Rosti de dovlecei cu sos de iaurt, reteta de vara simpla si rapida
![Rosti de dovlecei cu sos de iaurt detaliu Rosti de dovlecei cu sos de iaurt detaliu](https://www.lauraadamache.ro/wp-content/uploads/2017/08/rosti-dovlecei-farfurie.jpg)
Anul acesta, din cauza secetei, nu am avut prea multi dovlecei in gradina, dar cativa tot am prins pentru cateva retete delicioase pe care o sa le postez in curand. Rosti de dovlecei cu sos de iaurt sunt perfecti pentru o zi calda de vara. Se fac foarte repede si sunt foarte gustoase aceste chiftelute sau placintele de dovlecel. Chiar daca nu sunt o mare iubitoare de dovlecei, in aceasta reteta mi-au placut foarte mult, poate chiar mai mult decat reteta de rosti cu cartofi. Va astept sa imi spuneti cum vi s-au parut.
Rosti de dovlecei cu sos de iaurt – Ingrediente (6 bucati)
- 700 g dovlecei zucchini (cantariti intregi)
- 40 g parmezan ras/branza de capra dura rasa
- 1 ou mare
- 30 g faina
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
- 2-3 linguri ulei de masline
Rosti de dovlecei cu sos de iaurt – Mod de preparare
- Spalam dovleceii, ii stergem bine, taiem capetele si ii razuim prin razatoarea cu gauri mari. Amestecam dovleceii cu 1 lingurita rasa de sare si ii punem la scurs intr-o sita pentru 30 de minute.
- Dupa 30 de minute, ii presam cu o lingura foarte bine, eventual ii stoarcem, astfel incat sa eliminam perfect apa lasata de dovlecei. Este foarte important sa fie cat mai bine storsi.
- Punem dovleceii storsi intr-un vas, adaugam 1 catel de usturoi zdrobit sau dat prin razatoarea cu gauri mici, oul intreg, faina, piperul si parmezanul sau branza de capra. Amestecam pana la omogenizare.
- Incalzim uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam pentru fiecare rosti cate 2-3 linguri de compozitie. Presam compozitia cu o lingura astfel incat sa obtinem rosti de cca 1 cm grosime.
- Ii prajim cate 4-5 minute pe fiecare parte, la foc mic spe moderat.
- Rosti de dovlecei se servesc calzi, simpli sau, in cazul nostru cu sos de iaurt grecesc. Pentru sosul de iaurt avem nevoie de : 250 g iaurt grecesc, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura suc de lamaie proaspat, 1-2 catei mici de usturoi rasi pe razatoarea cu gauri mici, 1 lingura rasa de menta tocata marunt, sare, piper. Amestecam toate ingredientele si pastram sosul in frigider, acoperit, pana in momentul in care dorim sa-l servim.
- Rosti de dovlecei cu sos de iaurt sunt deliciosi!
Pofta buna!
Sumar
![recipe image](https://www.lauraadamache.ro/wp-content/uploads/2017/08/rosti-dovlecei-farfurie.jpg)
Nume Reteta:
Rosti de dovlecei cu sos de iaurt
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
![1star](https://www.lauraadamache.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.lauraadamache.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.lauraadamache.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.lauraadamache.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.lauraadamache.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
Tocmai i-am făcut, sunt deliciosi! Cu siguranță o să mai fac, din mai mulți dovlecei, acum am avut doar unul mare dar n-a rămas mare lucru după stors.
Cu mult drag! Ma bucur mult ca ti-a placut.
Sunt deliciosi dar a trebuit sa prajesc mai mult de 8 minute un rosti..
Draga Kat, ma bucur mult ca v-au placut!
Oare se pot face si la cuptor ?