Salata orientala cu ton


Salata orientala cu ton, reteta cu cartofi, ceapa si ton file

Salata orientala cu ton detaliu
Salata orientala cu ton, reteta rapida de salata de cartofi, oua, masline, ceapa si peste

Salata orientala cu ton este minunata! In copilarie, cele mai populare retete de salata din bucataria mamei erau salata orientala si salata boeuf. Daca de salata boeuf ne puteam bucura doar de sarbatori, salata orientala era prezenta pe masa noastra cel putin o data pe luna. Ne placea foarte mult, mie si fratelui meu. In reteta clasica de salata orientala a mamei se regaseau cartofii, ceapa, maslinele negre, ouale, sarea, piper din belsug si un sos format din ulei de floarea soarelui si otet. Uneori punea si peste in aceasta salata, ton sau peste afumat. Ambele variante sunt deosebit de gustoase.

Pentru reteta de salata orientala cu ton am folosit o conserva file de ton de la prietenii mei de la Lotka, un produs de o calitate exceptionala, dedicat persoanelor care pun accentul pe un stil alimentar sanatos.

Daca vreti sa va bucurati de gustul acestei retete si in post, puteti elimina ouale fierte. In acest fel, in zilele de post cu dezlegare la peste, salata orientala poate fi servita la masa de pranz.

Salata orientala cu ton – Ingrediente (4-6 persoane)

  • 1 kg cartofi rosii vechi fierti
  • 1 borcan cu file de ton in ulei de floarea soarelui (200 g)
  • 125 g masline negre fara samburi
  • 1 ceapa rosie mare
  • 2 oua fierte tari
  • 6 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri otet
  • sare
  • piper

Salata orientala cu ton – Mod de preparare

  • Spalam cartofii si ii punem la fiert, intregi, in coaja, intr-o oala plina cu apa in care am adaugat 1 lingura de sare.
  • Fierbem cartofii pana cand ii putem strapunge usor cu furculita, apoi ii scoatem din apa si ii lasam sa se raceasca complet.
  • Curatam ceapa, o taiem solzisori si o punem intr-o farfurie. Adaugam ½ lingurita mica de sare peste ceapa si amestecam. O lasam sa se inmoaie pana cand pregatim celelalte ingrediente.

Salata orientala cu ton detaliu

  • Curatam cartofii, ii taiem in cubulete potrivite pe care le punem intr-un vas incapator.
  • Intr-un vas micut amestecam uleiul si otetul. Punem emulsia obtinuta peste cartofi, adaugam sare (nu punem foarte multa sare pentru ca tonul, ceapa si maslinele sunt sarate si ele. La sfarsit, dupa ce amestecam toate ingredientele, gustam salata si doar atunci, daca mai este nevoie, mai adaugam sare) si piper proaspat macinat. Amestecam cu grija, pana cand cartofii sunt perfect imbracati in emulsia de ulei si otet.
  • Adaugam acum ceapa, fileul de ton Lotka scurs si rupt in bucatele mai mici, maslinele taiate in doua si amestecam din nou, cu grija. Acum gustam salata orientala si daca mai este nevoie, putem adauga sare si piper.

Salata orientala cu ton preparare

  • La sfarsit punem ouale taiate in cubulete si amestecam salata orientala cu grija.

Salata orientala cu ton preparare

  • Salata orientala cu peste se poate servi imediat, dar este mult mai gustoasa daca o lasati in frigider, acoperita cu folie de plastic alimentara, pentru minim 30 minute.

Salata orientala cu ton in vas

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Salata orientala cu ton
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 14 Review(s)

5 comentarii la “Salata orientala cu ton

  1. Daniel spune:

    Este o reteta normala și gustoasa , se poate face și cu cartofi galbeni, nu mai am roșii care sunt mai fermi și conțin mai puțin amidon. Important în salata aceasta este calitatea peștelui marinat și al măslinelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor