Pizza greceasca (cu masline si branza feta)


Pizza cu feta si masline, reteta cu blat subtire

pizza greceasca cu feta

Pizza greceasca cu masline si feta, reteta de casa. Pizza subtire cu aluat de casa. Reteta de pizza greceasca cu legume si branza feta. 

Aveam un pachet de branza feta in frigider si pentru ca nu am mai mancat de ani buni o pizza grceasca, am intrat in bucatarie, am pregatit ingredientele, framantat aluatul si copt pizza. Foarte buna este aceasta pizza cu blat subtire! Este o reteta simpla si rapida, iar ingredientele nu cred ca lipsesc din frigiderul nimanui. Ce nu trebuie sa ne lipseasca pentru aceasta pizza plina de gust? Masline negre, cascaval sau mozzarella (am folosit cascaval de aceasta data, dar iese la fel de gustoasa si cu mozzarella), ceapa rosie, oregano, rosii cherry si bineinteles branza feta.

Eu o fac fara sos de rosii, asa am mancat-o acum multi ani intr-o pizzerie si mi-a placut foarte foarte mult. Sa nu renuntati la ceapa! Ii da un gust minunat, as spune ca in aceasta reteta de pizza este unul dintre ingredientele principale.

Haideti sa vedem cum pregatim aceasta pizza greceasca cu blat subtire.

MAI MULTE RETETE DE PIZZA AICI 

Pizza greceasca – Ingrediente (2 pizze de 30 cm Ø)

Ingrediente aluat de pizza

  • 400 g faina pentru aluaturi
  • 220 ml apa calduta
  • 10 g drojdie proaspata/4 g drojdie uscata
  • 1/4 lingurita mica zahar
  • 10 g sare

Ingrediente topping pizza greceasca (pentru 2 pizza)

  • 150 g branza feta
  • 200 g cascaval /mozzarella
  • 20 masline negre fara samburi
  • 1 ceapa medie rosie
  • 1 lingurita oregano
  • 10-12 rosii cherry
  • 4 lingurite ulei de masline

Preparare aluat de pizza greceasca

  • Punem faina in vasul robotului, adaugam drojdia uscata si zaharul si amestecam. Punem treptat apa calduta (apa trebuie sa fie usor calduta, nu fierbinte) si framantam pana cand aluatul capata putina consistenta, apoi adaugam sarea si framantam pana cand aluatul devine elastic.

Daca folositi drojdie proaspata, o frrecati cu zaharul si apoi o amestecati cu apa calduta. Turnati apa treptat peste faina, iar cand aluatul capata putina consistenta, adaugati sarea.

  • Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si lasam aluatul sa dospeasca intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul (cca1h30m).

aluat de casa pizza

Preparare ingrediente pentru pizza

  • Dam cascavalul prin razatoarea cu gauri mari, sfaramam branza feta si taiem maslinele in felii sau in jumatati, cum doriti.
  • Taiem rosiile in jumatati si ceapa rosie in feliute foarte subtiri.

Pizza greceasca – cum o asamblam si o coacem

  • Impartim aluatul in doua bucati egale.
  • Intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire de cca 1 cm si o asezam in tava.
  • Acoperim tavile cu un servet si lasam aluatul sa dospeasca 10 minute, nu mai mult.
  • Punem cascavalul ras peste aluat, adaugam feta, maslinele, rosiile cherry, ceapa, stropim fiecare pizza cu cate 2 lingurite de ulei de masline si le pudram cu oregano.

pizza greceasca aluat tava

  • Coacem pizza in cuptorul preincalzit la 200°C pentru cca 15-20 de minute.
  • O gustam calda, imediat dupa ce am scos-o din cuptor. Este delicioasa aceasta pizza greceasca de casa!

Pizza greceasca detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pizza greceasca (cu masline si branza feta)
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor