Prajitura de post cu pere si nuci

31 comentarii

Retete culinare de post – Prajitura de post cu pere si nuci

Prajitura de post cu pere si nuci
Prajitura de post cu pere si nuci, reteta desert de post

Pentru ca Postul Pastelui a inceput de cateva zile, va invit sa incercati o prajitura de post cu pere si nuci, foarte parfumata si simplu de facut.

Imi plac foarte mult retetele de prajituri de post cu fructe si de foarte multe ori le pregatesc indiferent daca suntem in post sau nu. Imi plac pentru ca sunt lejere, foarte simplu de facut si gustul fructelor se simte foarte distinct.

Daca nu aveti pere la dispozitie, le puteti inlocui cu mere, iar nucile, cu alune sau migdale. Consistenta finala a prajiturii de post este umeda, dar pufoasa in acelasi timp.

Ingrediente – Prajitura de post cu pere si nuci (forma rotunda de 24 cm)

  • 280 g faina
  • 75 g fulgi de cocos
  • 150 g zahar brun
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa calda
  • 300 g pere/mere
  • 60 g miez nuca
  • 1 plic praf copt
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare – Prajitura de post cu pere si nuci

  • Intr-un vas de plastic amestecam bine cu telul zaharul, uleiul si apa calda. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea si ulterior cernuta, si fulgii de cocos.

Preparare prajitura post mere

  • Amestecam pana la completa omogenizare, apoi adaugam nucile tocate nu foarte marunt, scortisoara si perele curatate si taiate in feliute subtiri (taiati fiecare feliuta de para in 2-3 bucatele) si amestecam bine.

Prajitura de post cu mere

  • Tapetam o forma rotunda (eu am folosit o forma cu gaura, dar puteti folosi o forma normala rotunda) cu ulei si faina (daca doriti puteti tapeta forma cu un mix de faina si 1 lingura de fulgi de cocos) si adaugam aluatul prajiturii.
  • Coacem prajitura de post cu fructe in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 40-45 minute.

Prajitura de post pere nuci

  • O rasturnam pe un gratar dupa ce s-a racit putin in forma si o pudram cu zahar pudra vanilat. 
  • O taiem si servim dupa ce se raceste complet.

Prajitura de post cu pere

Sfaturi pentru prajitura cu pere de post

  • Fiind o prajitura de post cu o consistenta umeda, faceti proba cu scobitoarea inainte sa o scoateti din cuptor.
  • Daca se rumeneste prea mult si inca nu este complet coapta, acoperiti forma cu o folie de aluminiu si continuati coacerea pana cand prajitura este perfect coapta.

retete-post-banne 740r

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Prajitura de post cu pere si nuci
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 29 Review(s)

31 Comentarii

  1. Ce bine arata! Sigur e o prajitura delicioasa.

  2. Delicioasa! Am incercat-o ieri, dar cu mere in loc de pere si cu stafide si a iesit foarte foarte buna. Multumesc pentru reteta.

  3. Magda Stoian

    Chiar avem nevoie in post de dulciuri cat mai diverse. Arata foarte bine prajitura ta si sigur o s-o fac in postul asta. Saptamana usoara.

  4. GusturisiCulori

    Buna, Laura!
    Imi place mult prezentarea care ai facut-o acestei prajituri. Compozitia si tonalitatea pozei sunt foarte reusite.
    O sa incerc neaparat reteta. Pare a fi putin grasa prajitura, cantitatea de ulei este perfecta.

    • Ma bucur mult ca iti place prezentarea acestei prajituri.
      Te pup cu drag si sper sa iti placa daca o incerci!

  5. MMMMMMM ce bine arata, voi incerca reteta cu siguranta. Multumesc pentru reteta este foarte utila mai ales in post unde cu partea de dulce este mai greu. Astept sa ne incanti si cu alte retete de post (mai ales prajiturele….;)))

  6. Cu siguranta foarte buna prajitura!!!O saptamana usoara sa ai!

  7. Airinei Oana Cristina

    a iesit foarte bine prajitura.am facut cu mere si zahar alb.multumesc si complimenti Laura.

  8. E cam grea !

    • Petru, avand in vedere ca nu contine oua si nici unt, nu as spune ca este grea.
      O zi execelenta sa ai!

  9. in weekend am facut si eu prajitura asta…a iesit dementiala! vreau sa o repet si cu mere 🙂 multumim Laura!

  10. Buna ziua , dna Laura. Tin sa precizez ca desi am doar 15 ani ador sa-ti incerc retele si imi place cum explici in asa fel incat toata lumea sa inteleaga. Iti urmaresc blogul cu un mare interes.Bafta in continuare:*

    • Iuliana, draga mea, te felicit ca gatesti la o varsta atat de frageda.
      Pup cu drag si, daca ai intrebari, nu ezita sa le pui. Te voi ajuta cu cel mai mare drag.

  11. Buna Laura,ca de obicei,ne rasfeti:).O bunatate de praji,mai ales acum,in post.Acum incerc varianta de mere cu stafide,cea originala e ffffffffff buna,multumesc frumos,pupici

  12. Am facut-o si eu ieri, a fost delicioasa.va pup

  13. Am incercat reteta duminica. Este o prajitura extraordinara, nu poate nimeni sa creada ca e de post!! Absolut delicioasa si potrivita pentru toamna. Multumesc mult, Laura!

  14. cocosul se poate elimina sau inlocui cu altceva? multumesc

    • Laura Adamache

      Draga Alina, poti inlocui cocosul cu aceeasi cantitate de faina de migdale.
      Cu drag!

  15. Astazi am testat-o. A iesit delicioasa! Doar ca am inlocuit uleiul, cu ulei de cocos, si am adaugat migdale crude. Multumesc 🙂

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.