Cheesecake After Eight

105 comentarii

Reteta Cheesecake After Eight – Tort aniversar pentru 5 ani de blog

after-eight-tort

Ieri am implinit 5 ani de blog! 5 ani frumosi, plini de lucruri pur si simplu minunate, de noi prieteni si de realizari. Ultimul an mi-a oferit multe schimbari frumoase si un nou proiect pe care il voi anunta la momentul oportun. Vreau sa va multumesc din suflet pentru ca mi-ati fost aproape in toti acesti ani. Va astept si in continuare cu toata dragostea si cu multe retete delicioase.

Am ales un cheesecake cu mousse de menta si ciocolata neagra pentru aceasta frumoasa zi. Chiar daca nu prea avem voie sa mancam dulciuri, am facut o exceptie si am savurat cate o felie de cheesecake. Este foarte parfumat, racoros si deloc greu de facut.

Ingrediente – Cheesecake After Eight (18 cm diametru)

Ingrediente baza cheesecake

  • 200 g biscuiti Digestive
  • 125 g unt
  • 1-2 linguri zahar brun

Ingrediente mousse ciocolata

  • 125 g ciocolata amara
  • 4 g gelatina foi/3 g gelatina deshidratata
  • 125 ml smantana lichida indulcita pentru frisca
  • 25 ml smantana lichida indulcita pentru frisca

Ingrediente mousse menta

  • 375 g mascarpone
  • 150 ml sirop de menta
  • 90 ml smantana lichida pentru frisca
  • 8 g gelatina foi/6 g gelatina deshidratata
  • 3 linguri lapte
  • esenta menta

Ingrediente glazura ciocolata alba

  • 200 g ciocolata alba
  • 150 ml smantana lichida pentru frisca
  • 2 g gelatina foi/ 2 g gelatina deshidratata

Mod de preparare baza cheesecake

  • Topim untul pe foc mic si il lasam sa se raceasca. Punem biscuitii in robot, adaugam zaharul, untul rece si mixam pana cand obtinem un aluat sfaramicios.
  • Punem aluatul intr-o forma detasabila de 18 cm diametru si il presam bine cu o lingura. Il bagam in frigider pentru 30 de minute.

baza-cheesecake

 Mod de preparare mousse ciocolata amara

  • Punem gelatina la inmuiat in apa rece pentru 10 minute.
  • Intr-o craticioara, punem ciocolata taiata in bucatele mici si cei 25 ml de smantana lichida. Topim ciocolata la bain marie (avem mare grija sa nu fiarba absolut deloc). In momentul in care ciocolata este complet topita, stingem focul si adaugam foile de gelatina foarte bine stoarse. Amestecam bine si apoi lasam ciocolata sa se raceasca putin (2-3 minute).
  • In ciocolata usor calduta, adaugam, lingura cu lingura, frisca mixata foarte bine si amestecam pana la completa omogenizare.

mousse ciocolata

  • Scoatem blatul din frigider si intindem peste el, intr-un strat uniform, mousse-ul de ciocolata.

strat-mousse-ciocolata

  • Punem cheesecake-ul in frigider pentru 30 minute.

Mod de preparare mousse de menta

  • Punem gelatina la inmuiat in apa rece pentru 10 minute.
  • Punem branza mascarpone intr-un vas, adaugam siropul de menta si mixam pana la omogenizare.

mousse-menta-mascarpone

  • Mixam smantana lichida foarte bine.
  • Intr-o craticioara micuta, punem gelatina foarte bine stoarsa si 3 linguri cu lapte. Topim gelatina la bain marie, apoi o lasam sa se raceasca putin (cca 1-2 minute)
  • In gelatina foarte usor calduta, adaugam 2-3 linguri din crema de mascarpone si esenta de menta si amestecam bine. Adaugam mixul obtinut in crema de mascarpone ramasa si amestecam pana la omogenizare.
  • Incorporam, cu grija, in crema de mascarpone, frisca mixata.
  • Scoatem cheesecake-ul din frigider si, peste mousse-ul de ciocolata, formam un strat uniform de mousse de menta.

mousse-menta

  • Bagam din nou cheesecake-ul in frigider pentru 1 ora.

Mod de preparare glazura de ciocolata alba

  • Punem la inmuiat gelatina in apa rece pentru 10 minute.
  • Tocam marunt ciocolata alba, o punem intr-o craticioara si adaugam smantana lichida.
  • Topim ciocolata la bain marie (mare atentie sa nu fiarba absolut deloc) si cand este complet topita, stingem focul si adaugam gelatina foarte bine stoarsa.
  • Amestecam si lasam glazura sa se raceasca (trebuie sa atinga temepratura camerei).
  • Scoatem tortul din cerc, il asezam pe un gratar, iar gratarul il asezam intr-o tava mai mare.

tort asamblat

  • Strecuram glazura direct peste tort. Nu atingem cu nimic glazura. Are o consistenta lichida si o sa curga singura pe marginile cheesecake-ului. Daca nu a acoperit in intregime marginile, adunam glazura din tava si o strecuram din nou pe suprafata tortului.
  • Lasam glazura sa se intareasca putin, apoi bagam cheesecake-ul la frigider pentru 30-45 minute.
  • Il decoram dupa preferinta. Eu am folosit pentru margini niste placute ondulate de ciocolata amara, iar pe deasupra, am adaugat frunze de menta proaspete, 2 bilute din mousse-ul de mascarpone ramas (le-am tavalit prin bilute verzi de zahar) si doua bastonase umplute cu crema de ciocolata.

felie-tort-after-eight copy

 Va multumesc din suflet si va invit la o felie de cheesecake parfumat!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cheesecake After Eight
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 38 Review(s)

105 Comentarii

  1. Buburuza Bubu

    Arata super delicios!La Multi Ani!

  2. Rocsy Ciobanu

    La multi ani si cat mai multe impliniri sa iti aduca acest minunat blog.O feliuta din acest delicios tort degust si eu virtual!

  3. Ionela Stache

    Buna seara! De unde va aprovizionati cu esenta/ sirop de menta? Eu am gasit ceva de la Dr. oetker, dar e la sticluta miiica si nu e verde…

  4. Minunat, e pe gustul meu si trebuie sa-l fac si eu.
    La multi ani cu multa insiparie si de acum in colo.

  5. La multi ani blogului tau!
    Este unul dintre cele mai frumoase si elegante bloguri, pe care eu il apreciez foarte mult.
    Imi doresc cat mai multe postari de acum incolo!
    Pupicei!

  6. La multi ani! Imi place ffffffffffffffff multtttttttttttttt blogul tau.
    FELICITARI!

  7. Licuta Marin

    La multi ani si la cat mai multe retete de postat, la fel de minunate si delicioase!!! Tortul e de vis si mmm… cred ca e un deliciu!Pupici!

  8. Adriana Lupu

    La multi ani,Laura!!!Sa iti dea Domnul multi ani sanatosi si plini de realizari.Te pupam.Am sa fac si eu aceasta minunatie de prajitura.Arata super,super bine,iar esente am ca astazi a venit coletul de la ,,pastai de vanilie,,.

  9. Laura,

    An descoperit de curind blogul tau. Este o plecere sa il vizitezi si sa urmezi retelele. Fotografiile sint superbe!
    La multi ani pentru blog si felicitari pentru tine!
    As dori sa pot discuta cu tine despre fotografiile tale si pe ce website le pot cumpara. Unde as putea sa-ti scriu?
    Multumesc mult!

  10. La multi ani draga Laura! Astept cu nerabdare fiecare reteta a ta.Ca intotdeauna tortul arata impecabil.

  11. The Wandering Oltean

    La multi ani frumoși cu multe postări delicioase !

  12. Sara & Miki

    La multi ani! Un tort special pentru o zi speciala!

  13. Felicitari Laura!!!
    Multi, multi ani blogului tau. E o adevarata placere sa vizitez blogul tau, l-am salvat la “Favorites” de mult timp si in fiecare zi imi mai arunc privirea pe el :). Am incercat multe retete de-a lungul celor 3 ani de cand te-am descoperit si am invatat multe de la tine.
    Multumiri pentru retete si pentru ca pui asa de multa pasiune si suflet in tot ceea ce faci.
    Mullt succes si in continuare si multa sanatate. Pupicei dulci.

  14. La multi ani frumosi! Sa ti se implineasca toate dorintele, atat in viata personala cat si cele legate de marea ta pasiune! Blogul tau este unul dintre preferatele mele: fotografii superbe, retete minunate, frumos prezentate si concis explicate. Este o placere sa iti urmaresc postarile!

  15. La multi ani acestui blog minunat si plin de retete delicioase!! Iar tie Laura felicitari pentru tot, mereu este o placere pentru mine sa vin sa-ti vizitez ‘casuta’. Tortul este mai mult decat delicios, sunt convinsa. Te pup!!

  16. cati falcaru

    la cate aprecieri ai primit ,nici nu stiu ce as mai putea adauga …pentru ca tot ce faci tu e ne lasa mereu cu gura cascata si cu dorinta nebuna de a o incerca cat mai curand…pacat ca noi nu gasim toate ingredientele pe care tu le aduni din lumea intreaga (ex.lichiorul de menta)…dar asta nu ma va opri sa-l fac chiar daca va trebui sa adun frunzele de menta cu mana mea si sa reinventez distilarea….oricum multumim pt.toti acesti ani in care ai fost cu noi…si vorba lui Andi Moisescu…”Ma inclin..!”
    I

  17. Minunat, minunat, minunat,atit tortul cit si blogul.Multumim pentu tot ce impartasesti cu noi.Asteptam cu nerabdare retete noi.LA MULTI ANI!

  18. Draga Laura si blog!
    Va urez cat mai multe si mai dulci de parfumate aniversari!
    La Multi Ani! Sa aveti o viata frumoasa si gustoasa impreuna si pe noi sa ne lasati sa ne impartasim in continuare din aceasta minunata …convietuire!
    Cu mult drag!

  19. ma alatur si eu fetelor care ti ureaza la multi ani, deasemeni, multa sanatate tie si familiei, din toata inima, impliniri si multe ganduri bune.
    e foarte frumos, sa privesti peste umar, wow, au trecut cinci ani presarati cu munca, satisfactii si mai ales experienta, care mie mi se pare cel mai scump cadou al vietii.
    si totusi laura scumpa, pe cand un tort cu serbet? :))) ai intrebat o pe mami tau de asta?

  20. Mihaela Abu El Shaikh

    LA Multi Ani! blogului tau si multumesc pentru numeroasele retete minunate cu care ne-ai delectat.
    Mihaela

  21. Ghiocel07

    La multi ani! Sa fi sanatoasa si sa ne incanti sufletul si privirea cu minunatele delicatese.

  22. sisterskitchen

    La cat mai multi ani deliciosi!

  23. Buna! La multi ani pentru aceasta aniversare speciala. Eu as incerca sa fac reteta ta, dar ma intreb daca biscuitii ar putea fi inlocuiti cu cei din reteta asta:

    • Multumesc mult, draga mea!
      Nu stiu sigur cum este consistenta acestor biscuiti, dar daca seamana cu cei din comert, atunci ii poti folosi.

  24. Arata senzational. Cand ma intorc in tara, l-am si incercat.
    La multi ani! Cu multe retete noi delicioase ca de obicei.

  25. Carla Graur

    La cat mai multi ani sa ne bucuri si sa ne alinti cu asemenea bunatati.
    Cu drag, Carla

  26. La multi ani! Multa sanatate, putere, bucurii si tot ce va doriti.
    Blogul este exceptional, imi place enorm. Cheesecake-ul banuiesc ca este delicios. Multumim pentru tot ce impartasiti cu noi.va pup

  27. miha.diaconescu

    LA MULTI ANI!! Multe bucurii,sanatate si multumim de toate aceste retete minunate.

  28. La cat mai multi ani de retete minunate! Sanatate si inspiratie iti doresc!

  29. Szabo Aurica

    La multi ani! mi-a placut expunerea ,trebuie sa fie ceva delicios,daca il vedeam mai repede il faceam de ziua mea (19.03.)

    • Multumesc mult, draga mea! La multi Ani cu multa multa sanatate si fericire!

  30. La cat mai multi ani frumosi de sarbatorit impreuna! Astept cu multa placere aniversarea de 10 ani , de 15 ani … Multumesc pentru toate minunatiile incercate deja ( de vreo 2 ani incoace-delicioase!) si multumesc pentru toate minunatiile viitoare!
    Cu drag,
    Luiza

  31. Cristian Borod

    La multi ani! si la multe retete minunate si delicioase!

  32. Am incercat foarte multe retete! Absolut delicioase! Multi ani inainte!!!!! Felicitari!

  33. Magda Adina

    La cat mai multi ani blogului tau minunat , iar tie multa sanatate ptr a putea face toate aceste minunatii cu care ne incanti mereu !!!

  34. Tunder- Iulia

    La cat mai multi ani blogului tau extraordinar . Iar tie multa ,multa sanatate sa poti posta cat
    mai multe retete deosebite !!

  35. La multi ani frumosi si binecuvantati cu inspiratie si dragoste ptr ceia ce faci,
    sa ne bucuram si noi de cele mai bune bunatati!

  36. Csato Corina

    La Multi Ani!
    Tortul arata foarte bine si sunt convinsa ca este delicios.
    Vreau sa incerc sa il fac sambata, dar am o nedumerire referitoare la gelatina. De exemplu 4g de gelatina foi este echivalentul a doua foi de gelatina?

    Multumesc

  37. primeste si din partea mea toate urarile de bine si la mai multe retete si idei de-acum inainte!!! la aceasta reteta am o nedumerire la mousse-ul de ciocolata ingredientele date nu le regasesc la modul de executie,acuma eu deduc cum ar fi da mi-as dori sa fiu sigura vezi si tu ;si inca ceva pt cele ce cauta siropul de menta eu l-am gasit in real la sticla de jumate la un pret de aprox13 lei.te pup

    • Tamara mea draga, multumesc ca mi-ai atras atentia.
      Pup cu mult drag si iti multumesc pentru urare!

  38. Revin draga mea cu scuzele de rigoare m-am dumirit in final,am si executat tortul care este intr-un mare fel;adica nu am cuvinte,doar ca eu am facut intr-o tava mai mare ca diametru, deci si cantitatile le-am marit proportional cu ale tale si rezultatul a fost pe masura.iti multumesc,esti o scumpa!!!!

  39. este demential!! l-am facut deja de 2 ori, si sigur va deveni un tort preferat, mai ales ca iubesc combinatia cioco-menta, de foarte mult timp caut o reteta de genul asta. multumesc, si la multi ani!

  40. am gasit siropul de menta in Auchan

  41. Laura, care e diferenta dintre frisca si frisca lichida?
    Multumesc, M

  42. Buna seara, va rog sa-mi spuneti si mie care e diferenta dintre frisca si frisca lichida?
    Multumesc, M

    • Mihaela, in comert se gasesc doua tipuri de frisca: lichida si solida. Cea lichida se gaseste in cutiute de carton si cea solida, la tub, in general.
      Te pup!

    • frisca lichida este smantana dulce ???

      adica daca iei laptele asa cum iese de la mama vaca si il duci la separator, obtii lapte fara grasime si smantana dule (pe care daca o bati destul se face unt).

  43. Arata minunat! Vreau si eu sa incerc reteta insa nu stiu unde gasesc siropul de menta? Tu l-ai cumparat sau l-ai facut in casa?
    Multumesc!

    • Diana, draga mea, am inteles ca se gaseste in Auchan. daca nu, incearca sa-l cauti la plafar.
      Eu l-am cumparat de la Eurospin, un supermarket din Italia.

  44. Buna

    Felicitari pentru tot ce faci. E superb bogul.
    Am o intrebare in poza pe sectiune am observat un strat alb intre cele doua mouss-uri si nu am inteles ce este. Sau nu am citit eu cu atentie? Multumesc

    • Madi, draga mea, multumesc pentru aprecieri.
      Draga mea, stratul s-a format din cauza taieturii. Este glazura de ciocolata alba de deasupra care s-a “agatat” de stratul de mousse de cioco in momentul in care am taiat felia.
      Pup cu drag!

  45. Multumesc mult pentru raspuns, am sa caut si eu pentru ca vreau sa incerc reteta in acest weekend pentru o dubla aniversare (a mea si a fetitei mele).
    Va anunt cum iese 🙂
    O zi frumoasa si un weekend minunat!

  46. eu fac tot timpul mousse de ciocolata cu frisca, exact asa cum ai scris tu reteta, si nu adaug gelatina. Care ar fi diferenta de consistenta pe care o aduce gelatina? Mousse-ul se intareste bine si fara gelatina. Daca adaug, oare rezista tarta mai mult la temperatura camerei, fara sa se inmoaie?

    • Ela, draga mea, gelatina ii schimba consistenta. Crema ganache este mai grea, dar gelatina ii da o consistenta mai aerisita.
      Si da, tortul rezista mai bine la temperatura camerei.
      Pup!

  47. monica sandu

    Buna Laura!Am facut si eu tortul,a iestit tare bun!Multumim de idei si spune-mi si mie tie cum de ti-a iesit mouss-ul cu mascarpone verde?Ce sirop ai folosit?Eu am gasit la Mega Image.Felicitari!

    • Monica, draga mea, tare mult ma bucur ca ti-a placut!
      eu am folosit un sirop de menta cumparat dintr-un supermarket italiana, eurospin.
      Pup cu mare drag!

  48. Bancea Veronica

    Buna seara, am facut tortul si a iesit grozav chiar daca siropul folosit nu era verde. Eram curioasa cum de nu gasesc reteta la categoria torturi, fiindca vreau sa fac un tort de ziua mea si vroiam sa fac aceasta glazura si am cautat reteta ceva timp pana am gasit-o. Cu ocazia asta am gasit reteta noua de tort cu crema de lapte si crocant de alune si cred ca o sa incerc noua reteta.Oricum glazura de ciocolata alba ramane printre preferatele copiilor. Multumesc pentru toate retele minunate.Cand o sa reusesc o sa cumpar si cartile publicate.Felicitari pentru toate realizarile.

    • Veronica, draag mea, iti multumesc ca mi-ai atras atentia! Am mutat acum cheesecakeul la torturi.
      Pupic cu mult drag!! Ma bucur tare mult ca ti-a placut!

  49. Alina Vlasin

    Buna!
    Sunt Alina si urmaresc de mult timp blogul tau. Imi plac foarte mult retetele (am incercat destul de multe). Felicitari pentru tot ceea ce faci si ca transmiti din tine prin blogul acesta!

    • Draga mea, ma bucur sa te cunosc!
      Pup cu drag si multumesc ca ai incercat din retetele mele!

  50. Buna Laura,

    Tortul arata incredibil si intentionez sa il fac in curand, de ziua sotului meu, care adora menta.
    As vrea sa stiu cum este, mai exact, siropul de menta. Eu locuiesc in Franta si, pe aici, singurul sirop de menta pe care l-am vazut este cel care se face cu apa. Este ok daca pun din acesta, sau trebuie un altfel de sirop? Multumesc!

  51. Buna Laura,
    Te-am “descoperit” de vreo luna de zile si in acest timp ,am facut de cel putin doua ori pe saptamana din retetele tale care mi-au iesit delicioase.Din nefericire, sunt tot timpul pe fuga si fara timp si de aceea nu am reusit sa imi las impresiile.Imi place foarte mult sa “bucataresc” , sa descopar retete si gusturi noi iar la tine le-am gasit pe ambele;felicitari pt tot ce ai realizat si multumiri ca ne impartasesti din pasiunea ta -arta din bucatarie plus talentul de a o imortaliza !
    As vrea sa fac acest tort de sarbatori dar nu inainte de a-l incerca, asa ca mi-am propus sa il fac zilele astea si am doua intrebari:ce este frisca lichida indulcita?smantana pt facut frisca gata indulcita sau o indulcim noi?locuiesc in franta de 15 ani si nu am vazut vreodata smantana gata indulcita(folosesc destul de des smantana lichida) ; si daca trebuie facuta frisca cu smantana neindulcita, ce cantitate de zahar sa adaud la cantitatea de smantana de mai sus?A doua intrebare este daca pot face tortul cu aroma de lamaie (sirop plus esenta)deoarece fata mea cea mica si sotul nu vor sa vada menta in fata ochilor pe cand eu cu fata cea mare am manca numai combinatia asta- de ciocolata si menta(vara , asta este inghetata cel mai des mancata de noi) asa ca am zis sa ne “sacrificam” !
    Iti multumesc pt raspuns , iti doresc multa sanatate si putere de munca ca sa poti impartasi cu noi cat mai multe retete gustoase !
    Mihaela

    • Draga mea, multumesc pentru aprecieri.
      Iti recomand sa pui cca 30 g zahar pudra la 100 ml smantana lichida pentru frisca. Poti adauga si mai mult, in functie de gustul tau. Mie mi se pare suficient de dulce cu 30 g zahar pudra.
      Nu iti recomand sa combini lamaia cu ciocolata. Nu este o combinatie foarte fericita, dar poti inlocui siropul si esenta de menta cu aceeasi cantitata de sirop si esenta de portocale. Gustul portocalei se potriveste de minune cu cel al ciocolatei.
      Te pup si spor!

  52. Multumesc mult pt raspuns !Si ,culmea coincidentei, azi mi-am facut cumparaturile si cum nu am gasit un sirop de lamaie mai de calitate, am luat unul de portocale schimband astfel “planul”!Ma gandisem la lamaie deoarece nu de mult am mancat ciocolata After Eight cu aceasta aroma si a fost destul de apreciata de toata familia dar , cum zici, cu portocale cred ca va fi mult mai buna!Iti voi scrie cum a iesit!
    Week-end placut si numai bine!

  53. Un tort delicios chiar cu aroma de portocale!Fetele mele -si nu numai-si-au lins degetele!
    Mii de multumiri pt tot!

  54. Am citit cu atentie reteta si, totusi, mi se par cam mari cantitatile pentru mousse-ul de menta. Intentionez sa fac acest cheesecake de revelion, am luat deja siropul de menta care se gaseste si in Carrefour (750 ml 12 lei). Cam ce inaltime are tortul ca sa fac o comparatie cu tava pe care o am?

  55. Este pur si simplu SUPERB!!!

  56. Buna Laura,
    Am facut acest tort pentru ziua sotului meu, a iesit foarte bun, doar ca nu s-a intarit glazura… Oare ce am gresit? Si cam de cate ori repeti tu operatiunea de turnare a glazurii, ca mie mi-a ramas foarte multa in tava chiar daca am strans-o si strecurat-o de vreo 5 ori….
    Multumesc mult! Sa ai un an plin de impliniri si succese!
    Te pup, Anca

    • Draga mea, daca nu s-a intarit deloc inseamna ca a existat o problema cu gelatina. Ce tip ai folosit? Foi sau granule? Ciocolata nu a fiert deloc la bain-marie?
      In mod normal nu ar fi trebuit sa iti ramana multa glazura dupa ce ai terminat de imbracat tortul, dar din moment ce glazura a fost foarte lichida, straturile au fost foarte subtiri.
      Data viitoare te sfatauiesc sa folosesti o ciocolata alba de foarte buna calitate (asta in cazul in care nu ai facut-o deja) si sa fii atenta la modul in care topesti gelatina.

  57. Eu abia acum vad acest tort. Am cam ramas cu gura cascata! Nu stiu la ce sa ma uit mai intai? … la compozitia in culori elegante, la reteta (ce arome!!!) , la sectiune (ce straturi!), la realizarea impecabila, la pozele cele frumoase …!? Talent nativ, experienta, seriozitate + alte multe, te mentin in varful piramidei, acolo unde iti este locul. Felicitari!

  58. DELICIOS!!!! L-AM FACUT DE FLORII SI CHIAR DACA SIROPUL MEU NU A FOST CU O TENTA DE VERDE(FIIND FACUT IN CASA SI NEAVAND COLORANT) A IESIT SUUUPERRRRR!!!!!

  59. Am o intrebare: cam pentru cate persoane este acest tort?

    • Draga mea, as spune ca poti satura 6 persoane cu el. Desigur, daca invitatii tai iubesc dulciurile foarte mult, as spune 4 persoane.
      Te pup!

  60. Bună,

    Îmi poţi spune te rog de unde ai luat esenţa de mentă? Mulţumesc,

    Felicitări pentru blog! 🙂

    • Multumesc pentru aprecieri, Cristina!
      Am luat esenta de la pastai de vanilie, un magazin online excelent:

  61. Andreea Prodan

    Bună seara!!!
    Caut de două zile un tort să-l fac pentru Sf. Andrei și am dat în sfârșit de minunăția asta 🙂
    Numai că am o nelămurire. La ingredientele pentru mousse-ul de mentă scrie și sirop de mentă și esență. În modul de preparare nu am mai citit nimic de esență. Este ori ori sau esența vine amestecată cu siropul? Și câtă esență?
    Mulțumesc anticipat pentru lămuriri și felicitări pentru blog, este minunat!!! O să îl pun la favorite, clar!!! 🙂

    • Draga Andreea, multumesc ca mi-ai atras atentia. Se pune si esenta de menta, o data cu siropul.
      Cantitatea de esenta de menta variaza in functie de calitatatea esentei. Te sfatuiesc sa pui jumatate de lingurita pentru inceput si apoi mai adaugi daca mai este nevoie.
      Spor sa ai!

  62. Mulţumesc! 🙂

  63. Ador blogul tau!!! oricat de complicate par cateodata retetele cand te pui pe treaba e o placere…mai ales k ne explici atat de bine!!! negasind in zona in care stau sirop de menta l-am inlocuit cu sirop de lime…mi s-a parut la fel de racoros! a iesit o delicatese 😉
    Multumesc k existi!!!

  64. Raluca Horobet

    Am facut si acest cheesecake, este absolut demential. Siropul de menta l-am gasit in carrefoure.
    Multumesc pt retetele exacte si care intotdeauna ies perfect.
    O zi minunata.

    • Laura Adamache

      Sa va fie de bine, draga Raluca. Ma bucur mult ca ti-a placut acest cheesecake.

  65. Bună seara! Am o nelămurire în privinţa mousse-ului de mentă. Se adaugă sirop de mentă în mascarpone şi mai apoi in gelatină se adaugă mascarpone, din nou sirop de mentă şi esenţa de mentă. Dacă am înţeles bine….ce cantitate de sirop adaug în mascarpone şi ce cantitate în gelatină?
    Vă mulţumesc pentru reţetă! Cu siguranţa o să vreau să incerc multe reţete de pe acest site, sunt cu totul deosebite şi explicate astfel încât să poată îndrăzni şi o persoană începătoare în bucătărie, ca şi mine.

    • Laura Adamache

      Draga Ioana, multumesc mult ca mi-ai atras atentia. Am corectat acum reteta.

  66. Buna seara, daca tava e de 24 cm cam cit sa adaug ingrediente?? ? Va multumesc!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.