Pizza cu ton si masline

7 comentarii

Pizza cu ton si masline, reteta italiana de pizza 

Pizza cu ton si masline prezentare
Pizza cu ton si masline, pizza de casa delicioasa

Datorita gustului bogat al ingredientelor folosite pentru aceasta reteta, pizza cu ton si masline se numara printre preferatele noastre. Caldura infernala din aceasta vara nu mi-a permis sa o fac la fel de des ca in anii precedenti, asa ca am asteptat cu nerabdare zile mai racoroase pentru aceasta minunata pizza cu ton file in ulei de floarea soarelui de la Lotka. Haideti sa vedem cum se face aceasta delicioasa reteta e pizza.

Pizza cu ton si masline – Ingrediente pentru o pizza de 32 cm   

Ingrediente aluat

  • 250 g faina
  • 150 ml apa
  • 6 g drojdie proaspata + ¼ lingurita zahar
  • 6 g sare
  • 2 lingurite ulei de masline

Ingrediente topping

  • 1 conserva Lotka ton file in ulei de floarea soarelui (200 g)
  • 150 ml sos de rosii + ¼ lingurita zahar + ¼ lingurita sare
  • ½ ceapa rosie medie
  • 150 g mozzarella pentru pizza
  • 7-8 masline negre fara samburi
  • ½ lingurita oregano uscat

Mod de preparare aluat pentru pizza

  • Punem faina intr-un vas incapator. Frecam drojdia cu zaharul si o amestecam cu 150 ml apa calduta (atentie, apa trebuie sa aiba in jur de 36°C, nu mai mult).
  • Punem drojdia in centrul fainii si incepem sa framantam. Cand aluatul capata consistenta, adaugam uleiul si sarea si framantam pana cand obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
  • Punem aluatul de pizza intr-un vas, usor uns cu ulei de masline, si il acoperim cu o folie de plastic alimentara. Il lasam sa dospeasca intr-un loc cald, ferit de curenti reci de aer, pana isi dubleaza volumul  (cca 60 minute).

Pizza cu ton si masline preparare aluat

      Mod de preparare topping pentru pizza cu ton

  • Amestecam sosul de rosii cu sarea, zaharul si oregano.
  • Taiem maslinele si ceapa in feliute subtiri, scurgem fileul de ton si il zdrobim cu furculita in bucatele mai mici, taiem mozzarella in cubulete potrivite.

     Mod de preparare pizza cu ton si masline

  • Rasturnam aluatul dospit pe planul de lucru pudrat cu faina si il intindem cu mana intr-o foaie rotunda, de cca 1 cm grosime.
  • Eu am copt pizza pe o piatra refractara. In acest caz, procedam astfel: Punem piatra refractara in cuptorul rece si setam temperatura la 220°C. Intre timp, ungem pizza cu sosul de rosii, apoi ditribuim uniform, pe intreaga suprafata a pizzei, ceapa, maslinele, tonul si bucatelele de mozzarella.
  • Cand piatra s-a incins, deschidem cuptorul si asezam pizza, cu ajutorul unei palete, direct pe piatra incinsa. O coacem cca 10 minute sau pana cand mozzarella se topeste complet.

Pizza cu ton si masline preparare

  • Pentru pizza coapta in tava de cuptor, preincalzim cuptorul la 220°C, punem aluatul in tava usor unsa cu ulei de masline, il ungem cu sucul de rosii si distribuim uniform ceapa, maslinele si tonul. Introducem tava in cuptor, coacem pizza pentru cca 6-7 minute, apoi deschidem cuptorul si adaugam bucatelele de mozzarella. Coacem in continuare pizza, pentru inca 4-5 minute, sau pana cand mozzarella s-a topit complet.
  • Servim pizza cu ton si masline imediat, este delicioasa! Chiar si rece este foarte foarte buna.

Pizza cu ton si masline detaliu

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pizza cu ton si masline
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

7 Comentarii

  1. Multumesc frumos p/u receta pizza cu porumb! Fiica mea iubeste nespus de mult aceasta pizza,si am sa o incerc cit mai curind posibil!

  2. Ce buna este crusta! Avand o vegetariana in familie, nu am pus ton, ci legume, ciuperci si cascaval. A fost f apreciata. Ne-am hotarat sa nu mai cumparam pizza, ci s-o facem dupa aceasta reteta delicioasa. Multumesc!

  3. Buna Laura? Unde gasim piatra refractara pt pizza? am vazut pe net piatra pt pizza, dar este f scumpa, peste 200 de ron. multumesc!

    • Draga Mariana, eu am cumparat-o dintr-un magazin din Italia, dar si aici este la fel de scumpa.
      Important este ca o poti folosi ani de zile, deci investitia merita sigur.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.