Salata mediteraneana cu ton si legume


Salata mediteraneana cu ton si legume, reteta simpla si rapida

salata mediteraneana cu ton detaliu

Salata mediteraneana cu ton si legume, reteta simpla si rapida pentru pranz sau cina. Reteta de salata sanatoasa si satioasa, cu ton de la conserva, ingrediente si preparare pas cu pas. Salata cu peste si crutoane de paine integrala.

Astazi va propun o salata mediteraneana absolut minunata! Plina de culoare si gust, sanatoasa si satioasa. Crutoanele integrale ii dau o savoare aparte, abia astept sa o incercati si voi. Eu am folosit un mix de salate (rucola, laptuca alba si rosie, spanac baby), dar la fel de bine merge si salata verde pentru aceasta reteta rapida. Ingredientul principal al salatei este tonul file in suc propriu de la Lotka.

Conservele Lotka nu contin E-uri si nici conservanti, le puteti folosi cu incredere pentru preparate gustoase si sanatoase.

V-am facut pofta? Cu drag astept sa incercati reteta de salata mediteraneana si sa imi spuneti cum vi s-a parut.

MAI MULTE RETETE DE SALATA AICI 

Salata mediteraneana – Ingrediente 2 persoane

  • 200 g salata mix sau salata verde
  • 1 borcan ton file Lotka in suc propriu (200 g)
  • 5-6 rosii cherry
  • 125 g boabe de porumb (conserva)
  • 125 g boabe naut fiert (conserva)
  • 2 morcovi medii
  • 1 ardei mic gras
  • sare dupa gust

Crutoane din paine integrala – Ingrediente

  • 1 bagheta mica de paine integrala (cca 200 g)
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline/floarea soarelui
  • ¼ lingurita cimbru uscat

Sos vinegreta pentru salata mediteraneana cu ton

  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • sare dupa gust

Preparare crutoane din paine integrala

  • Taiem painea in felii subtiri si apoi in cubulete potrivite. Punem 2 linguri de ulei intr-o tigaie antiaderenta, adaugam catelul de usturoi intreg, usor zdrobit, cubulele de paine si cimbrul.
  • Prajim crutoanele, cca 2-3 minute, pe foc mediu. Amestecam des crutoanele pentru ca se pot arde foarte rapid.
  • Le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie, eliminam catelul de usturoi, si le lasam sa se raceasca complet.

cruoane salata in tigaie

Preparare salata cu ton si legume – Pas cu pas

  • Punem mixul de salata intr-un vas.

salata verde mediteraneana

  • Curatam morcovii, ii dam prin razatoarea cu gauri mari.
  • Scurgem nautul, il clatim sub jet de apa rece si il lasam sa se scurga intr-o sita. Taiem rosiile in 4 bucati si ardeiul gras julienne (in suvite subtiri).

salata preparare

  • Adaugam toate legumele in vas, inclusiv boabele de porumb, iar la sfarsit punem si tonul file Lotka scurs.

salata mediteraneana cu ton

  • Punem si crutoanele reci in vasul cu salata.
  • Amestecam toate ingredientele si adaugam sosul vinegreta. Pentru sos, amestecam intr-un vas micut uleiul, zeama de lamaie si sare dupa gust.

salata mediteraneana cu ton

  • Salata se serveste imediat. Va recomand sa adaugati sosul si crutoanele in momentul in care serviti salata. In acest fel crutoanele isi vor pastra acea consistenta crocanta delicioasa.

salata mediteraneana cu ton

  • Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Salata mediteraneana cu ton si legume
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor