pere si ciocolata detaliu

Astazi va propun una dintre cele mai pufoase si delicioase prajituri! Prajitura cu pere si ciocolata se face foarte usor, in maxim 5 minute terminam de facut compozitia, o punem in forma si o bagam in cuptor. Perele coapte si parfumate dau o aroma foarte placuta acestei prajituri, iar consistenta este un vis! Asadar, daca va plac retetele de prajituri umede cu fructe, va invit sa o incercati.

Pere si ciocolata, combinatia perfecta pentru prajituri delicioase

Combinatia dintre pere si ciocolata amaruie este una dintre preferatele mele, mi se pare irezistibila. De multe ori am servit langa aceasta prajitura cu pere, inghetata de vanilie sau frisca. O minune de gust!

Este o prajitura fara unt, pufosenia este data de iaurt, unul dintre ingredientele principale ale retetei. Asa cum va spuneam mai sus, timpul de preparare este foarte scurt, iar cel mai frumos lucru e ca ne trebuie un singur vas pentru compozitie, deci nu avem mult de spalat dupa ce terminam de facut prajitura.

Ciocolata amaruie pentru o prajitura de toamna cu un gust echilibrat

Eu ador ciocolata amaruie (in retetele mele folosesc ciocolata amaruie cu un continut minim de cacao de 60%), iar in aceasta reteta v-o recomand cu drag. Daca totusi nu va place, puteti folosi ciocolata cu lapte. In acest caz, reduceti cu 20 g cantitatea de zahar.

Cum conservam prajitura cu pere

Conservati prajitura pufoasa cu pere, la temperatura camerei, intr-un recipient de plastic inchis ermetic. Isi pastreaza consistenta pufoasa pentru 2-3 zile. Si daca ma intrebati cu ce puteti inlocui perele in aceasta prajitura, raspunsul este cu orice fruct de sezon. Toamna puteti folosi mere, vara eu o fac cu piersici, caise sau cu zmeura. Daca va numarati printre norocosii care au zmeura in congelator, puneti bobitele de zmeura congelata pe suprafata prajiturii si o introduceti in cuptor.

Alte retete cu pere ↓

Prajitura cu pere si ciocolata – Ingrediente (forma rotunda 24 cm Ø)

  • 200 g faina
  • 3 oua medii
  • 180 g zahar tos fin
  • 8 g praf de copt
  • 125 g iaurt natural
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 100 ml ulei de floarea soarelui/arahide
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • 2 pere mari foarte bine coapte si zemoase

Prajitura pufoasa, simpla si rapida, cu pere si ciocolata- Preparare pas cu pas

  • Punem intr-un vas ouale intregi, zaharul, esenta de vanilie si mixam 2-3 minute, nu mai mult, pana cand ouale se deschid la culoare.

prajitura cu pere si ciocolata detaliu

  • Adaugam iaurtul, uleiul, sarea si mixam, la viteza mica, inca 1 minut.
  • Adaugam faina cernuta, apoi cacaua si praful de copt, cernute si ele.

prajitura aluat

  • Amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam in aluat 100 g ciocolata taiata in bucatele potrivite.

prajitura aluat

  • Punem aluatul intr-o forma rotunda (ideal ar fi sa folositi o forma cu fund detasabil).

prajitura cu pere in forma

  • Curatam perele, le taiem pe lungime in doua, eliminam samburii, apoi le taiem in feliute subtiri, de cca 1 cm grosime.
  • Punem feliile de para, in forma de raza, pe intreaga suprafata a prajiturii. Le apasam putin in compozitie.
  • Tocam potrivit celelalte 50 g ciocolata si punem bucatelele printre feliutele de para.

prajitura cu pere in forma

  • Coacem prajitura cu pere si iaurt, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30-40 minute.

prajitura cu pere si ciocolata in forma

Dupa 30 de minute de coacere, faceti proba cu scobitoarea. Daca iese uscata, prajitura este coapta, daca inca mai are urma de aluat pe ea, o mai lasati la copt inca 5-10 minute.

  • O feliem dupa ce se raceste si o gustam cu pofta! Este delicioasa!

prajitura cu pere si ciocolata felii

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Prajitura cu pere si ciocolata
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

31 comentarii la “Prajitura cu pere si ciocolata

  1. Mihaela spune:

    Multumesc frumos pentru reteta!
    Este excelenta, eu am pus si niste bucatele de nuci si stafide in compozitie (nu aveam suficienta ciocolata in camara) si se face foarte, foarte repede! Copiii o iubesc 🙂

  2. Ana -Maria spune:

    Buna ziua ! La lista de ingrediente nu apar cantitățile de zahăr și făină. Am făcut prăjitura și a ieșit foarte buna .

  3. Virginia spune:

    Aveam pere delicioase dar de care nu se atingea nimeni asa ca am decis sa le valorific Nu imi pare rau ca am dublat reteta ta. La o ora dupa ce am scos prajitura din cuptor, a si disparut o treime din ea. Baietii mei nu au avut rabdare sa se racească. Si au zis sa le mai fac. Mulțumesc, Laura!

  4. Sanda spune:

    Bună ziua şi Crăciun Fericit!
    Oauuuu m-aţi lăsat mască cu reţeta asta, de ieri studiez tot felul de reţete pentru o prăjitură deosebită de revelion, iar asta m-a încântat cel mai mult, plus că arată foarte bine şi sunt convinsă că e şi absolut delicioasă.
    Mulţumesc pentru reţetă şi reţete 🙂
    Sărbători cu bine şi multă sănătate!

    • Laura Adamache spune:

      Dora, nu recoamnd perele congelate pentru aceasta reteta. Pe blog poti gasi alte retete cu fructe congelate. Este suficient sa scrii „fructe congelate” in campul de search de pe prima pagina si vei gasi toate retetele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor