Spirale de post (pufoase, reteta de casa)


Spirale briose cu aluat dospit, reteta de post

spirale de post pufoase pas cu pas

Spirale de post pufoase umplute cu crema de alune. Reteta simpla de briose spirala, cu aluat dospit si crema, mod de preparare pas cu pas. Spirale umplute de post pentru micul dejun.

Ieri, fiind foarte urat afara, am zis ca nu ar strica sa savuram niste spirale pufoase de post. Atat de gustoase au iesit! Eu le fac si cu gem sau magiun, uneori cu nuca sau cu mac. De data asta le-am umplut cu o crema vegetala de alune, asemanatoare cu nutella. Daca alegeti sa le faceti cu gem, nu uitati ca trebuie sa alegeti unul cu o consistenta mai densa. Dupa ce portionam aluatul umplut, trebuie sa facem spiralele, asa ca ne trebuie un gem gros (ideal este magiunul, dupa parerea mea).

Puteti folosi urmatoarele umpluturi de post pentru aceste spirale:

Eu am folosit lapte de soia, de data aceasta, dar aluatul iese deosebit si cu lapte de nuca (vezi reteta aici). Laptele de nuca are un gust minunat, se poate folosi pentru preparatele dulci sau sarate de post.

Va invit sa incercati cat mai curand aceste spirale pufoase de post, se topesc in gura, sunt divine!

Spirale de post pufoase – Ingrediente (10 bucati)

  • 350 g faina
  • 65 g zahar
  • 40 ml ulei
  • 15 g drojdie proaspata/ 5 g drojdie uscata
  • 180 ml lapte de soia/migdale/nuci
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita plina coaja de lamaie rasa
  • 100-125 g crema vegetala de alune /gem/crema de post de vanilie

Spirale umplute cu crema, foarte pufoase – Mod de preparare pas cu pas

  • Punem in vasul robotului faina, adaugam drojdia uscata, zaharul si amestecam. Incalzim laptele (atentie, laptele trebuie sa fie usor caldut, nu fierbinte), il amestecam cu uleiul si coaja rasa de lamaie si il punem in centrul fainii.
  • Lucram aluatul, la viteza moderata, pana cand capata putina consistenta. In acest moment, adaugam sarea si mixam in continuare pana cand aluatul este elastic (cca 10 minute).

spirale cu crema preparare

Daca folositi drojdie proaspata, o amestecati cu laptele caldut si apoi o puneti peste faina. Aluatul de spirale de post se poate face si manual: puneti faina intr-un vas, adaugati drojdia uscata, zaharul si amestecati cu o lingura. Puneti laptele usor caldut, amestecat cu coaja de lamaie rasa, si uleiul si incepeti sa framantati. Cand aluatul prinde consistenta, adaugati sarea si framantati pana cand aluatul este elastic.

  • Acoperim vasul in care se afala aluatul cu folie de plastic alimentara si il lasam sa dospeasca 60 de minute.

spirale cu crema preparare

  • Dupa ce aluatul de briose spirale si-a dublat volumul, il rasturnam pe blatul de lucru, pudrat usor cu faina, si il intindem intr-un dreptunghi de 1 cm grosime.
  • Ungem jumatate din dreptunghi cu umplutura aleasa (crema de post, gem, nuca, mac).

spirale cu crema preparare

  • Apoi aducem jumatatea neunsa de aluat peste umplutura.

forma spirale de post

  • Presam usor marginile, apoi taiem aluatul in fasii de cca 2-3 cm latime.
  • Rulam fiecare fasie, in sens contrar, pana obtinem o spirala.

forma spirale de post

  • Rulam fiecare spirala in cerc si le asezam in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, lasand o distanta de cca 3-4 cm intre ele.
  • Acoperim tava cu un servet curat si lasam spiralele de post sa dospeasca inca 30 de minute, nu mai mult.

aluat spirale de post pufoase

  • Ungem pufoasele spirale, cu putin lapte vegetal (migdale, nuci, soia) si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30 de minute, sau pana cand se rumenesc uniform.

spirale de post detaliu coacere

  • Le scoatem din tava si le asezam pe un gratar unde le vom lasa sa se raceasca 4-5 minute. Le pudram cu zahar pudra vanilat si le gustam cu pofta! Sunt minunate!

spirale de post detaliu

  • Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Spirale de post (pufoase, reteta de casa)
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor