Waffe sarate cu sunca si cascaval


Waffe sarate cu sunca si cacaval, un aperitiv plin de gust

Waffe sarate cu sunca si cascaval prezentare
Waffe sarate cu sunca si cascaval, o gustare delicioasa

Eu si sotul meu suntem mari fani waffe sarate sau dulci, foarte rar ne lipsesc la micul dejun in weekend si asta se intampla doar cand nu suntem acasa si nu am aparatul de facut waffe cu mine. Parca vad ca in viitorul apropiat o sa-l strecor si pe el in bagaje cand plecam in concediu. Imi doream mult mult un aparat de facut waffe, cu placi dreptunghiulare, cel pe care il aveam pana acum imi cocea waffele sau gofrele in forma de inimioara. Ei bine, ieri pe la pranz, sotul meu a aparut cu un pachet mare in brate in care se aflau un Sandwich Maker SM – 800 si un Mixer cu bol HMBR – 300W, ambele aparate de la Heinner. Nu cred ca are sens sa va mai spun cat de mult m-au bucurat, orice gospodina este foarte incantata cand primeste un astfel de dar, nu-i asa?

V-am mai povestit despre produsele Heinner in acest articol, deja eram foarte multumita de calitatea acestor accesorii de bucatarie, asa ca nici macar nu mi-am pus problema ca nu imi vor placea aceste doua noi aparate.  Sandwich Maker-ul este prevazut cu 3 tipuri de placi: grill, sandvis si waffe/gofre. Este extrem de simplu de utilizat, cele 3 seturi de placi sunt de calitate foarte buna, se incing rapid si coc uniform.

Waffe sarate cu sunca si cascaval detaliu sandvis maker heinner

Nici Mixerul cu bol  nu s-a lasat mai prejos. Are 5 trepte de viteza, un buton turbo, 2 carlige pentru aluat si 2 palete pentru amestecare, iar bolul rotativ de inox mi-a placut cel mai mult.

Waffe sarate cu sunca si cascaval detaliu mixer heinner

Am folosit mixerul pentru aluatul waffelor cu sunca si cascaval si, bineinteles, sadwich maker-ul, caruia i-am atasat placile pentru waffe, pentru copt.  O minunatie de vafe sarate am obtinut, sanatoase si frumoase, eu vi le recomand cu drag pentru pachetelul de scoala al celor mici. Reteta vafelor sarate este foarte simpla, o sa vedeti.

Waffe sarate cu sunca si cascaval – Ingrediente (6 bucati)

  • 150 g faina alba de grau
  • 80 g faina integrala
  • 200 ml lapte usor caldut
  • 2 oua medii
  • 8 g drojdie proaspata
  • 50 g cuburi sunca de Praga /prosciutto cotto/ bacon
  • 50 g cascaval clasic taiat cubulete
  • 1 lingura plina mix seminte (in, susan, floarea soarelui)
  • 1 lingura plina patrunjel tocat (optional)
  • sare
  • piper
  • ulei de masline pentru uns placile

Waffe sarate cu sunca si cascaval – Mod de preparare

  • Amestecam cele doua tipuri de faina si le punem in bolul mixerului. Dizolvam drojdia in laptele usor caldut (laptele nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar usor caldut) si o turnam in centrul fainii. Actionam mixerul la viteza maxima si mixam pana la omogenizare. Adaugam sarea si ouale intregi si mixam pana le incorporam in aluat.
  • Lasam aluatul de waffe in bol, acoperit cu o folie de plastic alimentara, sa dospeasca 30 minute.
  • Dupe 30 de minute, adaugam cuburile de sunca si cascaval, mixul de seminte, patrunjelul tocat marunt si piperul macinat proaspat. Amestecam cu o lingura de lemn, de jos in sus, pana la omogenizare.

Waffe sarate cu sunca si cascaval preparare

  • Dupa ce placile s-au incins, le ungem cu putin ulei de masline (puteti inlocui uleiul de masline cu ulei de arahide) si adaugam cate un polonic mic de aluat in cele doua casute de waffe.
  • Inchidem aparatul si dupa cca 5-6 minute, delicioasele noastre waffe sarate cu sunca si cascaval sunt gata coapte.
  • Dupa ce coacem toate cele 6 wafe, le asezam pe un gratar unde le lasam sa se raceasca complet.
  • Le putem servi ca atare, alaturi de o friptura la gratar si o salata, sau, umplute, pentru pachetelul de scoala al celor mici.

Waffe sarate cu sunca si cascaval detaliu preparare

  • Eu le-am umplut cu 2 felii subtiri de rosii, 2 felii de cascaval, putina rucola si prosciutto cotto feliat foarte subtire. Sunt foarte gustoase!

Waffe sarate cu sunca si cascaval detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Waffe sarate cu sunca si cascaval
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 24 Review(s)

8 comentarii la “Waffe sarate cu sunca si cascaval

  1. alina spune:

    Buna Laura.
    As avea si eu o intrebare, daca nu am aparat de wafe cum as putea sa procedez sa le fac.Crezi ca merg daca le fac ca pe niste clatite?

  2. Ana Maria spune:

    Draga Laura ,
    Am facut aceasta reteta,de doua ori chiar, insa m-am lovit de fiecare data de aceeasi problema: compoziția iese forte lipicioasa.
    Spune-mi,te rog,unde greșesc?
    Multumesc

  3. Mihaela spune:

    Buna ziua. Daca am aparat clasic (pentru aragaz), cum ar trebui sa procedez? Se foloseste acelasi aluat sau se modifica ceva? Multumesc.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Mihaela, nu am incercat sa le fac la aparat clasic pentru aragaz. Poti incerca sa faci o mica portie de aluat si sa le coci la acel aparat. Abia astept sa imi spui cum au iesit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor