Bruschette cu pesto de fasole verde si macrou, o gustare delicioasa de vara
![Bruschette cu pesto de fasole verde si macrou detaliu Bruschette cu pesto de fasole verde si macrou detaliu](https://www.lauraadamache.ro/wp-content/uploads/2017/05/bruschette-pestp-macrou.jpg)
Ador bruschettele! Mai ales vara, cand caldura nu ne lasa sa petrecem prea mult timp in bucatarie, pregatesc foate des bruschette cu diverse toppinguri. Astazi va propun o combinatie inedita si delicioasa: pesto de fasole verde si o salata pe baza de macrou, oua fierte tari si rosii cherry. Mai mult decat sigur o sa va indragostiti de aceasta reteta. Eu am folosit cateva felii de paine cu parmezan si grau dur, reteta o sa vina in curand pe blog, dar pana atunci, painea rustica este perfecta pentru aceasta reteta de bruschette. Macroul in ulei de floarea soarelui, marca Lotka, a dat un gust nemaipomenit topingului. Haideti sa vedem cum se fac aceste gustoase bruschette.
Bruschette cu pesto de fasole verde si macrou – Ingrediente (6 persoane)
Pesto de fasole verde – Ingrediente
- 200 g fasole verde fiarta al dente
- 20 g miez de nuca/migdale/samburi pin
- 25 g parmezan ras
- 1 catel de usturoi
- 40 ml ulei de masline
- sare
Topping bruschette – Ingrediente
- 1 conserva macrou Lotka in ulei de floarea soarelui
- 2 oua fierte tari
- 6-7 rosii cherry
- 50 g fasole verde fiarta al dente
- sare
- piper
- 1-2 linguri ulei de masline
- 8-10 felii de paine rustica + 1 catel usturoi
Pesto de fasole verde – Mod de preparare
- Fierbem 300 g fasole verde curatata in apa fierbinte in care adaugam 1 lingurita de sare, pentru cca 7-8 minute sau pana cand consistenta este al dente. O scurgem, o clatim sub jet de apa rece, apoi o lasam la scurs intr-o sita.
- Punem fasolea verde bine scursa in robot, adaugam miezul de nuca, catelul de usturoi tocat, parmezanul si uleiul de masline. Mixam pana la omogenizare, iar daca va doriti o consistenta mai lichida, mai puteti adauga ulei de masline. Gustam sosul pesto obtinut si adaugam sare dupa gust.
- Punem sosul pesto de fasole verde intr-un vas, il acoperim cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pana cand preparam toppingul.
Topping bruschette – Mod de preparare
- Spalam rosioarele, le stergem, le taiem in jumatati si le punem intr-un vas.
- Curatam ouale fierte tari, le taiem in cubulete potrivite si le punem si pe ele in vas.
- Adaugam in vas macroul Lotka scurs bine de uleiul de floarea soarelui si rupt in bucatele mai micute, fasolea verde taiata potrivit, sare, piper si uleiul de masline.
- Amestecam cu grija toate ingredientele.
- Coacem feliile de paine in cuptor si imediat dupa ce le scoatem, le frecam cu un catel de usturoi.
- Dupa ce s-au racit, formam pe fiecare bruscheta cate un strat de pesto de fasole verde, iar peste el, adaugam cate 1-2 lingurite de topping. Sunt delicioase!
Pofta buna!
![recipe image](https://www.lauraadamache.ro/wp-content/uploads/2017/05/bruschette-pestp-macrou.jpg)
![1star](https://www.lauraadamache.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.lauraadamache.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.lauraadamache.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.lauraadamache.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![gray](https://www.lauraadamache.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/gray.png)
minunat. multumesc pt idee☺
Cu drag!