Pasca cu ciocolata si aluat de cozonac (Reteta video)

3 comentarii

Pasca cu ciocolata si aluat de cozonac (video) – reteta pentru masa de Pasti

Pasca cu ciocolata si aluat de cozonac felie
Pasca cu ciocolata si aluat de cozonac, reteta pentru Pasti

Pasca cu ciocolata si aluat de cozonac va fi fara indoiala prezenta pe masa mea de Pasti din acest an. Imi place foarte mult si pasca traditionala, cu branza, dar parca cea cu ciocolata are ceva in plus. Cert este ca de cate ori am facut-o, s-a terminat inaintea cozonacului cu nuca pe care chiar nu credeam sa-l detroneze vreodata alt desert. Pasca cu ciocolata se face destul de usor, important este sa folosim ingrediente de cea mai buna calitate.  Aluatul dospit de cozonac se poate framanta la robot, dar pentru ca nu toti avem in bucatarie un astfel de aparat, va prezint in reteta video de mai jos, modul in care se framanta la mana acest tip de aluat.  Cicolata amaruie Poiana cu 65% cacao a fost ingredientul de baza al umpluturii de ciocolata pentru pasca. Se topeste foarte frumos, iar gustul este minunat.

Cu ocazia sarbatorilor de Paste, va invit sa incercati aceasta pasca cu ciocolata sau oricare alt desert cu ciocolata Poiana cu 65% continut cacao,  sa surprindeti preparatul final, alaturi de ambalajul ciocolatei Poiana, intr-o poza frumoasa si vesela, si sa o incarcati pe site-ul campaniei. Puteti castiga un mixer Kitchen Aid in fiecare saptamana.

Pasca cu ciocolata si aluat dospit – Ingrediente  (forma 26 cm diametru)

Ingrediente aluat dospit pentru pasca

  • 450 g faina
  • 2 oua medii
  • 150 ml lapte
  • 75 g zahar
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita coaja portocala rasa
  • 60 g unt topit
  • 1 varf cutit sare

Ingrediente – Umplutura de ciocolata pentru pasca

  • 500 g branza de vaci grasa bine scursa
  • 200 g ciocolata Poiana amaruie 65% cacao
  • 4 oua medii
  • 125 ml smantana naturala pentru frisca
  • 125 g zahar
  • 1 varf cutit sare

canal youtube laura adamache

Pasca cu ciocolata si aluat de cozonac – Reteta video

Aluat de cozonac pentru pasca – Mod de preparare

  • Frecam drojdia cu 2 lingurite mici de zahar pana cand se lichefiaza.
  • Punem 400 g de faina intr-un vas incapator si adaugam drojdia in centrul ei. Adaugam laptele usor caldut si amestecam usor.
  • Punem ouale intregi, coaja rasa de portocala si amestecam pana la inglobare.
  • Adaugam sarea si zaharul si amestecam foarte bine.
  • La sfarsit, adaugam untul rece topit, amestecam, adaugam faina ramasa si framantam aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de mana.
  • Asezam aluatul intr-un vas uns cu ulei sau cu unt topit, il intoarcem de pe o parte pe cealalta pana cand suprafata este unsa uniform, apoi il crestam cu un cutit.
  • Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si lasam aluatul pentru pasca sa dospeasca pana cand isi dubleaza volumul.
  • Il intindem pe planul de lucru pudrat cu faina, intr-o foaie de 1 cm grosime.
  • Punem foaia de aluat intr-o forma de 26 cm diametru tapetata cu unt si faina. Decupam marginile in exces si presam cu grija aluatul in interiorul formei.
  • Acoperim forma si il lasam sa dospeasca 30 de minute.

Umplutura de ciocolata pentru pasca cu umplutura de aluat – Mod de preparare

  • Punem ciocolata Poiana, rupta in bucatele, si smantana intr-un vas si o topim la bain-marie.
  • Amestecam branza de vaci cu zaharul, adaugam ouale intregi si amestecam din nou pana la omogenizare.
  • Adaugam amestecul de ciocolata, la temperatura camerei, si amestecam foarte bine.

Asamblare Pasca cu ciocolata si aluat de cozonac

  • Turnam umplutura in forma cu aluatul dospit si o nivelam cu grija.
  • Pliem marginile aluatului peste umplutura.
  • Coacem pasca cu ciocolata in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-35 minute.
  • Dupa ce pasca se raceste complet, ungem marginile de aluat cu miere lichida, o ornam cu ciocolata amaruie Poiana topita, felii de capsune si oua de ciocolata.

Pasca cu ciocolata si aluat de cozonac sectiune

Paste fericit!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pasca cu ciocolata si aluat de cozonac
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
4.51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

3 Comentarii

  1. Buna Laura, daca as dori sa inlocuiesc aluat framantat si dospit cu unul gata pregatit ce-mi recomanzi intre pasta sfoglia, pasta brisè si pasta frolla. Stiu ca nu voi avea obtine acelasi rezultat dar pentru crema delicioasa cu ciocolata merita sa incerc. Sau tu spui ca aluatul va fi prea subtire pentru consistenta ( ma refer aici la gustul intens de ciocolata ) si poate un pic prea “greu” . Astept raspunsul tau. Numai si bine si mereu felicitari pentru blog-ul tau.

    • Laura Adamache

      Draga Geta, poti inlocui aluatul cu drojdie cu aluat fraged (pasta frolla).
      Iese foarte bine si asa.

  2. bravo

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.