Crochete de peste crocante (reteta simpla de casa)


Crochete crocante, rapide si gustoase, un aperitiv pentru toata familia

crochete de peste detaliu

Crochete de peste crocante, reteta pas cu pas. Aperitiv chiftelute lungi crocante cu pesmet si peste de la conserva, ideal pentru mese festive. Reteta de crochete, simpla si rapida.

In copilarie nici nu voiam sa vad in farfurie peste, nici eu, nici fratele meu, dar mama mea, o gospodina desarvarsita, a apelat la un “truc” delicios, aceste crochete in care gustul pestelui este foarte discret, o reteta atat de simpla si gustoasa, incat pana si mofturosii mici sau mari o vor aprecia.

Aceste crochete crocante de peste contin foarte putine ingrediente, disponibile in bucataria oricarei gospodine. Eu am folosit o conserva de file de macrou Lotka, in ulei de masline. Au un miez pufos si o crusta crocanta, perfecta in combinatie cu un sos de iaurt sau ketchup. Cartofii prajiti merg de minune impreuna cu aceste chiftelute lungi cu macrou, dar pentru cei care isi doresc o garnitura mai lejera, salata de sezon este ideala.  Condimentam salata cu putin ulei de masline, otet balsamic si sare si o gustam cu cea mai mare pofta impreuna cu aceste crochete de peste. Sunt atat de gustoase, neaparat sa le incercati cat de curand.

Pentru ca eu am preparat crochetele traditional, adica prajite in ulei, sunt sigura ca vreti sa stiti daca se pot coace in cuptor. Sigur ca da! Pentru crochete de peste la cuptor, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le stropim cu putin ulei. In cazul acestei retete de crochete, eu aleg un ulei de arahide, atat pentru prajit, cat si pentru copt.

Coacem crochetele de peste in cuptorul preincalzit la 200°C, cca 4-5 minute pe fiecare parte. Si inca ceva, daca nu va place forma de crocheta, puteti face chiftelute rotunde. Vor fi la fel de delicioase.

Crochete de peste – Ingrediente (8 bucati)

  • 1 conserva file de macrou Lotka, in ulei de masline (115g)
  • 200 g ricotta/urda de vaca
  • 50 g parmezan ras
  • 75 g pesmet
  • 1 ou mediu
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • 1 ou + pesmet (pentru tavalit crochetele)
  • Ulei de arahide/ ulei de floarea soarelui (pentru prajit)

Crochete de peste (crocante, cu macrou) – Mod de preparare pas cu pas

  • Scurgem foarte bine branza ricotta/urda si o punem intr-un vas. Adaugam macroul file Lotka, scurs de ulei, parmezanul ras, oul, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust.
  • Amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena.
  • Incepem sa adaugam pesmetul treptat. Mie mi-au intrat 75 g pesmet, dar, in functie de cat de umeda este compozitia, pot intra pana la maxim 90 g pesmet.

crochete de peste preparare

  • Compozitia finala a crochetelor trebuie sa fie bine legata, ca in poza de mai jos.

crochete de peste preparare

  • Ca sa ne dam seama de consistenta, luam o mica portie de aluat si incercam sa ii dam forma. Daca se leaga, atunci ne apucam sa formam crochetele de peste.
  • Asadar, formam crochete de cca 6-7 cm lungime. Dupa ce formam toate crochetele, le tavalim printr-un ou batut cu furculita, apoi le prin pesmet.

crochete de peste preparare

  • Crochetele se prajesc in baie de ulei, asadar punem intr-o tigaie adanca antiaderenta, cca 300 ml ulei.
  • Cand uleiul s-a incins, adaugam crochetele si le prajim la foc mic, cca 4-5 minute sau pana cand se rumenesc uniform.

crochete de peste prajire

  • Le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si le lasam sa se scurga cateva minute.

crochete de peste crocante

crochete crocante

  • Sunt delicioase! Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Crochete de peste crocante (reteta simpla de casa)
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:

2 comentarii la “Crochete de peste crocante (reteta simpla de casa)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor