Burgeri de miel cu sos tzatziki

2 comentarii

Burgeri de miel cu sos tzatziki, o reteta de vara cu un gust inedit

Burgeri de miel cu sos tzatziki detaliu
Burgeri de miel cu sos tzatziki, reteta de burgeri de casa

Burgerii de miel cu sos tzatziki sunt piesa mea de rezistenta pentru pranzul sau cina zilelor de vara, cand doar ideea de a aprinde cuptorul imi da fiori. Zilele trecute am cumparat o minunatie de carne de miel si pentru ca tocmai mi-au ajuns din tara o masina de tocat si un gratar electric, ambele marca Heinner, m-am gandit sa le pun la treaba si sa fac niste burgeri cu carne de miel. Daca ii incercati, si chiar va rog sa o faceti pentru ca sunt nemaipomenit de buni, neaparat sa gustati burgerii de miel impreuna cu acest sos tzatziki, completeaza de minune acest preparat.

Masina de tocat Heinner, rosie si frumoasa, cu cei 3000 W, a tocat in nici 5 minute carnea de miel. Acum multi ani, am avut o problema cu o masina de tocat electrica. Cutitul nu taia absolut deloc si am fost obligata sa il duc la ascutit chiar in ziua in care am cumparat-o. Cu masina de tocat Heinner nu am avut probleme, cutitul este perfect ascutit. Pe langa cele trei site (fina, medie si groasa), masina este dotata cu un accesoriu pentru prepararea carnatilor, un accesoriu pentru kibbe si unul pentru sucul de rosii care se poate folosi si la prepararea diferitelor sucuri de fructe sau legume. Nu lipseste nici functia reverse, utila in cazul in care masina se blocheaza. Se monteaza extrem de usor, este ideala pentru spatiile mici, un aparat absolut necesar in orice bucatarie.

Burgeri de miel cu sos tzatziki masina tocat heinner

Dupa ce am pregatit burgerii, am testat gratarul electric Heinner.

Burgeri de miel cu sos tzatziki gratar electric heinner

Imi propusesem de mult timp sa cumpar un gratar pe care sa il folosesc vara afara. Punctele forte ale acestui gratar sunt deschiderea la 180°, utila cand avem mai multe preparate de pregatit, si faptul ca se incinge foarte rapid. In plus avem optiunea de a pastra preparatele la cald, iar placa grill, antiaderenta, este detasabila si se curata imediat, fara complicatii. Este un gratar pe care il recomand cu drag, mie mi-a placut foarte mult, cu siguranta o sa-l pun la treaba foarte des in aceasta vara.

Burgeri de miel cu sos tzatziki gratar electric heinner

Burgeri de miel si sos tzatziki – Ingrediente (6 burgeri)

  • 700 g carne miel (am folosit spata de miel dezosata)
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingura plina patrunjel tocat
  • 1/2 lingurita coriandru boabe macinat
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • 6 chifle hamburger

Sos Tzatziki – Ingrediente

  • 300 g iaurt grecesc natural
  • 1 castravete mare
  • ½ catel de usturoi ras
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • ½ lingurita marar tocat
  • 1 lingurita zeama de lamaie

In plus

  • 1-2 rosii inima de bou
  • 1 ceapa alba/rosie medie
  • 6 frunze salata iceberg

Burgeri de miel  – Mod de preparare

  • Tocam carnea, folosind sita cu gauri fine, adaugam sarea, piperul, usturoiul curatat si ras pe razatoarea cu gauri mici, patrunjelul tocat marunt si coriandru boabe macinat. Framantam carnea cca 5-6 minute sau pana cand se leaga.
  • Acoperim vasul in care se afla carnea cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 1 ora.

Sos tzatziki – Mod de preparare

  • Spalam castravetele, il stergem si il dam prin razatoarea cu gauri medii, cu tot cu coaja.
  • Punem castravetele ras intr-o sita si il presam foarte bine cu o lingura, astfel incat sa elimine cat mai mult din apa de vegetatie.
  • Lasam castravetele stors in sita pentru 20 minute. Dupa 20 minute, il presam din nou sau il stoarcem cu mana si il punem intr-un vas.
  • Adaugam iaurtul grecesc, usturoiul dat prin razatoarea cu gauri mici, zeama de lamaie, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust.
  • Amestecam pana la omogenizare.

Coacere si asamblare burgeri de miel cu sos tzatziki

  • Formam burgerii de miel (este foarte util un dispozitiv pentru burgeri, daca nu il avem, dam o forma rotunda fiecarei bucati de carne, apoi o aplatizam astfel incat sa obtinem un burger de cca 2 cm grosime.)
  • Setam gratarul Heinner la 180°C si cand s-a incins, ungem placa cu putin ulei de masline.
  • Adaugam burgerii de miel si ii frigem cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Burgeri de miel cu sos tzatziki preparare

  • Taiem chifelele pentru burgeri in doua jumatati si le frigem si pe ele cate 1 minut, doar pe partea taiata,  pe gratarul incins.
  • Ungem ambele jumatati de chifla cu sos tzatziki si le umplem cu burgerul de miel, 1 felie de rosie, 2-3 ineluse de ceapa rosie sau alba si 1 frunza de salata.

Burgeri de miel cu sos tzatziki asamblare

  • Daca doriti un gust mai intens, puteti adauga si putina branza feta sfaramata in fiecare burger.
  • Burgerul de miel se serveste cald, imediat dupa preparare.

Burgeri de miel cu sos tzatziki prezentare

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Burgeri de miel cu sos tzatziki
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

2 Comentarii

  1. Daniela S.

    Burgerii au iesit foarte buni, multumesc pentru reteta 😀
    Recomand alaturi de niste sos sriracha …..(stiu, nu prea se gaseste in magazine, eu mi-am comandat de aici: )

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.